Lækker Koporye-te. Madlavning

Indholdsfortegnelse:

Lækker Koporye-te. Madlavning
Lækker Koporye-te. Madlavning
Anonim

Koporsky-te, hvis tilberedning er en ægte kunst, har en række fantastiske egenskaber. Men først ting først. Lad os først dykke ned i historien.

Koporye te forberedelse
Koporye te forberedelse

Kopor te. Historien om dets udseende

I århundreder blev denne type drik tilberedt af den såkaldte Ivan-te. Ved begyndelsen af det syttende århundrede blev duftende kinesisk te bragt ind i den russiske stat, som forelskede sig i både adelen og almindelige mennesker. En række forskellige klasser nød tærten, men samtidig mild smag af drinken. Prisen på kinesisk te begyndte at stige hurtigt, og snart havde kun meget velhavende mennesker råd til en sådan luksus. Hvad var der tilbage for bønderne at gøre? De var fattige, men slet ikke dumme. Almindelige mennesker lagde straks mærke til en bestemt urt, som senere fik det stolte navn "pile-te". Ud fra denne urt begyndte de at tilberede en forfriskende drink.

Så hvordan blev Koporye-teen lavet? Forberedelsen blev udført i flere faser. Først blev unge blade af et fantastisk græs udvalgt, derefter blev de omhyggeligt tørret og skoldet med kogende vand. Så malede bønderne de blødgjorte blade og tørrede dem igen. De tørrede særligt godt og hurtigt i en traditionel russisk ovn. Eftersidste tørring, skulle bladene æltes grundigt igen. Koporye-te, hvis tilberedning tog ret lang tid, var norm alt en succes. Hvor kom sådan et mærkeligt navn fra? Sagen er, at drikken var mest udbredt i landsbyen Koporye, nær St. Petersborg. Denne te holder sådan en interessant historie.

Koporye te egenskaber
Koporye te egenskaber

Kopor te. Egenskaber og fordele

Uanset hvad man kan sige, er denne slags te en af de sundeste. For det første har det en fantastisk beroligende effekt og erstatter beroligende piller. Selvom du ikke har hyppige nervøse sammenbrud, er det nyttigt at drikke det til forebyggelse. Selvfølgelig er der ingen koffein i Koporye te, men den er rig på caroten, som findes i store doser i gulerødder, og C-vitamin, som findes i citrusfrugter. Tror du, citron er sundere end denne te? Og hvad vil din reaktion være, når du finder ud af, at Koporye te indeholder præcis seks gange mere C-vitamin end den mest modne og saftige citron? Det er ikke nødvendigt at spise denne syrlige frugt, når du bare kan drikke en kop aromatisk drik med slik og være sund. Derudover er te rig på elementer som kobber og mangan. Enig, de er meget nødvendige for den menneskelige krop.

Koporye te historie
Koporye te historie

Hvad angår antimikrobielle egenskaber, indtager Koporye te en hæderlig førsteplads i denne sag og uden forbehold. Det er bedre at drikke en kop Koporye te end ti sorte. Dette er et videnskabeligt bevist faktum! Denne drik renser perfekt tarmene, ognogle læger ordinerer det endda til deres patienter, der lider af mave- eller tarmsygdomme. Og dette er slet ikke traditionel medicin, det er forebyggelse. Så vær ikke bange. Og hvordan tilberedes Koporye te i dag? Madlavning adskiller sig lidt fra den metode, der blev brugt i det syttende århundrede, bortset fra at alle handlinger for mennesker udføres af teknologi. Nu er der ingen grund til at bygge en russisk ovn til te, hvilket er godt!

Anbefalede: