Boller med hytteost fra gærdej: opskrift
Boller med hytteost fra gærdej: opskrift
Anonim

I hjemmekøkkenet er der opskrifter, der er enkle i udførelse og samtidig simpelthen fabelagtig lækre! Disse kan sikkert tilskrives boller med hytteost lavet af gærdej - en ret, som alle forstår for sin enkelhed og samtidig har en subtilitet af smag og mulighed for variationer over hovedtemaet. Næsten hver husmor ved, hvordan man laver gærdej. Hvordan man laver en fyld af hytteost - sikkert alle ved. Men faktum er stadig: disse enkle boller viser sig nogle gange at være lækrere end mange lækre retter. Så lad os prøve at tilberede dem!

Boller med hytteost fra gærdej. Grundopskrift

Sådanne boller bliver lækre og rødmosset, bløde og luftige, hvis de er lavet på basis af gærdej med åben hytteostfyld. De er populære i enhver familie, hvor værtinden konstant laver kager, og vil falde i smagen af pludseligt ankommende gæster, da de for eksempel er meget velsmagende til te. Og til morgenmad, enkle boller med en kop kaffe - det er det. Men til bagning skal du først lave den rigtige dej, hvilket vi gør lige nu.

almindelige boller
almindelige boller

Forberedelse af dejen

  1. Først laver du en dej af en stor skefuld tør hurtiggær, en skefuld sukker og et tredje glas mel, fortyndet med vand (du skal tage lidt mere end et glas - 300 ml). Bland det hele grundigt med et piskeris. Vand skal være rent og varmt. Dæk derefter skålen med blandingen med husholdningsfilm og stil til side et lunt sted. Dejen skal stå der i mindst en halv time og gerne femogfyrre minutter.
  2. Når dejen er hævet (det vil blive visuelt udtrykt i form af en slags hat), introducerer vi resten af ingredienserne til vores dej: et æg, et andet halvt glas sukker, tre kopper hvedemel med rutsjebane. Alt skal blandes grundigt i dejen. Den må hverken være for tyk eller for tynd. Når vi er sikre på, at der ikke er klumper, dækkes dejen igen med husholdningsfilm og skålen stilles til side, i varmen. Lad den hæve i cirka halvanden time. Og på dette tidspunkt vil vi forberede fyldet.
  3. smukke boller
    smukke boller

Forberedelse af fyldet

Basisfyldet kan tilberedes af 700 gram markedssmuldret hytteost, ikke for fed, men ikke nul (hvis det ikke er ved hånden, kan du tage indkøbt), to æg (vi bruger kun hvide, og lad æggeblommerne til smørebagning ovenpå, når vi sætter den i ovnen), håndfulde udstenede rosiner, et halvt glas sukker. Vi blander alt dette grundigt for at få en homogen masse - så bliver vores boller med hytteost fra gærdej pæne.

søde boller med hytteost
søde boller med hytteost

Næste trin

  1. Vores dej er allerede hævet. Vi deler det i små portionsstykker (mindst 15 stykker skal opnås fra denne mængde ingredienser). Drys bordet med mel, så klumper ikke klæber.
  2. Vi ruller hver af kuglerne med en kagerulle til en lille kage, som ikke skal være for tynd, så fyldet ikke bryder igennem.
  3. I midten af hver resulterende kage sættes en stor skefuld hytteostfyld med tilsætningsstoffer.
  4. Pak fyldet ind i en kage, så det danner en bolle. Vi efterlader et lille hul, så bollerne med hytteost fra gærdej viser sig at være åbne (men for dem, der ikke kan lide dette, kan du ikke lave et hul, så bliver den lille bolle endnu saftigere). Vi fortsætter med at forme hver enkelt separat, så de bliver glatte og møre.
  5. boller boller
    boller boller

Bagning

  1. Smør blommen, der er tilbage fra æggene i fyldet, og send den til ovnen forvarmet til 200 grader på en bageplade, der tidligere er dækket med bagepapir. Disse smukke boller bages, indtil de er møre og gyldenbrune (norm alt 20-25 minutter, afhængigt af din ovn).
  2. Tag bagepladen ud, og overfør den til et fad, let drysset med flormelis. Du kan spise disse smukke boller med det samme, men selv efter at have stået i en dag, vil de ikke miste deres tiltrækningskraft og smag. Børn elsker disse retter: giv dem nogle boller og et glas varm mælk - bare lækkert!

Tip

Forresten,en lille tilføjelse i forhold til at dekorere maden - for elskere af øget æstetik. Når du lægger fyldet på den forberedte kage, skal du lave tre snit i en cirkel af dej, som om du deler kagen i tre lige store segmenter rundt om fyldet. Så begynder vi at vride dem med uret rundt om fyldet og danner en bolle med en åben top. I fremtiden forbliver madlavningsopskriften den samme som angivet ovenfor. Det er bare, at hver bolle viser sig at være en original form snoet rundt om fyldets akse.

rosenboller opskrift
rosenboller opskrift

Rosetteboller. Opskrift

Denne ret er tilberedt på basis af gærdej (opskriften kan bruges på samme måde som forrige gang). Vi lader fyldet være det samme - intet skal ændres. Men tilberedningsmetoden er lidt anderledes.

  1. Den tilberedte dej (hvis det viser sig at være meget) deles i små dele. Vi ruller hver del med en kagerulle til runde plader omkring en halv centimeter tykke.
  2. Vi dækker hvert ark med fyldet ovenpå i samme tykkelse (i et jævnt lag, der i størrelse falder sammen med selve dejens kanter).
  3. Rul forsigtigt arkene til ruller.
  4. Klip stykker af den resulterende rulle, der er ca. 5 centimeter tyk (for dem, der elsker minimalisme, kan du tage mindre, f.eks. 3 cm).
  5. For at få en rose fra hvert stykke rulle, klem i bunden af strukturen.
  6. Vi fordeler pergament på en bageplade (hvem er ikke vant til det, du kan smøre bagepladen med olie eller drysse med lidt mel, så den ikke klistrer). Sæt til side til mereet kvarter til dejen hæver. Vi beklæder toppen af hver bolle med æggeblomme, let pisket, så vi senere får en gylden skorpe.
  7. Vi bager ved en temperatur på 180-200 grader i cirka en halv time (generelt set på beredskabet: så snart de er røde, er vores rosenboller klar). Opskriften, som du kan se, er ret enkel at udføre, men det viser sig at være en meget original og velsmagende ret. Denne ret er god til en let morgenmad eller eftermiddagssnack med et glas kakao eller varm mælk.
  8. boller med hytteost fra gærdej
    boller med hytteost fra gærdej

Endnu en flot variant

Nå, skal vi forkæle os med boller? Som Carlson plejede at sige der, husker du? Men faktisk er boller ret nemme at tilberede ved at bruge de færdigheder, der allerede er erhvervet som et resultat af at læse artiklen. For nogle er dette endda en ganske almindelig ret.

Vi skal tage en halv liter mælk, en pose hurtig gær, et glas sukker, fire æg, en pakke smørepålæg, 300 gram hytteost, mel - ca. 8 glas (vær styret af hvor meget dejen vil tage), en god håndfuld rosiner uden ben.

madlavning

  1. Først skal du som sædvanlig forberede den rigtige dej. Vi tager mælk og varmer det op. Vi fortynder gæren i en lille mængde og lader den stå et stykke tid. Vi smelter margarinen. I en gryde blandes mælk, gær, mel, sammenpisket æg med sukker, smeltet margarine. Bland det hele grundigt, så dejen ikke klistrer til dine hænder. Dæk dejen til og stil til side et lunt sted til hævning.
  2. Af dejen former vi småkoloboks (ca. 20 stykker vil komme ud af denne mængde ingredienser). Vi ruller hver bolle i cirkler med en kagerulle, ikke for tynd. I hver cirkel laver vi en fordybning i midten (det kan gøres med et almindeligt glas). I denne fordybning putter vi en god skefuld fyld.
  3. Forbered fyldet som følger. Bland lidt sukker, rosiner og hytteost. Tilføj et æg.
  4. Fyldte boller stilles til side på en bageplade for at hæve lidt mere. Efter - bager vi på traditionel vis i ovnen, indtil lækre boller med hytteost er brunet. Herefter kan du trække den ud af ovnen og spise med te eller kaffe - bare lækkert!

Anbefalede: