Sådan laver man kålruller: nogle nyttige tips og tricks

Sådan laver man kålruller: nogle nyttige tips og tricks
Sådan laver man kålruller: nogle nyttige tips og tricks
Anonim

Kålruller er en meget velsmagende, nærende og afbalanceret ret med en historie, der går flere århundreder tilbage. Dens navn går tilbage til det 18. århundrede, hvor stegte duer var en yndet fransk delikatesse.

Sådan laver du kålruller
Sådan laver du kålruller

Da det ikke var kutyme at spise disse fugle i vores land, og retten var yderst interesseret i vores landsmænd, kom de såkaldte "falske duer", bestående af hakket kød og kålblade, ind i det russiske køkken. Der er gået meget tid siden da, og kålruller betragtes stadig som en af de foretrukne og populære retter i Rusland.

Enhver husmor med respekt for sig selv bør vide, hvordan man laver kålruller. Der er et stort udvalg af opskrifter, der involverer brug af forskellige fyld og ingredienser. Og kun kålbladet forbliver det samme og den grundlæggende komponent i denne ret. For at blødgøre det umiddelbart efter kogning, anbefales det at slå store årer af med en speciel hammer eller en træhakker. Du kan også gøre bladene bløde ved at lægge et kålhoved, færdigpakket i en plastikpose, i fryseren i cirka et døgn. Efter optøning vil den blive blødere ogblid.

Sådan laver du dovne kålruller
Sådan laver du dovne kålruller

Hvis du vil lære at lave kålruller så hurtigt og enkelt som muligt, så skal du være opmærksom på en let ændret opskrift.

Det kræver ikke tålmodig og omhyggelig indpakning af fyld i kålblade.

Så, hvordan laver man dovne kålruller? De betyder at blande snittet kål med hovedingredienserne, nemlig hakket kød, gulerødder, løg, ris osv.

Ved at forme små koteletter af blandingen og stuve dem i en gryde, får du en utrolig velsmagende og samtidig enkel ret.

Lad os give nogle nyttige tips til, hvordan man laver kålruller:

  • Til madlavning kan du bruge næsten alt hakket kød, undtagen fisk. Det kan være en blanding af forskellige typer kød i forskellige proportioner. Uden tvivl er den lækreste kødfyldte kål opnået fra hakket okse- og svinekød i forholdet 1:1.
  • At putte et lille stykke smør på hver fyldt kål vil give retten en særlig mørhed og en mildere smag.
  • Kød fyldt kål
    Kød fyldt kål

    Hvis du vil lære at lave kålruller til festbordet, så prøv at stuve dem på en grøntsagspude. Grøntsager vil tilføje ekstra saftighed og lysstyrke til retten. Brug tomater, gulerødder, peberfrugt, løg, dine yndlingsgrøntsager, urter og krydderier. Skær bare ingredienserne i små stykker og læg dem i en gryde forvarmet med smør eller solsikkeolie. Du kan også lægge grøntsager ud i lag, menså skal du starte med gulerødder. Eventuelt kan du tilføje diverse røget kød, pølse eller skinke til puden. Efter at have s altet det efter smag, lægges ovenpå kålrullerne og simre under låg, indtil de er møre. For at forhindre, at grøntsagerne brænder på, er det nødvendigt med jævne mellemrum at hælde lidt vand i gryden. Sådan en ret vil ikke skamme sig over at blive serveret på det festlige bord.

  • Til stuvning af kålruller kan du bruge en lang række forskellige retter: en gryde med tyk bund, en dyb stegepande, en gås og endda en bageplade.
  • For at give retten en mere pikant smag, kan tør vin, æble-, drue- eller tomatjuice tilsættes i stedet for vand under stuvningsprocessen.

Nu ved du, hvordan du laver kålruller til din signaturret.

Anbefalede: