Mystisk fennikel: hvad er det?

Mystisk fennikel: hvad er det?
Mystisk fennikel: hvad er det?
Anonim

Alle har måske hørt, at der findes sådan en nyttig plante - fennikel. Hvad er det? Ikke alle kan besvare dette spørgsmål uden problemer. Men det er blevet brugt som mad i tusinder af år.

fennikel hvad er det
fennikel hvad er det

Først og fremmest er denne dildlignende plante værdsat for sin delikate aroma, som er lidt ligesom duften af anislikør. Og de sødlige frugtløg stimulerer perfekt fordøjelsen. Frø i klynger hærder efter den gule blomsts død. De bruges som krydderi, spises hele eller allerede malet.

Brug af en plante

Fennikel er til stede i mange middelhavsretter. Hvad er det? Kun en person, der formåede at smage dette ejendommelige krydderi, kan fortælle om dette. Inden brug kan frøene ristes for at forstærke smagen, eller du kan male frøene i morter og morter. Denne ingrediens bruges i mange krydderiblandinger: i karryretter, Provence og kinesiske krydderier. Dette krydderi understreger godt smagen af fisk, pølser, kager og spiritus.

Forberedelse til brug

madlavning af fennikel
madlavning af fennikel

Tilberedning af fennikelgennemgår flere stadier:

  1. Unge bladstilke kan serveres som en ret med friske grøntsager. Bladene bruges i salater eller som fyld til fisk.
  2. Pæren skal vaskes med vand og skæres rødderne af.
  3. Skær den forberedte fennikel i halve eller i 4 dele, hvis det ønskes, kan du tage midten ud.

Moderne husmødre vil bekræfte, at fennikel findes i mange opskrifter. Hvad det er, bør du finde ud af, inden du køber, så den unge værtinde er fuldt udstyret, før du begynder på kulinariske eksperimenter.

Nyttige egenskaber

Mange har hørt om fordelene ved et produkt som fennikel. Hvad det er, er det bedre at spørge folk, der har spist dets frugter, især i efterår-vinterperioden. Det menes, at denne plante er i stand til at beskytte immunsystemet i den kolde årstid. Også et afkog af fennikel er meget brugt i stedet for "dildvand" til babyer, der oplever fordøjelsesproblemer i de første dage af livet.

Kontraindikationer

Frugt og frø bør ikke spises under graviditet og amning, og børn under seks år. Samtidig er korn, blade og rod absolut harmløse, og olien, der frigives fra frøene, er meget giftig. Det bør absolut ikke tages af personer, der lider af hypertension eller epileptiske anfald.

Interessante fakta

anmeldelser af fennikel te
anmeldelser af fennikel te

Sød dild, som denne urt også kaldes, var populær i antikken, med mange sagn forbundet med den. Blandt grækerne var det ham, der blev betragtet som sejrsplanten. I middelalderen troede man, at det var magisken plante, hvis frø beskytter mod spiritus. Puritanerne brugte dets korn som mad for at lindre mundtørhed under lange bønner.

fennikelte

Unge mødre er især interesserede i, hvordan man laver fennikelte til babyen. Anmeldelser gør det klart, at alt er naturligt på mode, og få mennesker er klar til at bruge færdige infusioner i et apotek. For at lave din egen te skal du hælde en teskefuld knuste fennikelfrø med kogende vand og lade stå i cirka en halv time. Den tilberedte drik skal filtreres og afkøles. Denne te kan tilsættes mælk eller babymad.

Vær forsigtig: babyen kan starte en allergisk reaktion på et ukendt produkt. Derfor bør du ikke give fennikel til en baby uden først at konsultere en læge.

Anbefalede: