Tunesisk opskrift: kikærter i suppe og hummus

Tunesisk opskrift: kikærter i suppe og hummus
Tunesisk opskrift: kikærter i suppe og hummus
Anonim

Tyrkiske ærter er en bælgfrugt, der med succes vil komplementere mere end én opskrift. Kikærter er endnu ikke særlig populære i vores region. Men dens fantastiske egenskaber får flere og flere fans.

kikærte opskrift
kikærte opskrift

Kikærter. Opskrifter med billeder

Denne plante fra bælgplantefamilien er uundværlig for en diæt og sund kost. Sådan en nationalret som hummus er almindeligt kendt. Denne opskrift (kikærter er inkluderet i dens sammensætning i form af kartoffelmos) kom fra israelsk køkken. Den kan tilberedes både i en diætversion og i en mere nærende. Opskriften på kikærtehummus kræver et glas tørrede kikærter, sesampasta, citronsaft, olivenolie og krydderier (oregano, zira, paprika) til at forberede. Samt grønt efter smag. Og sesamfrø til pynt.

Ærter skal lægges i blød natten over, koges om morgenen - det vil tage op til fire timer. Parallelt kan du koge en pasta fra sesamfrø - opvarm alle ingredienserne (sesam, krydderier, olie) i en gryde og kværn i en blender. Massen skal være tyk og tyktflydende.

kikærteopskrifter med billeder
kikærteopskrifter med billeder

S alt efter smag og stil til side. Skil de færdige kikærter fra væsken og hak også dem, når de er afkølet. Tilsæt presset hvidløg og et glas bouillon,hvori ærterne blev kogt. Sørg for, at hummusen ikke bliver for tynd. Hovedingrediensen her er ærter. Du tilføjer paprika og oregano til pastaen til allersidst, som det kræves i opskriften.

Kikærter passer meget godt til krydderier, men det er vigtigt ikke at overdrive det. Tilsæt citronsaft til den færdige pasta, server med ristede sesamfrø og krydderurter. Frisk pitabrød passer godt til hummus. Fra kikærtemel kan du bage en diætsnacktærte med kål og hytteost. Du skal bruge to æg, sodavand (en teske), sennep, citronsaft - for at simulere mayonnaise. Tre hundrede gram kål (du kan tage hvid eller blomkål) og mellemfed hytteost. Kikærtemel - omkring hundrede gram. Den kan i øvrigt erstattes med kikærte- eller bønnepuré samt havreklid (forudblødt). Pisk alle ingredienser, undtagen kål, med en blender, indtil der er dannet en dej. Snit kålen og rør i dejen. Bag fyrre minutter i ovnen eller halvtreds i slow cooker.

opskrift på kikærtehummus
opskrift på kikærtehummus

Tunesisk opskrift: kikærter i bygsuppe

Denne ret kaldes også chorba. Det er populært i Tunesien og nærliggende lande. Til denne opskrift skal du forberede byg på en speciel måde. Norm alt lægges den i blød før tilberedning. Her skal du gøre det anderledes: Tør først den vaskede byg i en tør stegepande, og steg derefter let i en lille mængde olie. Denne metode til tilberedning af korn vil give suppen en let kaffebrødsmag. Et glas kikærter skal lægges i blød i forvejen, syv hundrede gram fedtfattigt lam skal steges i olivenolie. Så på deti samme gryde, sauter løg og pressede kikærter. Kom alt i en stor gryde, tilsæt stegt perlebyg der, hæld to en halv liter vand blandet med tre spiseskefulde tomatpuré. Kog, kog i fyrre minutter, tilsæt lidt varm peber efter smag, en hakket rød paprika, hvidløg, persille, selleri og citronsaft. Lad det simre lidt mere ved minimum varme, og retten er klar.

Anbefalede: