Sød lavashkage: ingredienser, opskrifter, madlavningstip
Sød lavashkage: ingredienser, opskrifter, madlavningstip
Anonim

Pludselig kom der gæster, men der er absolut intet at forkæle? Eller vil du rigtig gerne have slik, men der er ingen lyst til at gå i butikken, især når der er snestorm eller sjap uden for vinduet? Gå ikke i panik på forhånd og fortvivl. I sådanne øjeblikke bør man huske pitabagen: sød og meget velsmagende, den er perfekt til te eller som snack. Denne ret vil ikke efterlade gæster sultne. Lavash kageopskrifter, søde og snacks, vil vi overveje i artiklen.

Hovedingrediens

Den lavash, som du køber i butikkerne, og som du laver med dine egne hænder, er væsentligt forskellige fra hinanden. Hjemmelavet produkt er mere delikat og velsmagende. Men hvis der ikke er tid, så kan du bruge butiksmuligheden til at lave en kage.

sød lavash kage uden bagning
sød lavash kage uden bagning

Hjemmebagt pitabrød er ikke svært at tilberede og med et minimum af ingredienser. For at lave et tyndt armensk fladbrød skal du bruge:

  • mel - 250 g;
  • s alt - 0,5 tsk;
  • vand - 1 spsk

Hver værtinde i køkkenetdu kan finde sådan et sæt produkter. Først skal du opløse s altet i et glas varmt vand (det skal ikke være koldt, men ikke varmt). Tilsæt mel til opløsningen. Bland godt først i en beholder og derefter på bordet. Jo tyndere pitabrød, jo lækrere er det. Steg hver side i en pande. Lavash til kagen er klar. Nu kan du tilberede fyldet efter eget skøn - sødt eller ej. Hvis der slet ikke er lyst til det, så kan hjemmelavet pitabrød simpelthen spises med te.

Stuffing ideas

Lavash-produktet er velegnet både som dessert og som forret. Det hele afhænger af fyldet. Du kan bruge alle ingredienser. Værtinder kan vise fantasi og eksperimentere. For eksempel kan en sød pitabage uden bagning tilberedes med kondenseret mælk eller vanillecreme. Du kan også bruge pisket creme fraiche. Snackkage vil være meget velsmagende med kylling eller svampefyld. Samtidig er der ingen omkostninger - ingen penge, ingen tid.

Dovne "Napoleon"

Meget interessant ret. For elskere af denne dessert og en sød tand er varianten af "Napoleon" fra pitabrød perfekt. Det er hurtigt at tilberede og lækkert på samme tid, hvad kunne være bedre? Desuden er sådan en kage mindre kalorierig end butterdej.

Til madlavning skal du bruge:

  • lavash – 6 shortcakes;
  • mælk - 0,5 spsk;
  • sukker - 100 g;
  • en knivspids vanillin;
  • hvedemel - 1 spsk;
  • æg - 2 stk.

Til dejen i form af kager bruges kager, og til cremen skal alle andre ingredienser blandes. Kun der er en funktion forbundet med mælk. Hæld den opvarmede mælk i en tynd stråle i gryden til de øvrige komponenter. Pisk med en røremaskine. Pres derefter fløden, hvis mælken var for varm. Smør kagerne fra pitabrød. Cremen skal gennemvæde dem godt. En time senere kan du servere en sød pitabage til te og nyde smagen uden frygt for din figur.

lavash napoleon
lavash napoleon

Tip til madlavning

For at pita-kagen bliver høj nok og frodig, bør du fylde op med ti til tolv pandekager. Det fungerer efter princippet "jo mere jo bedre". De kan købes i enhver butik eller bages. Du kan vælge enhver form til kagen: firkantet, rund.

Et råd mere: der er ikke nok toppings, men vil du servere dine gæster en sød og frodig pitakage? Du skal bare bruge den søde sirup, der er ved hånden. Der bliver mindre fløde, men pitabrødet bliver udblødt, hvilket gør det ret blødt og saftigt.

Store lavash er valgt i henhold til visse regler:

  1. Først og fremmest bør du være opmærksom på renligheden af butikken og sælgerens hænder. Ingen vil være glade, hvis brødet er tilberedt af urene og beskidte medarbejdere.
  2. Du skal også sikre dig, at der ikke er tegn på skimmelsvamp på produktet.
  3. Hvis lavash er pakket i en pose, skal den have huller til uhindret luftstrøm. Bakterier kan ofte trives i fugtige omgivelser.

Hvis du følger disse regler, kan du vælge det rigtige pitabrød.

kage frapitabrød sød uden bagning
kage frapitabrød sød uden bagning

Pitakage med kondenseret mælk

Der er mange muligheder for at tilberede søde retter fra sådanne kager. Der er en lang række opskrifter, både søde og snacks. Kun kulinarisk fantasi bør vises.

En af dessertmulighederne er en sød pitabage med kondenseret mælk.

Ingredienser:

  • tynd armensk pandekage – 1 stk;
  • hakkede valnødder (valgfrit) - 50 g;
  • et knivspids kanel;
  • smør - 50 g;
  • kondenseret mælk - 0,5 spsk

Først skal du skære pitabrødet i flere firkanter, smøre dem med smør, kogt kondenseret mælk, tilsætte nødder, pakke dem ind i en trekant. Du kan stege på grillen ved hjælp af en grillrist, eller du kan stege i en stegepande. Hver side er cirka tre minutter. For at pitabrødet ikke skal blive tørt, kan du også stryge det med smør ovenpå. Efter at have drysset med kanel - kan en lækker og sød pitabage serveres til gæsterne til te.

sød lavashkage med kondenseret mælk
sød lavashkage med kondenseret mælk

En af mulighederne for en pitasnackkage

Det vil tage et minimum af ingredienser og tid at forberede, men samtidig vil forretten ikke efterlade gæster ligeglade og er perfekt til det festlige bord.

pita kage - opskrifter
pita kage - opskrifter

Ingredienser:

  1. Pita – 2 stk.
  2. Svampe - 400-500 gram champignon eller andre efter ønske.
  3. Løg - antallet af hoveder afhænger af smagsrigdommen. Jo mere udt alt duften er, jo mereflere løg skal tilføjes.
  4. creme fraiche - 0,5 spsk;
  5. Solsikkeolie - 30 g;
  6. Ost, der smelter godt - 50 g;
  7. S alt, peber og andre krydderier efter smag.

Tilberedningsmetode:

  1. Præl løget, skær det efter behov, steg i olie.
  2. Tilføj svampe til løget, lad det simre lidt.
  3. Hæld krydderier, s alt, peber. Vi gør klar.
  4. Fyldet er klar.

Lad os begynde at forme kagen efter skemaet - et lag pitabrød, fyld og igen en kage. Alternativt kan du tilføje et lag kylling. Det tager omkring 30 minutter at forberede sådan en kage, hvilket er meget praktisk. Server med creme fraiche.

Lavash-kage bagt i ovnen

Denne ret vil være en meget god snack. Ost, der smelter i munden, vil appellere til gourmeter, der simpelthen elsker det.

Ingredienser:

  • 3 eller 4 armensk lavash;
  • ost - 150 g;
  • kefir - en halv liter;
  • 2 æg;
  • margarine eller andet smør - 20g

Bondfadet er smurt. Vi smører et pitabrød på det på en sådan måde, at det senere ville være muligt at bøje kanterne og dække indholdet ovenfra.

Til fyldet tages resten af pitabrødet. Skær dem tilfældigt i små firkantede stykker. Dyp i kefir blandet med æg. Sæt i midten af formen. Vi gnider osten på et groft rivejern og lægger den der. Hæld resten af blandingen af kefir og æg på fyldet. Vi dækker kanterne og sender dem til ovnen. Bages i 20 minutter Når kagen er færdig, smøres den med smør, så den ikke tørrer ud.

Anbefalede: