Den lækreste shawarma i Skt. Petersborg: hvor kan man finde, adresser, toprestauranter og anmeldelser

Indholdsfortegnelse:

Den lækreste shawarma i Skt. Petersborg: hvor kan man finde, adresser, toprestauranter og anmeldelser
Den lækreste shawarma i Skt. Petersborg: hvor kan man finde, adresser, toprestauranter og anmeldelser
Anonim

Shawarma i Skt. Petersborg har været førende inden for street food i mange år. Simple ingredienser - pitabrød, agurker, tomater, kød og hvidløgssauce - gjorde denne ret utrolig velsmagende og tilfredsstillende. Men mange mennesker spekulerer på, hvor er den bedste shawarma i St. Petersborg? I denne artikel vil jeg gerne tale om de mest populære steder i den nordlige hovedstad og afgøre, hvilke etablissementer der med rette anses for at være de bedste til at tilberede denne enkle og lækre nærende ret, som vil glæde selv den mest erfarne gourmet.

Skabelsehistorie

Ifølge den historiske version ankom shawarma til St. Petersborgs område med armenierne, som begyndte at åbne deres boder på gaderne i byen, hvor de lavede en vidunderlig ret. Men hvis du er opmærksom på Moskva, gentog en lignende situation sig selv, kun med Dagestanis. Moscow shawarma og St. Petersburg shawarma er lidt forskellige retter, så du må ikke forveksle dem. Der er også en legende om, at kokkene på nogle etablissementer har specielle opskrifter, som giver dem mulighed for at lave den lækreste shawarma i Skt. Petersborg.

St. Petersborg shawarma
St. Petersborg shawarma

I byen ved Neva er det kategorisk ikke kutyme at tilføje koreanske gulerødder eller syltet kål i retten, hvilket ofte gøres i andre byer. Af grøntsagerne er der som tidligere nævnt kun agurker, tomater og en usædvanligt velsmagende hvidløgssauce, der puttes i St. Petersborgs shawarma. Før jeg går gennem listen over etablissementer og bestemmer, hvor den lækreste shawarma i St. Petersborg er, vil jeg gerne sige, at uden den legendariske ret ville St. Petersborg næppe være, som det norm alt forestiller sig. Kærlighed til shawarma er trods alt det samme symbol på byen som Nevsky Prospekt, hvide nætter og broer.

Stall "Shawarma"

Et af de mest populære steder i Skt. Petersborg ligger i krydset mellem gaderne Lomonosov og Sadovaya. Ud over den lave pris (100 rubler) tilbyder ejerne af virksomheden gratis te som gave. Selve kiosken har stået det samme sted i mange år og tiltrækker uvægerligt folk med sine behagelige dufte. Det unikke ved dette etablissement er, at de laver shawarma med ost, som ikke findes andre steder i St. Petersborg.

Det bedste tidspunkt at besøge er tidligt om morgenen, da det er i denne periode, at sultne mennesker samles her og går hjem efter larmende festligheder i centrum. Selv en usædvanlig tradition er dukket op - at tage en eller to shawarmaer, fange en taxa og tage hjem for at hvile for at få styrke til det efterfølgende sjove tidsfordriv.

Kun positive anmeldelser om denne bod. Brugere bemærker især rettens størrelse - den er medium, hvilket gør, at shawarmaen kan være komplet og stille selv den stærkeste sult.

Shaverma på støberiet
Shaverma på støberiet

Shawarma "At Jamal's"

Hvis du henvender dig til en ung mand og spørger, hvor den lækreste shawarma i Skt. Petersborg er, så vil hver anden person uden tøven svare på det, selvfølgelig på Dumskaya.

Jamal's Restaurant er ikke bare en gadebod, men en fuldgyldig spisestue med borde og sofaer. Ud over den traditionelle shawarma er der øl, te, kaffe og endda vandpiber. Driftstilstanden er døgnet rundt, fordi institutionen ligger lige i epicentret af alle hovedgadefesterne i Skt. Petersborg, og ejerne af Jamal's har ikke råd til at efterlade sultne mennesker, der kun skal hjem om morgenen.

ved Jamal
ved Jamal

Besøgende på institutionen giver kun positiv feedback om den lækreste shawarma i Skt. Petersborg. Ud over den fristende og friske mad bemærker gæsterne en usædvanlig setting, der giver dig mulighed for at bevæge dig 20 år tilbage og finde dig selv et sted, der er helt anderledes end alle moderne spisesteder. I stedet for standard hvidløgssaucen kan du også bede om adjika, som ikke vil ødelægge den lækreste shawarma i Skt. Petersborg.

Kebab Master

Master-Kebab-spisesteder er meget nemme at finde, fordi de i de fleste tilfælde ligger i nærheden af metroen. I øjeblikket er dette et stort netværk af etablissementer, hvor den mest populære ret er shawarma. Du kan tage det med dig eller nyde et måltid ved et af de gratis borde. I institutionen "Master-kebab", som ligger nær metrostationen "Pionerskaya", var de de første, der begyndte at lave shawarma på en tallerken,hvor alle ingredienser ikke lægges i pitabrød og hældes med sauce.

Kebabmester
Kebabmester

Folk efterlader aldrig negative anmeldelser om dette sted. Hvor er den lækreste shawarma i St. Petersborg? Det er lige her, og det erkendes af mange. Positiv feedback vedrører kvalitetsservice og rettens guddommelige smag. Du kan også bestille kødfri shawarma her - der bliver sat kartofler i stedet, hvilket vil give retten en usædvanlig vegetarisk smag.

Juno

Ved at forlade metrostationen ved Leninsky Prospekt kan du se på messen, som er placeret på Yunona-markedet. Der er en lille bod, der har stået her i mange år. Ud over det er der flere etablissementer med shawarma på markedsområdet, men kendere af denne vidunderlige ret kommer her for at prøve den usædvanlige smag af delikatesse, som har været elsket i mange år.

Shawarma på Juno
Shawarma på Juno

For at finde den angivne bås skal du klatre op ad bakken fra siden af Kazakova-gaden - du kan se det objekt, du leder efter, til højre. Lokalbefolkningen siger også, at der er et andet sted på markedet, hvor du kan smage det samme, den lækreste shawarma i St. Petersborg. Egenskaben ved disse to boder er, at kokken i stedet for den sædvanlige indpakning laver en kurveformet shawarma, hvilket gør den unik. Det er ikke svært at finde den anden bod med navnet "Superlavash" - en lang kø på et hvilket som helst tidspunkt af dagen vil gøre det klart, hvor det er.

Shawarma på støberi

At gå ind i dette etablissement, der ligger i skæringspunktet mellem Nevsky og Liteiny-udsigterne, skaberindtrykket af, at denne restaurant blev skabt under Peter I. Lokale beboere kan ikke huske, hvornår denne institution ikke var her. Rygterne siger, at Shawarma på Liteiny har eksisteret i omkring 18 år.

Ligesom andre etablissementer i centrum er det åbent døgnet rundt. Inkarnerede besøgende betragter det som det sikreste i byen, fordi man ofte kan se politibetjente inde i restauranten. Mange mennesker tager dette som et godt tegn.

Doner cafe
Doner cafe

Anmeldelser om "Shawarma på Liteiny" får dig til med det samme at købe et token på metroen og shoppe. Den velkendte St. Petersborg-gruppe "Bricks" sang om denne institution. Du kan ofte møde berømte rockartister her.

Den eneste ulempe ved denne virksomhed er, at shawarmaen er pakket ind i en firkant, hvilket gør den ikke særlig bekvem at spise. Derfor ville den bedste mulighed være at tage retten i pita.

Frank

Navnet på denne restaurant har to betydninger. For det første er den opkaldt efter hovedpersonen i House of Cards-serien, hvis kendetegn var en kærlighed til mad. På den anden side er ordet Frank oversat som "åbenhed", hvilket demonstreres af medarbejderne i denne institution.

På menuen kan du ikke kun finde den sædvanlige shawarma, men også flere andre typer, såsom asiatisk med rejer, i sort pitabrød, nordlig med hjortekød, krydret med lam og vegetarisk.

Shawarma på Sofia

Dette etablissement indtager en førende position: for de fleste mennesker er den lækreste shawarma i Skt. Petersborg placeret påSofia gade. De kommer fra andre dele af byen for en godbid, fortæller deres venner om det og bringer alle gæsterne hertil. Der er et ordsprog i byen: Hvis du ikke har prøvet shawarma på Sofiyskaya Street, har du ikke været i Skt. Petersborg.

Shaverma om Sofia
Shaverma om Sofia

Denne lille bod kan findes ved den lækre lugt, der svæver flere hundrede meter. Indenfor er der flere borde, hvor man trygt kan få en bid mad og ikke skynde sig nogen steder. Størrelsen på shawarmaen vil for alvor overraske dig. Selv den mest sultne og største mand vil ikke være i stand til at spise det første gang. Der er endnu en bod ved siden af dette sted, så på grund af konkurrencen vil de aldrig lave shawarma her på en snasket måde.

Kulek

I Grivtsova Lane kan du se en lille træbod, hvor de laver ikke-standard og lækreste shawarma i St. Petersborg. Ved et behageligt sommerbord kan gourmeter smage shawarma med falafel, løgmarmelade, karry og endda mynte. Ud over disse eksotiske smagsvarianter kan du også bestille den klassiske.

God shawarma

Der er praktisk t alt ikke noget sådant øjeblik, hvor der ikke er kø i denne institution. Udover stor smag har den lokale ret én funktion - formen. Selve shawarmaen er flad og tilspidser i begyndelsen og slutningen. Dette giver dig mulighed for at spise uden risiko for at blive snavset i hvidløgssauce.

Andre legendariske etablissementer i Skt. Petersborg

  • Shawarma på Sennaya-pladsen. En af de mest usædvanlige smage blandt de retter, der tilbydes i den centrale del af St. Petersborg. For virkelig at værdsætte denne shawarma, skal du kommetil lørdagskokken. Udover klassikerne kan du bestille falafel, hummus eller auberginepasta her.
  • Shawarma "At Zakhar". Dette vidunderlige etablissement ligger ved udgangen fra Novocherkasskaya-stationen. Anmeldelser om det er bare vidunderlige. Mange mennesker skriver, at Gud i det mindste laver shawarma til denne bod, fordi dens smag ikke kan sammenlignes med noget.
  • Shawarma på Kupchinskaya. Standard shawarmaen i Kupchino er nok den største i Skt. Petersborg og vejer lidt over et halvt kilo til en pris på 140 rubler.
Doner på Kupchinskaya
Doner på Kupchinskaya

Desværre er dette kun en lille del af alle de etablissementer, der tiltrækker gourmeter i Skt. Petersborg. Hver gang dukker der flere og flere nye punkter op, der vil glæde byens indbyggere med den usædvanlige smag af retter og tilskynde dem til kun at efterlade positive anmeldelser. Den lækreste shawarma i Skt. Petersborg er den, der vil forbløffe dig fra første bid.

Anbefalede: