Banansyltetøj: ingredienser, trin for trin opskrift med billeder, nuancer og madlavningshemmeligheder
Banansyltetøj: ingredienser, trin for trin opskrift med billeder, nuancer og madlavningshemmeligheder
Anonim

Lækkert marmelade er ikke kun en dessert, men også grundlaget for mange retter. Bananmarmelade kan dekorere enhver grød, cheesecakes, gryderetter. Den kan bruges til sandwich. Syltetøj tilberedes til vinteren, rulles sammen i krukker og nydes selv i koldt vejr. Det er meget praktisk at tilberede lækker marmelade fra resterne af bananer, der allerede er overmodne. For at gøre retten smuk og duftende, tilsæt citronsaft og -skal. Du kan prøve at tilberede den enkleste version af vand, sukker og banan, eller du kan lave en eksotisk version af marmelade af dåse ananas og kokosflager. Under alle omstændigheder viser marmelade fra så lækre og elskede af mange frugter sig at være fremragende.

Lækker marmelade med citronsaft

Bananer passer godt sammen med mange ingredienser. Denne opskrift på bananmarmelade kombinerer hovedingrediensens sødme og citronens surhed. Derudover hjælper citronsaft med at bevare farven på bananer. For at forberede sådan en dessert skal du tage:

  • et kilo bananer;
  • to citroner;
  • glas vand;
  • 500 gram sukker.

Bananer skrælles, skæres i skiver. Stil en gryde på komfuret, hæld vand ogkom sukker, kog siruppen til den koger. Tilsæt hakkede bananer, kog dem i cirka ti minutter. Brug en blender til at lave frugtpuré. Hæld citronsaft i og bland igen. Banansyltetøj lægges ud til vinteren i sterile krukker, rullet sammen. Den opbevares åbent i omkring seks måneder.

banansyltetøj opskrift
banansyltetøj opskrift

Aromatisk marmelade med alkohol

Denne opskrift bruger kanel og citron. Sidstnævnte bruges over alt, ikke kun saften, men også huden. Dette giver en behagelig aroma og krydret eftersmag.

For en bananmarmeladeopskrift til vinteren skal du tage:

  • To kilogram bananer.
  • 800 gram sukker.
  • 1, 5 citroner.
  • 250 ml vand.
  • Tre spiseskefulde af enhver alkoholholdig drik.
  • Lidt kanel.

Til denne bananmarmelade er det bedre at tage overmodne frugter.

Hvordan laver man duftende marmelade?

Til at begynde med, skræl bananerne, skær dem i skiver. Hæld vand i en gryde, tilsæt sukker. Kog for at lave sirup. På dette tidspunkt kan du tilføje noget kanel for at smage.

Juice presses ud af en citron, skindet er også tilbage. Halvt skåret i skiver. Når sukkeret er helt opløst, hældes citronsaften i, blandes og skræl og citronskiver tilsættes. Kog i cirka syv minutter.

Tilsæt tilberedte bananer, rør alt igen, så stykkerne er i siruppen. Kog bananmarmelade i yderligere tyve minutter under omrøring. Så tager de citronskiverne og skrællen ud, men smider det ikke ud igen.

Alle kogte bananskivertag ud med en hulske, pisk dem med en blender. I princippet er en pusher til kartoffelmos også velegnet. Fordel det hele tilbage i siruppen, tilsæt citronskiver og en skorpe. Kog indtil blandingen koger. Hvis skummet begynder at stå frem, så skal det fjernes, så bananmarmeladen ikke får en ubehagelig eftersmag. Når der ikke er mere skum tilsættes alkohol. Det kan være vodka, cognac, enhver spiritus efter smag. De tager skorperne ud, lægger emnet ud i sterile krukker, lad dem stå. Denne ret er perfekt til pandekager og pandekager.

bananmarmelade til vinteren
bananmarmelade til vinteren

Lækker marmelade med vaniljesukker

For sådan en lækker opskrift skal du tage:

  • 500 gram bananer;
  • 180 gram sukker;
  • en halv citron;
  • en spiseskefuld vaniljesukker.

Denne opskrift er meget velsmagende at lave til pandekager eller pandekager. Så du kan reducere antallet af ingredienser og forberede dem til en bestemt ret. Bananrester, modne, selv begynder at skifte farve, er gode til denne syltetøjsmulighed.

Hvordan laver man bananmarmelade?

Modne bananer skrælles, puttes i en gryde med tyk bund og vægge. Bræk dem op med en gaffel. Nogle mennesker kan lide at efterlade stykker, så prøv ikke at lave en homogen masse.

Tilsæt begge typer sukker, bland dem med frugtkødet. Pres citronsaft ud. Resten af citronen knuses i tern og sendes til bananerne. Sæt den fremtidige marmelade på komfuret, bring i kog, bland grundigt og sluk. Dæk gryden med et låg, lad det siddetre timer, klokken tre. Bring derefter massen i kog igen. Kog i cirka femten minutter under omrøring. Som et resultat bliver massen tyk. Brug en blender, purér massen af banan og citron, læg den i krukker.

forberedelser til vinteren
forberedelser til vinteren

Lækker ananasfad på dåse

Ananas på dåse bruges også til denne opskrift, så du kan slet ikke tage sukker. Skal lave mad:

  • 650 gram modne bananer;
  • 850 gram ananas;
  • 25 gram kokosflager;
  • halvtreds gram citronsaft.

Ananas sammen med juice sendes til en gryde, bananer i tern og spåner tilsættes. Kog på komfuret, når alt koger, tilsæt citronsaft og skru ned for varmen. Kog i cirka tyve minutter. Bananmarmelade uden sukker opnås med surhed, meget duftende. Den piskes med en blender og lægges ud i glas. Ønsker du en sødere ret, kan du selvfølgelig tilsætte sukker. Men norm alt er der sødme nok, som er i selve bananerne og ananassirup.

bananmarmelade uden sukker
bananmarmelade uden sukker

Den nemmeste syltetøjsopskrift

For sådan en lækker, men enkel ret skal du tage minimumsmængden af ingredienser:

  • tre bananer;
  • glas sukker;
  • et halvt glas vand.

Bananer skrælles og skæres i tynde skiver. Hæld sukker i gryden, kog det over lav varme. Når det begynder at karamellisere, hældes kogende vand i og der røres kraftigt. Fordel bananen i cirkler, kog indtil bananernebliver ikke blød og begynder ikke at gå i opløsning. Efter afkøling af marmeladen, vend den til en puré, kom den i glas. Sådan marmelade indeholder ikke citron, så det er bedre ikke at opbevare det i lang tid. Selvom delikatessen bliver så velsmagende, at den flyver væk på et øjeblik! Banansyltetøj er især godt til pandekager eller cheesecakes.

hvordan man laver bananmarmelade
hvordan man laver bananmarmelade

Banansyltetøj med appelsin

Denne marmelade har en smuk farve med en delikat aroma. Til denne opskrift skal du tage:

  • to hundrede gram sukker;
  • one orange;
  • én citron;
  • seks spiseskefulde vand.

Pres saft fra appelsin og citron, tilsæt vand og sukker i gryden. Siruppen skal koge, og sukkeret skal opløses.

Kog ingredienserne, indtil de er brune. Hæld en tynd strøm af citrussaft i, tag gryden af komfuret. Bananer skæres i tern og kommes i sirup. Kog indtil bananerne er bløde. Derefter føres alt gennem en sigte eller pureres med en blender. Læg i glas, rul låget op og rengør et lunt sted. En dag senere kan du servere en blid bananpuré i appelsin- og citronsirup til bordet.

bananmarmelade opskrift til vinteren
bananmarmelade opskrift til vinteren

Lækker bananmarmelade passer godt til mange retter. Det komplementerer pandekager perfekt, gør havregryn eller semuljegrød mere aromatisk og kan søde cheesecakes. Børn elsker ham meget. Da selve bananen bliver mørkere meget hurtigt, kombineres den med citronsaft. Det giver ikke kun syrlighed og en behagelig smag, men gør også marmeladen smuk. Nogle opskrifter ogsåmedtag citronskal, som gør delikatessen mere krydret.

Anbefalede: