Gærdej til tærter på kefir. Opskrift på tærter med gærdej
Gærdej til tærter på kefir. Opskrift på tærter med gærdej
Anonim

Erfarne værtinder ved, hvordan man laver gærdej med tørgær i mælk. Men selv de vil blive overrasket over, hvor let det er at tilberede en lignende dej på kefir, hvor luftig det viser sig. Desuden bliver produkter fremstillet af det ikke forældede i lang tid, så de opbevares perfekt i køleskabet i flere dage.

Gærdej til kefirtærter - opskrift

gærdej til tærter på kefir
gærdej til tærter på kefir

Hvis du bare skal lære det grundlæggende i kulinarisk kunst og endnu ikke har besluttet dig for at bage en storslået muffin, er det tid til at udfylde dette hul. Faktisk, i modsætning til almindelig gærdej, er denne kogt på kefir ikke så bange for træk, den hæver smukt, hvilket gør det nemt og enkelt. Ikke underligt, at gærdejen til tærter på kefir allerede er blevet kaldt superdejen.

Her er et lille sæt ingredienser, du skal bruge for at forberede det:

  • 200 ml kefir;
  • 460-525 g hvedemel;
  • 50 ml vand;
  • 3g s alt;
  • 8 g tørgær;
  • 1 råt æg;
  • et knivspids sodavand;
  • 15 g sukker (og til søde kager 45 g);
  • 53 g smør eller vegetabilsk olie.

Sådan laver man dej

Opvarm vand til 37 grader, læg 1 spsk. sukker, derefter gær, bland og lad stå i 15 minutter.

Kefir varmer også op til 37 grader. Hvis du laver dette på komfuret, skal du røre konstant for at forhindre, at det stivner. Du kan lægge en beholder med kefir i en gryde med varmt vand og vente, indtil den er varm.

Hæld en knivspids sodavand i opvarmet kefir, bland. Det vil fjerne surheden af kefir-produktet og tillade produkterne at blive endnu mere storslåede. Dernæst, for at lave gærdej til kefirtærter, slås æg ind i blandingen, og sukker tilsættes (hvis du planlægger at bage søde produkter). Bland det hele med et piskeris, og tilsæt så dejen, som allerede er kommet op til dette tidspunkt. Bland alt igen.

gærfri gærdej
gærfri gærdej

Nu skal du tilføje mel, mens du sigter. Før det skal du først tilføje s alt til det og blande den tørre blanding. Sigt melet i omgange og ælt dejen med en ske. Når det bliver svært at gøre dette, dryss mel på arbejdsfladen, læg dejen på den, lav en fordybning i midten, hæld vegetabilsk olie eller smør opvarmet og afkølet til en varm tilstand.

Drys mel, ælt dejen. Det skal blive ensartet, behageligt at røre ved, glat, holde op med at klæbe til hænderne og arbejdsfladen.

Smør indersiden af en gryde eller høj skålvegetabilsk olie, kom rig gærdej i den, dæk med et klæde og lad hæve i kun 40 minutter. Dette er en anden god funktion ved denne test, fordi det tager meget kortere tid at forberede den end norm alt. Nu kan du bage lækre tærter ud af det, såsom disse.

tør gærdej
tør gærdej

Tærter med kål: opskrift

Her er de produkter, du skal bruge til denne bagning:

  • 550 g hvidkål;
  • 2 æg;
  • s alt, kværnet sort peber;
  • 45 g smør;
  • 53g vand;
  • en lille flok grønne løg.

Tærter med kål: madlavningsteknologi

Inspicér hovedet, hvis de øverste blade er visne eller mekanisk beskadigede, fjern dem. Skær en imponerende skive fra kålhovedet, hak det og derefter det næste. Kom de forberedte stykker i gryden, hæld vand, lad gryden varme op, reducer derefter varmen, læg et låg ovenpå. Stuv kål (afhængig af sort) i 15-25 minutter. Til sidst tilsættes s alt, peber, hakkede grønne løgfjer, blandes og afkøles fyldet.

Præl de hårdkogte æg, skær dem i små tern, tilsæt til den afkølede kål, bland.

Læg gærdejen til kefirtærter på arbejdsfladen, riv et stykke af den, vend den til en lille kage i din håndflade, læg en spiseskefuld af fyldet i midten, klem kanterne stramt. Læg tærten på en bageplade med knivspidsen nedad. Placer således alle produkterne, og glem ikke at forladeafstanden mellem dem. Placer en bageplade nær den medfølgende ovn i 20 minutter. Smør derefter overfladen af tærterne med stærk te eller et råt æg, løsnet i 30 g vand, og send bagepladen til ovnen, hvis temperatur er +160 ° C, i 5 minutter. I løbet af denne tid vil de stadig hæve, og øg derefter varmen til + 180 ° C og bag indtil de er kogte - indtil de er gyldenbrune.

sød gærdej
sød gærdej

Usødede tærter med kød og fisk bages på samme måde.

Dampfri gærdej: opskrift

Hvis du er sikker på kvaliteten af gæren, så tilbered dejen på en ikke-dej måde. Det er gjort meget hurtigt og vil spare en masse tid for værtinden.

Her er de nødvendige ingredienser:

  • 210 ml kefir;
  • 450 g mel (plus til aftørring);
  • 100 ml vegetabilsk olie;
  • 11 g tørgær;
  • for s alte tærter 12, og for søde 32 g perlesukker;
  • to tredjedele af tsk s alt.

Forberedelse af dejfri dej

Sig mel med s alt, tilsæt gær. Sæt smør, sukker i varm kefir, bland. Hæld denne flydende blanding i mel, bland. Ælt dejen til den er glat. Læg det derefter i en høj beholder, dæk med et håndklæde og lad det hæve i 40-45 minutter.

gærdej til tærter
gærdej til tærter

Derefter form og bag tærter. Dejen kommer til at ligne butterdej. Fra det kan du lave ikke kun tærter, men også pizza, store tærter, boller, ruller. Hvis du vil tilberede æble, skal du bruge følgende opskrift.

Appletærter eller rulle

Skræl 5 æbler, fjern frøstande. Skær frugten i firkanter. Rul dejen ud til et rektangel eller oval 8 mm tykt. Spred på overfladen, ikke når kanterne på alle sider med 2 cm, stykker af æbler, drys dem med 150 g sukker. Du kan tilføje lidt kanel, hvis du har lyst. Rul en stram rulle sammen, overfør den til en bageplade, smør overfladen med sød te, lad den hæve i varmen i cirka 15 minutter, bag derefter ved + 180 ° C, indtil den er kogt.

Denne gærdej til tærter med samme fyld er perfekt. Til dem skæres æblerne lidt mindre. Tag et stykke dej, der er kommet op, lav en kage ud af det, læg en ufuldstændig spiseskefuld af fyldet i midten og hæld et par krystaller af granuleret sukker på det. Klem kanterne sammen, og fortsæt derefter som angivet i opskriften på at lave s alte kåltærter.

Hvis du vil lave tærter med kirsebær eller andre saftige bær, så læg en spiseskefuld stivelse på 350 g. Dette forhindrer saften i at sive ud under bagning.

Anbefalede: