Fiskesuppe: opskrift med foto
Fiskesuppe: opskrift med foto
Anonim

Fiskesuppe er en meget velsmagende og velduftende forret, der helt sikkert vil glæde alle, der prøver den. Fra den blotte duft af sådan en ret vil alle salivere, og selv den, der smager det, vil simpelthen ikke være i stand til at modstå og ikke bede om mere. Men det vigtigste er, at denne ret er meget nem at tilberede, så alle kan tilberede den.

Rettens hovedingredienser

Der er et stort antal variationer af den første fiskeret. Oftest tilberedes fiskesuppe af dåsemad, men den laves også af fiskefileter og af enkelte dele af visse fisk. Og selvom de fleste ingredienser i suppen er lagt i den, afhængigt af dens variation eller kokkenes smagspræferencer, bør den klassiske opskrift på denne første ret indeholde ingredienser som:

  • 4 store kartofler;
  • én mellemstor gulerod;
  • one medium løg;
  • konserves eller frisk fisk;
  • 5-7 friske peberkorn;
  • grønt og laurbærblad;
  • s alt efter din smag.
fiskesuppe ingredienser
fiskesuppe ingredienser

Forbereder fisk

Hvis du pludseligbesluttede at tilberede fiskesuppe i henhold til opskriften fra frisk fisk, så før du laver den, skal den forberedes til lægning i gryden. For at gøre dette skal du grundigt rense fisken fra skæl, derefter rive dens mave op, trække alle indersiden ud og skylle den under koldt rindende vand. Derefter skal du fjerne den for knogler og skind og skære den i små stykker, der er nemme at tygge. Der skal ikke gøres andet med det, lige på det rigtige tidspunkt lægges det i suppen og koges sammen med resten af dets komponenter. Nå, hvis du forbereder en ret med dåsefisk, så er det her nok at smide det i suppen, men ikke alt på én gang, men et stykke ad gangen, så det ikke bliver til grød. Sandt nok skal det først skæres i disse stykker.

Opskrift på klassisk dåse fiskesuppe

For at tilberede sådan en ret har vi brug for alle ovennævnte ingredienser samt en krukke med fisk på dåse (makrel eller sardin er bedst til dette) i olie. Først og fremmest renser vi vores grøntsager og skærer derefter kartoflerne i tern, gulerødder i cirkler eller striber og hakker flittigt løget. Derefter sætter vi en gryde med vand på ilden, venter på, at vandet koger, og kaster gulerødder og løg til det, hvorefter vi koger en sådan grøntsagsbouillon i 5 minutter. Dernæst, i overensstemmelse med opskriften på dåse fiskesuppe, kom peber, laurbærblad og kartofler i en gryde, hvorefter vi fortsætter med at koge suppen i yderligere 15 minutter, så kartoflerne bliver bløde. Til sidst er der kun tilbage at smide dåsemad i gryden sammen med væsken, vent et par minutter, s alt suppen på din egen mådesmag og tilsæt hakket grønt der.

fiskesuppe på dåse
fiskesuppe på dåse

Opskrift på klassisk fiskefiletsuppe

Hvis du i stedet for fisk på dåse har fiskefilet, så er det heller ikke noget problem. Opskriften på denne suppe gentager næsten helt opskriften på fiskesuppe på dåse. Også her skal du rense og skære grøntsagerne. Ligesom når man tilbereder fiskesuppe fra dåsemad, kog først vand, kog derefter de hakkede gulerødder og løg der i 5 minutter, og læg derefter kartoflerne der. Men denne gang behøver du ikke vente på, at den bliver blød, og umiddelbart efter 2 minutter vil det være muligt at lægge vores fisk der et stykke ad gangen. Læg derefter laurbærbladet, tilsæt lidt s alt til suppen, kog den i ca. 10 minutter, fjern den skæl, der er dannet, og til sidst smider vi hakket grønt i gryden, og vores første ret er klar.

Cremet suppe

Hvis du vil forbedre vores første ret en smule og gøre den mere mør og raffineret, kan du tilberede en cremet fiskesuppe, som du nu vil se opskriften med et billede af. Til denne suppe skal du bruge:

  • 100 gram forarbejdet flødeost;
  • 100 gram hirse;
  • 2 store kartofler;
  • en krukke fisk på dåse i sin egen juice;
  • 1 spiseskefuld smør;
  • s alt, krydderurter og peber.
nem fiskesuppe opskrift
nem fiskesuppe opskrift

Til sådan en suppe putter vi først og fremmest den vaskede hirse i gryden og sætter den straks på bålet. Når vandet koger, fjerner vi støjen fra det og sætter det skrællede og hakkedekartofler. Mens det koges i 15 minutter, ælter vi den smeltede ost, som så sendes til kartoflerne. Bland derefter suppen godt og læg vores fisk i gryden, og s alt og peber efter smag. Så er der kun tilbage at koge suppen i yderligere 5 minutter, tilsæt smør med hakkede krydderurter, og maden er klar.

Brisling suppe i tomatsauce

Hvis du ser på billedet af fiskesuppe med brisling i tomatsauce, vil du allerede savle fra blot synet af den, og alligevel er den også nem at tilberede, og dens smag er simpelthen vidunderlig. Så ikke at lave mad er det bare en forbrydelse! Desuden har vi brug for de samme ingredienser som til den klassiske opskrift, plus en krukke brisling i tomat og 2 spiseskefulde tomatpure.

Ja, og processen med at lave denne suppe er næsten identisk med at lave en klassisk fiskesuppe. Vi renser og skærer også grøntsager. Vi lægger bare kartoflerne i gryden med det samme, og mens de koger, sauterer du løget i en gryde i vegetabilsk olie, tilsæt derefter gulerødderne og derefter tomatpuréen. Når kartoflerne er blevet lidt blødere, hældes saucen fra brislingen i gryden, kom blandingen fra gryden der og s alt og peber vores suppe efter din smag. Lad suppen koge et par minutter mere, tilsæt brisling og hakket grønt til den, og tag derefter straks gryden af varmen, da retten er helt klar.

fiskesuppe på dåse
fiskesuppe på dåse

Pink laksefiskesuppe

De, der elsker lyserød laks mest blandt fisk, kan lave suppe med, og ikkemed standard makrel eller sardin. Desuden vil ingredienserne her være de samme som til den klassiske fiskesuppe, kun 3 spiseskefulde hirse tilsættes dem. Og processen med at lave sådan en suppe vil være lidt anderledes.

Vi sætter også en gryde vand på bålet her, men så snart det koger, skal det straks dræne væsken fra det lyserøde lakseglas og tilsætte hirsegryn. Mens hirsen koger, skærer vi vores grøntsager - kartofler, gulerødder og løg, og efter 10 minutter tilsætter vi dem i gryden og tilsætter også lidt s alt til vores fiskesuppe på dåse. Kog derefter retten i yderligere 10 minutter og tilsæt lyserød laks der, som først skal skæres i små stykker. Kog det hele sammen i yderligere 5 minutter, så er retten helt klar. Det er kun tilbage at tilføje hakket grønt til gryden, og efter et par minutter kan du servere suppen til bordet.

Fisk Yushka med tomater

På grund af rettens behagelige syrlighed og lyshed kan mange mennesker godt lide fiskesuppe på dåse med tomater, som tilberedes meget enkelt og nemt. Ingredienserne til denne ret er nøjagtig de samme som i den klassiske fiskesuppe på dåse, hvor der kun er tilsat én stor kødfuld tomat.

Tilberedningsprocessen for denne ret er næsten identisk med processen med at lave almindelig fiskesuppe. Vand er også sat i brand, du skal også vente, indtil det koger, og tilsæt hakkede kartofler der sammen med s alt. Derefter, efter 5 minutter, skal hakkede gulerødder og løg tilsættes gryden. Og mens grøntsagerne koger, skal du brugefjern skindet fra tomaten og skær den i aflange stykker. Og når kartoflerne er kogt, er det tilbage at tilføje tomater med fisk på dåse til suppen, kog dem i 5 minutter, hæld hakket grønt i gryden, og alt er klar.

suppe med tomater
suppe med tomater

Fisk Yushka med majs og ost

Hvis du ser på forskellige billeder af supper med fisk på dåse, så vil øjet med sikkerhed få fat i et billede af en usædvanlig suppe med ost og majs. Men denne suppe er attraktiv ikke kun for sit udseende, men også for sin unikke smag. Og vi har brug for dette:

  • en krukke med fisk på dåse;
  • 350 ml mælk;
  • majs på dåse;
  • 3 spsk smør;
  • standardløg, gulerødder og kartofler;
  • 2 fed hvidløg;
  • s alt og peber efter smag.

For at tilberede sådan en usædvanlig fiskesuppe på dåse, renser og skærer vi selvfølgelig først, som sædvanligt, grøntsager og hakker hvidløg. Derefter smelter vi smørret i en gryde med tyk bund og svitser løg og hvidløg i det. Tilsæt derefter gulerødder og kartofler der, hæld vand i, tilsæt lidt s alt og lad suppen koge i 20 minutter. I løbet af denne tid skal du rive hård ost og derefter smide den, fisk, mælk og majs i en gryde med grøntsager. Derefter skal suppen koge, straks lægges hakket grønt i den, og retten vil være klar.

lækker fiskesuppe
lækker fiskesuppe

Suppe med ris og fiskefilet

Hvis du vil gøre retten endnu mere interessant og tilfredsstillende,så er det i dette tilfælde bedst at tilberede fiskesuppe med ris, som er lavet næsten det samme som en almindelig, men samtidig har den en pikant smag og friskhed. Og vi har brug for følgende til dette:

  • 500 gram fiskefilet;
  • 2-3 saftige tomater;
  • 5 spiseskefulde ris;
  • laurbærblad og urter;
  • s alt, krydderier og peber efter smag.

Her er det første skridt at fylde den tilberedte fiskefilet med vand, sætte gryden på ilden og koge den i 15 minutter. For at tilberede fiskesuppe skal vi derefter tilføje peber, s alt, krydderier og laurbærblade til fisken, koge bouillonen i et par minutter mere og trække fisken ud af gryden. Og i stedet for det skal du lægge forudblødte ris i gryden, og mens de koges, skal du skrælle og skære tomaterne i ringe. Efter 15 minutter falder tomaterne til risene, og efter yderligere 3 minutter tilsættes vores kogte og skåret i portionsfiskefileter i gryden. Det er tilbage at lade suppen koge, tilsæt hakket grønt der, og retten er klar.

Bemærkning til værtinden

Og for at din fiskesuppe altid skal blive fremragende, behøver du kun at kende nogle få simple nuancer.

fiskesuppe opskrift
fiskesuppe opskrift
  1. I alle ovenstående opskrifter skal mængden af vand til suppen være omkring to liter, men hvis du vil have en tyndere suppe, kan du tage mere vand og mindre tyk suppe.
  2. Føj dåsefisk eller hakkede fileter til suppen til allersidst, og forsigtigt, et stykke efteret stykke, så fisken ikke bliver til grød.
  3. Da fisk på dåse sælges med forskellige krydderier, s alt og peber retten, før den tilsættes suppen, skal være lidt, ellers bliver den for s alt.
  4. For at være sikker på kvaliteten af den dåsemad, du køber, bør du være opmærksom på deres markering, som skal klemmes ud fra indersiden af dåsen, så bogstaverne og tallene på den er prægede og konvekse.
  5. Hvis du tilføjer et par fed hakket hvidløg til fiskesuppen, bliver den mere duftende og velsmagende.
  6. Hvis det ønskes, kan du ved servering tilføje et par kiks hvidt brød til suppen, hvilket vil gøre den mere tilfredsstillende og appetitlig.
  7. For at forbedre smagen af suppen, efter at den er blevet hældt i skåle, kan du tilføje en lille skive citron der.
  8. Dåsefisk kan også tilsættes sylten, men i dette tilfælde er røget fisk bedre, hvilket ikke passer godt sammen med andre fiskesupper.
  9. Når du tilføjer en fisk til en suppe, bør du også tilføje saften, som den var indeholdt i, så smagen af retten bliver endnu mere intens.
  10. Hvis du eller dine kære har sygdomme i leveren, galdeblæren, galdevejene, diabetes eller åreforkalkning, så er det bedre at spise fiskefiletsuppe, men ikke fra dåsefisk.

Anbefalede: