Hvad er kalorieindholdet i vinaigrette med smør, og hvordan kan jeg reducere det

Indholdsfortegnelse:

Hvad er kalorieindholdet i vinaigrette med smør, og hvordan kan jeg reducere det
Hvad er kalorieindholdet i vinaigrette med smør, og hvordan kan jeg reducere det
Anonim

I oversættelse fra fransk er "vinaigre" bare eddike. Senere opfandt man en salatdressing, hvor denne "forkælede vin" spillede en stor rolle. Til det blev tilsat en lige stor mængde olivenolie og en lille mængde dijonsennep. Grøntsager dryppet med denne dressing viste sig som syltede og samtidig krydret med olie. Saucen blev kaldt "vinaigrette", faktisk et diminutivt navn for "vinaigrette". Oversat til russisk kan du sige "eddike". Nå, vi, slaverne, misforstod som altid noget og fandt på vores egen ret - vinaigrette. Kalorieindholdet pr. 100 gram af denne salat er lavt, fordi den består af kogte eller syltede grøntsager.

Fordele ved vinaigrette

Kalorie vinaigrette med smør
Kalorie vinaigrette med smør

Ingredienserne selv vidner om det. Løg er en kur mod syv lidelser; rødkindede, hæmoglobin-forstærkende rødbeder; gulerødder rige på caroten og vitamin A; kartofler er en kilde til stivelse, hvilket ikke påvirker figuren negativt. Og hvor kan en russisk mand tage hen uden pickles og surkål? Og det er klart, at med sådan en kvalitetSammensætningen af kalorieindholdet i vinaigrette med smør er ret lav. Og fordelene for kroppen ved at nyde retten er umådeligt større.

Hvad er kalorieindholdet i smørvinaigrette?

Vinaigrette kalorier pr 100 gram
Vinaigrette kalorier pr 100 gram

Hvis du holder dig til den klassiske russiske opskrift, så 110 kcal pr. 100 g produkt. Men hvis du tilbereder det som i Ukraine (og folk der er ikke fjols at spise), så er alle 160 og endda 200. Fordi der bruges hakket kogt æg, kogte bønner, dåseærter. Retten er krydret ikke kun med eddike og vegetabilsk olie, men også med mayonnaise. En festlig version af vinaigrette antyder tilstedeværelsen af en kogt tunge i den - oksekød eller svinekød. Og gnid også hård ost ovenpå, så festmåltidet ikke når desserten.

Hvad er vinaigrettediæten?

Hvis du holder øje med din figur eller kæmper med ekstra kilo, kan du prøve det selv. Intet svært eller smertefuldt. Bare nyd en vinaigrette af kogte gulerødder, rødbeder, kartofler og dåseærter tre dage i træk. Anret din salat med kefir eller fedtfattig hytteost. Fordi kalorieindholdet i vinaigrette med smør straks vil stige med 40-50 enheder. Og s alt skal slet ikke være, måske lidt. Det er tilladt at tilføje lidt grønt løg. Under diæten bør du drikke fedtfattige mejeriprodukter (kefir, yoghurt), og om aftenen - te med honning.

Kalorie vinaigrette med bønner
Kalorie vinaigrette med bønner

Sådan reduceres kalorieindholdet i vinaigrette med smør

Hvis ubetydelige 150 kcal pr. 100 g salat virker for meget for dig, så lad os tænke på, hvordanreducere dette tal. Først og fremmest bager du rødbederne i ovnen (med skindet på). Så det vil spare flere næringsstoffer. Kog grøntsagerne til de er al dente. Det betyder, at de skal være lidt faste. Skær først rødbederne, drys dem med eddike, lad stå. Tilsæt derefter vegetabilsk olie og bland - denne enkle teknik giver dig mulighed for at skabe en farverig salat, ikke rød. Dernæst hakkes resten af grøntsagerne. Omtrent i samme forhold, kun lidt færre gulerødder. Vi går ud fra det spartanske minimum, fordi vi taber os. Kun rødbeder, kartofler, gulerødder, eddike, raffineret solsikkeolie. For smags skyld vil jeg råde til at tilføje en eller to ingredienser mere: syltet agurk og kogte bønner. Eller ærter og surkål. Kalorieindholdet i vinaigretten med bønner vil stige lidt, hvis vi fylder den med fedtfattig kefir i stedet for eddike-olie-sauce.

Anbefalede: