Sådan forbereder du spinat til vinteren: anbefalinger
Sådan forbereder du spinat til vinteren: anbefalinger
Anonim

Spinat er en mad, som mange mennesker ikke forstår smagen af. Denne grøntsag er for nylig kommet ind i vores kost, men næsten alle kokke kunne lide den. Dette produkt er velegnet som tilbehør, bunde til forretter, omeletter, saucer. Derudover har den en lys grøn farve, så det hjælper med at erhverve usædvanlige farveskemaer til mange retter. Derfor er spørgsmålet om, hvordan man forbereder spinat til vinteren, relevant i dag. Overvej flere måder, som vil hjælpe med at bevare al smag og nyttige kvaliteter ved dette produkt.

hvordan man laver spinat til vinteren
hvordan man laver spinat til vinteren

Nyttige egenskaber

Denne grøntsag indeholder en masse protein og fibre. Den er også rig på forskellige nyttige stoffer og vitaminer, som har tendens til at blive ødelagt under varmebehandling meget mindre end i andre grøntsager. Derfor spekulerer mange husmødre på, om det er muligt at forberede spinat til vinteren.

Spinat bruges af mange husmødre i madlavningen året rundt. Det bruges i en række forskellige diæter, selv medicinske. Produktet er lavt i kalorier ogen stor procentdel af caroten og jod, så den er velegnet til at fodre børn med. Desuden har videnskabsmænd bevist, at spisning af spinat hjælper med at befri kroppen for toksiner og toksiner. Men det skal huskes, at denne grøntsag også indeholder oxalsyre, som i store mængder påvirker kroppen negativt. Men regelmæssig brug af det i små doser hjælper med at styrke alle systemer i den menneskelige krop. Derfor anbefaler læger at inkludere denne grøntsag i kosten, hvilket vil hjælpe med at bevare sundheden i lang tid.

Sådan forbereder du spinat til vinterfrysningen
Sådan forbereder du spinat til vinterfrysningen

Freeze

Mange af det mere retfærdige køn ved, hvordan man forbereder spinat til vinteren. Frysning i dette tilfælde er den mest populære. Denne metode er ret enkel og hurtig, grøntsagerne forbliver næsten friske. For at fryse spinat, vask bladene godt og skær derefter stiklingerne af. De vaskede blade lægges på et håndklæde til tørre. Dernæst vrides tørre spinatblade i rør og pakkes ind i husholdningsfilm, lægges i fryseren i evt. hurtigfryseafdeling. Nu ved vi, hvordan man forbereder spinat til vinteren, frysning i dette tilfælde er en ret bekvem metode. Små stykker skæres fra en frossen grøntsag ved madlavning. Skæringspunktet er pakket ind med en film til yderligere opbevaring.

Fancy Cubes

Denne metode er lidt besværlig, men ret effektiv, da den går ud på at fryse grøntsagerne med is. Før du forbereder spinat til vinteren, anbefales det at vaske grøntsagerne, skære alt unødvendigt og tør bladene. Tørre blade skæres i små stykker, lægges i isforme og fyldes med koldt kogt vand. Skemaet lægges i fryseren i afdelingen til opbevaring i længere tid. Disse interessante terninger kan bruges sammen med forskellige forretter, saucer eller gryderetter. Hvis der skal laves pasta, så hældes smør i formene i stedet for vand, som forsmeltes og afkøles.

hvordan man laver spinat til vinteren
hvordan man laver spinat til vinteren

Sådan tilbereder man spinat til vinteren: opskrifter på saucer

Spinat er fantastisk til at lave en række forskellige saucer. Det vigtigste er, at du ikke kan genfryse grøntsagerne, da den mister alle sine ernæringsmæssige egenskaber. For at høste denne bladgrøntsag til vinteren skal du vaske den, skære alt unødvendigt fra, lægge det i en blender eller foodprocessor og male det hele godt, indtil der opnås en puréagtig konsistens. Den resulterende masse anbringes i isforme og hældes med smør, tidligere smeltet og afkølet. Skemaer sendes til fryseren til videre opbevaring. For at tilberede saucer anbringes frossen spinat i et fad et par minutter før afslutningen af tilberedningen.

Frysning af spinat til supper

Denne metode er velegnet til de husmødre, der forsøger at spare tid til at lave de første retter. Før du forbereder spinat til vinteren, skal du forberede den. For at gøre dette vaskes grøntsagens blade og tørres, stiklingerne skæres og skæres i nudler. Derefter koges grøntsagerne i en lille mængde vand og afkøles. Afkog medgreens hældes i beholdere til opbevaring af grøntsager, dækkes med låg og sendes til fryseren. For at forberede den første ret om vinteren er der kun tilbage at koge de nødvendige grøntsager og tilføje forfrosset spinatbouillon.

er det muligt at forberede spinat til vinteren
er det muligt at forberede spinat til vinteren

Frysset moset spinat og rucola

Hvis der er plads nok i køleskabet, så kan husmødre tilberede moset kogt rucola og spinat til vinteren, som så kan tilsættes forskellige retter. Før du forbereder spinat og rucola til vinteren, vaskes bladgrøntsager og skæres alt unødvendigt af, derefter tørres de på et håndklæde. Bladene hakkes fint og koges i cirka fem minutter i s altet vand. Herefter smides grøntsagerne i et dørslag, og vandet får lov at dryppe af. Kogt grønt knuses i en blender til en purétilstand. Den færdige puré koges til den tykner. Massen sendes til bankerne, lukkes med låg og sættes i køleskabet.

hvordan man laver spinat til vinterens opskrifter
hvordan man laver spinat til vinterens opskrifter

S altning

For at kunne bruge grønt i din vinterkost, bliver det ofte syltet og konserveret. Før du forbereder spinat ordentligt til vinteren ved hjælp af s altning, skal du, som i tidligere tilfælde, skylle den og tørre den, skære stiklingerne af. Bladene rives i små stykker, lægges ud i krukker i lag, som hver især drysses med s alt. Lagene skal være medium i tykkelse og tæt komprimeret. S alte tager omkring ti procent af spinatens vægt. Syltede grøntsager skal opbevares i køleskabet, og sørg for atSkimmelsvamp kom ikke på overfladen. Du kan også s alte spinat med andre krydderurter, såsom persille eller dild. Inden man spiser en syltet grøntsag, vaskes den. Spinat kommes i et par minutter før retten er klar.

Canning

Spinat høstet ved hjælp af denne metode kan opbevares i ret lang tid.

Ingredienser: et kilogram spinat, en liter vand, to spiseskefulde bords alt.

madlavning

Før du forbereder spinat til vinteren, skal du vaske den, fjerne stiklinger og tørre den. Derefter blancheres grøntsagerne i fem minutter i meget varmt, men ikke kogende vand. Bladene smides i et dørslag, så vandet er glas. Derefter lægges grøntsager tæt ud i sterile krukker, den overskydende væske drænes. Derefter tilberedes en s altlage af vand og s alt. S alt lægges i kogende vand og koges i cirka to minutter. Denne s altlage hældes i krukker med grønt og proppes tæt eller rulles sammen med låg.

hvordan man forbereder spinat og rucola til vinteren
hvordan man forbereder spinat og rucola til vinteren

Spinat med løg og persille

Ingredienser: halvandet kilogram spinat, seks hundrede gram vand, tre hundrede gram grønne løg, tyve gram s alt, tyve gram persille og dild.

madlavning

Alt grønt vaskes grundigt, og alt overskydende fjernes. Alt grønt, undtagen spinat, hakkes fint, spinat skæres i form af nudler. Alt det grønne kommes i en gryde, s altes og vand tilsættes. Det tager ti minutter at lave mad. Den færdige blanding lægges ud i krukker og halvlitersbeholdere steriliseres i femogtyve minutter, hvorefter de rulles sammen med låg og afkøles.

Tørring

Du kan forberede spinat til vinteren ved at tørre den. Dette gøres oftest, hvis der ikke er ledig plads i køleskabet til frysning eller opbevaring. Så grøntsagens blade vaskes, tørres og lægges på rent papir i et varmt rum, så direkte sollys ikke falder på dem. Du kan bruge en elektrisk tørretumbler til dette formål. På denne måde tørres grøntsagerne i cirka tre timer ved en temperatur på femogtredive grader Celsius. Tørre blade lægges i glaskrukker, dækkes med et nylonlåg og stilles et mørkt sted. Tørrede bladgrøntsager er gode til tilberedning af de første retter.

Nu ved vi, hvordan vi forbereder spinat til vinteren. Disse processer er nemme og enkle, de tager ikke meget tid, og resultatet er fremragende. Høstede grøntsager hjælper med at farve vinterens kost med klare sommerfarver.

hvordan man laver spinat til vinteren
hvordan man laver spinat til vinteren

Endelig…

Spinat er en af de sundeste fødevarer i verden. Læger anbefaler at bruge det til alle mennesker, der ønsker at forlænge deres ungdom og liv. Det er ret nemt at få spinat om sommeren, men hvad skal man lave om vinteren? For at gøre dette rådes alle husmødre til at forsyne sig med denne bladgrøntsag ved hjælp af ovenstående metoder. Velsmagende og sund spinat er god til tilberedning af første og anden retter, appetitvækkere og saucer. Denne grøntsag har en enorm mængde nyttige elementer og vitaminer. Derfor betragtes det som et af de effektive produkter, der modstår dannelsen af ondartede tumorer og aldring. Spinat regulerer arbejdet i alle systemer i kroppen, herunderhjernens antal og aktivitet. Derfor anbefales det at indtage det regelmæssigt i små mængder.

Anbefalede: