Sådan tilberedes pitabrød med koreanske gulerødder: opskrifter
Sådan tilberedes pitabrød med koreanske gulerødder: opskrifter
Anonim

En vidunderlig snack på ethvert tidspunkt af året og i enhver situation vil være en pitabrød med koreanske gulerødder, som enhver husmor kan tilberede. Hovedingredienserne er: tyndt pitabrød, gulerødder i koreansk stil (du kan købe i en butik eller lave det selv), ost (smeltet eller blød), æg, mayonnaise (købt i butikken, gård eller hjemmelavet).

Sekundære ingredienser til fyldet afhænger af din præference. Disse kunne være:

  • hvidløg;
  • greens;
  • kødprodukter (pølse, kylling, skinke).

Hvis du ikke vil købe færdiglavet pitabrød, gulerødder i koreansk stil og mayonnaise i butikken, kan du lave dem derhjemme. Antallet af produkter i gram er omtrentligt. Hvis massen af ingrediensen ikke er angivet, skal du bestemme mængden efter dit skøn.

Forberedelse af hovedfyld

Før du laver lavash-ruller, bør du forberede fyldet på en separat tallerken (for ét standardark lavash):

  1. Hård koget æg, og afkøl det derefter. Skrællet protein og blomme skæres i små stykker med en kniv eller riv på et groft rivejern. Hæld i en skål.
  2. Riv blød eller halvhård ost på et fint rivejern. Hvis du har købt smelteost, så hak med en kniv. Send til tallerkenen med ægget.
  3. Hæld omkring 50-60 gram koreanske gulerødder i en tallerken med ost og æg. Bland grundigt. Det anbefales at hakke gulerødderne lidt, hvis stråene er meget lange.
  4. Tilsæt mayonnaise og bland igen.

Tilsæt s alt og peber efter smag. Før du gør dette, prøv "hakket kød", da gulerødder allerede har dem.

revet ost og æg
revet ost og æg

Opskriften på pitarulle med koreanske gulerødder er ret enkel, hvis alle ingredienserne allerede er købt og hakket på forhånd. I dette tilfælde skal du blot kombinere dem i en beholder og røre. Men hvis du ønsker, at alt skal være så naturligt og sundt som muligt, bliver du nødt til at afsætte yderligere et par timer til madlavning. Lad os se på, hvordan du selv kan tilberede gulerødder, mayonnaise og pitabrød i koreansk stil.

gulerod i koreansk stil

Vælg en tyk, men ikke særlig lang gulerod, tag et specielt rivejern til gulerødder på koreansk (hvis ikke, så skær i tynde strimler) og riv i en separat beholder. Til en pitabrød er det nok at rive omkring 50-60 gram rå grøntsag. Sød derefter med ½ tsk sukker og havs alt (i spidsen af teskeen). Tilsæt 9% eddike (1 tsk) til allersidst. Rør derefter den resulterende blanding med din hånd. Send gulerødder til køleskabet i 20 minutter.

gulerod på koreansk
gulerod på koreansk

Til pitabrød med koreanske gulerødder er det ikke nødvendigt at lave et populært fyld af svampe, blæksprutte eller sojakød, bare en orange grøntsag er nok. Tag gulerødderne ud af køleskabet efter 20 minutter. Brug rød og sort kværnet peber (¼ teskefuld hver), rør rundt. Til sidst tilsættes vegetabilsk olie (3 teskefulde), og alt blandes igen. Lad den færdige salat stå i køleskabet i yderligere 2-3 timer.

Mayonnaise derhjemme

Hvis du har en røremaskine eller dyppeblender, vil tilberedningsprocessen gå meget hurtigere. Tag et råt æg, vegetabilsk olie (eller mælk) med et volumen på omkring 100 ml, hvis det ønskes, kan du tilføje lidt sennepspulver, s alt og sukker. Kom alle ingredienser i en blenderskål og blend ved høj hastighed, indtil det er tykt. Det er meget vigtigt, at blommen, når den er knækket, rammer bunden af skålen intakt.

hjemmelavet mayonnaise
hjemmelavet mayonnaise

Tyk mayonnaise kan bruges næsten med det samme til lavashrulle med koreanske gulerødder.

Tynd lavash

For at lave dit eget tynde pitabrød skal du tage den nødvendige mængde mel (ca. 100-150 gram), lidt varmt vand (så meget, at melet bliver til en halvtyk gylle) og en lille smule s alt. Alt dette er blandet sammen. Derefter æltes dejen i hånden. Når den er klar, skal den lægges i en beholder, dækket med et håndklæde. Lad dejen hvile i 30 minutter.

Dernæst rulles dejstykker ud med en kagerulletyndt lag og steg på en pande på begge sider (1 minut på hver side). Stegeprocessen ligner bagning af pandekager, kun uden at smøre panden med olie.

hjemmelavet lavash
hjemmelavet lavash

Færdiglavede kager bør drysses fra sprayflasken og dække bunken med et håndklæde. I dette tilfælde anbefales det at lave en rulle pitabrød, ost, koreanske gulerødder med det samme, så de færdige kager ikke tørrer ud.

Lavash skal lægges på en flad overflade, derefter påføres fyldet med en ske. Det skal være jævnt fordelt over overfladen. Så er rullen lavet.

Yderligere fyld

Lad os nu overveje, hvilken slags ekstra fyld der kan være. Det hele afhænger af, hvad du og dine kære gæster kan lide. Du kan tilberede en rulle med kylling, en anden med hvidløg og lave den tredje blandet.

Det giver ingen mening at overveje hver opskrift på pitarulle med koreanske gulerødder separat, da alt kan tilføjes til en beholder med æg, gulerødder, ost og mayonnaise. Kun tilberedningsmuligheder kan variere.

Hvis f.eks. kyllingefileten er rå, skal den koges og derefter hakkes. Og først efter det tilføjes til hovedfyldet. Røget pølse, skinke eller pølser hakkes fint med en kniv og tilsættes også ægget, osten og koreanske gulerødder.

Med hensyn til hvidløg skal du vælge 1-2 små fed (flere hvis det ønskes), skrælle, hakke i en hvidløgsmaskine og tilføje til blandingen.

Simpelt og smagfuldt

Det anbefales ikke at tilføje alle ovenstående ekstra ingredienser tilen rulle, for ikke at ødelægge smagen. Det er for eksempel tilrådeligt at lave en separat pitabrød: koreansk gulerod, kylling, æg, ost.

lavash og koreansk gulerodsrulle
lavash og koreansk gulerodsrulle

Husk, at ingrediensernes kompatibilitet skal respekteres, og også forretten skal have en udsøgt smag fra harmonisk kombinerede produkter.

Du kan kun bruge det som separat mad eller med te, kompot, juice.

Anbefalinger til husmødre

For at rullen bliver godt gennemblødt, er det tilrådeligt at sende det færdige produkt i køleskabet i flere timer. Hvis det opbevares i længere tid, kan det forringes, så det ikke sker, efter måltidet skal resten fjernes på et koldt sted. Det anbefales ikke at spise mere end et par dage i forvejen, og helst på én gang kort efter tilberedning.

Pitaruller og fyld med koreanske gulerødder vil appellere til alle, men det hele afhænger af de ekstra ingredienser.

Anbefalede: