Sådan laver man sennepssauce

Sådan laver man sennepssauce
Sådan laver man sennepssauce
Anonim

Sennep har stået på hvert spisebord i over tusind år. Ifølge legenden skændtes Alexander den Store med kong Darius og modtog fra ham en pose sesam som gave - et symbol på den persiske hærs magt. Som svar på dette sendte han kongen nogle sennepsfrø og antydede, at hans hær, selvom den var lille, var mere temperamentsfuld og utrættelig. For tiden fremstilles sennepssauce af sådanne kerner, hvilket giver de retter, som den indtages med, en vis styrke.

Krydderier, der bruges i det russiske køkken, tilføjer saucen ekstra fylde og skarphed. Så tørret dild, sort peber, honning og forskellige krydderurter kan bruges her. Sådan et flydende krydderi til mad er velegnet til folk, der har en ubalance mellem kulhydrater, vitaminer og sporstoffer.

sennepssauce
sennepssauce

Sennepssauce afslører smagen af absolut alt kød og fisk. Overvej flere opskrifter til tilberedning.

1. Klassisk sennepssauce

Ingredienser: to skeer stærk sennep, en ske mayonnaise, en ske sukker, en skefuld vand.

Siruppen koges først. For at gøre dette blandes sukker med vand og koges, indtil der dannes bobler i blandingen (plus et minut mere). Kom sennep, mayonnaise i den færdige sirup og rør godt.

2. Sennepssauce med æg (til at krydre salater)

Ingredienser: to skeer smør, en ske cremefraiche, to skeer sennep og mel, en halv liter bouillon, en æggeblomme, citronsaft, dild, sukker og s alt.

Smørret smeltes, mel tilsættes og steges. Derefter hældes bouillonen langsomt i, sukker og en færdiglavet blanding af citronsaft, blomme og creme fraiche tilsættes. Alt dette blandes og fjernes fra ilden. Drys sennepssalatdressing med hakket dild.

senneps salatdressing
senneps salatdressing

3. Fransk sauce

Ingredienser: et glas fransk sennep, et glas æggeblommer, et glas hvidvin, et glas eddike, sukker, bouillon og smeltet smør.

De forberedte komponenter lægges i en skål, omrøres og sættes i ild. Kog under konstant omrøring, indtil blandingen begynder at tykne. Tilsæt derefter s alt og sukker efter smag.

Dette flydende krydderi serveres med kogt eller stegt oksekød, fjerkræ, kølet fisk eller vildt.

4. Sennepssauce med kapers

Ingredienser: to æg, to skeer vegetabilsk olie, en halv skefuld sennep, tre skeer eddike, en ske små kapers, en halv skefuld sukker.

Æggeblommer fra to kogte æg gnides med s alt, sukker, sennep,vegetabilsk olie hældes langsomt i og fortyndes derefter med eddike.

Kapers og hakkede egern tilsættes til den resulterende sauce. Dette krydderi serveres med kølet fisk: gedde, laks, stør samt fisk på dåse.

sennepssauce
sennepssauce

5. Sennepssauce med vegetabilsk olie

Ingredienser: et halvt glas vegetabilsk olie, halvanden spiseskefuld eddike eller sur juice, en halv skefuld s alt, en skefuld granuleret sukker, en halv skefuld sennep, peber.

Smør, en halv skefuld perlesukker, saft og s alt piskes med en gaffel i en glasskål. Derefter opvarmes og afkøles blandingen, sennep, sukker tilsættes og blandes godt.

Server flydende krydderier med pålæg og kød.

Som du kan se, er der en del opskrifter på at lave sennepssauce, og hvilken man skal vælge afhænger af kokkens smagspræferencer.

Anbefalede: