Svampesuppe. Trin for trin opskrifter, foto

Indholdsfortegnelse:

Svampesuppe. Trin for trin opskrifter, foto
Svampesuppe. Trin for trin opskrifter, foto
Anonim

Blandt elskere af lækker mad er der næppe nogen mennesker, der er ligeglade med svampe. Faktisk kan du fra disse skovens gaver tilberede så mange virkelig appetitlige og tilfredsstillende retter, at det er svært at nævne alt. Den fyldige svampegryderet er især god, som både er nem at tilberede og spises med fornøjelse.

Almindelig gryderet

svampesuppe
svampesuppe

Det er hende, kendt siden umindelige tider, at vi dedikerer vores kulinariske artikel. "Sip varmt" er jo altid godt for maven. Vores forfædre forstod dette godt, og derfor vidste de, hvordan man laver selv en tynd, men rig først fra et minimum af produkter ved hånden. Ægte svampestuvning og skal være tynd, med meget bouillon, som antydet af rettens type. Og vi tilbereder det sådan her.

Du skal bruge omkring 40-50 g mel og smør, 2 store kyllingeæg og 300 g friske svampe. Skræl dem, vask dem, hak dem fint og steg, indtil de er kogte. Tilføj lidt. Smelt smørret i en separat gryde og steg melet heri, indtil det er gyldenbrunt. Pisk æggene med et piskeris og hæld dem i melet, bland. Du har fået bunden, som svampegryden er tilberedt på. Hæld koldt vand i en grydeHæld æg-melblandingen i. Når grydens indhold koger tilsættes svampene. Kog suppen i 25 minutter ved svag varme, til sidst s alt efter smag, peber. Denne svampegryderet er krydret med finthakket grønne løg og tyk creme fraiche. Det er usædvanligt godt med varmt sort brød eller hvidløgshvedecroutoner. Prøv det!

Cowder suppe

svampegryderet med byg
svampegryderet med byg

En ret mere populær, forresten, i vesteuropæiske restauranter, der dyrker østslavisk køkken og især russisk, kan også blive en fast gæst på dit middagsbord. Dette er også en svampesuppe, hvis opskrift var i stor efterspørgsel og succes i de mest berømte taverner i St. Petersborg og Moskva i det 19. århundrede. Den russiske adel, der norm alt foretrak udenlandske lækkerier frem for indenlandske, elskede mærkeligt nok denne tilsyneladende umærkelige suppe. Det skyldes højst sandsynligt, at den pågældende svampegryderet med byg absorberes perfekt af kroppen, har en gavnlig effekt på hele mave-tarmkanalen, lavt kalorieindhold og nærende på samme tid, mætter perfekt og opretholder en mæthedsfornemmelse i en lang tid.

Hvad har hun brug for? Et halvt kilo friske svampe, bedst af alle champignoner, ca. 100-120 g perlebyg, 1-2 mellemstore gulerødder, 1 løg og et par kartofler.

De to hovedkomponenter i suppen - korn og svampe - koges separat, indtil de er møre. Fjern champignonerne med en hulske og skær dem i store stykker, og hæld ikke bouillonen ud af dem, du skal stadig bruge den. Skær grøntsagerne i små tern. Løghak i halve ringe. Kom det i bouillonen, tilsæt grøntsager, grød, lad det koge ind, s alt og kog det mørt. Til allersidst tilsættes svampene. Serveres på bordet svampegryderet af champignoner med creme fraiche eller fløde.

Kartoffelgryderet med rødder

svampesuppe opskrift
svampesuppe opskrift

Hvis vi før det fokuserede på det nationale russiske køkken, nu vil vi være opmærksomme på det tjekkoslovakiske køkken. Faktum er, at slovakker og tjekkere har svampesuppe med fløde - den samme traditionelle ret som russisk kålsuppe, og ukrainere har borscht. Og generelt er det interessant og informativt at lære om andre folks kulinariske smag!

Så, hvad har du helt præcist brug for til madlavning? 1-2 gulerødder, et stykke selleri og persillerødder, lidt spidskommen, 2 løg, 250 g kartofler, 20 g tørrede svampe, 2 spsk mel, et par fed hvidløg, s alt efter smag. Dressingen kræver 200 g creme.

Skær løg, gulerødder og rødder i tynde strimler. Steg dem i smør, indtil de er bløde. Udblød svampe i forvejen i 4-5 timer. Kog derefter og hak. Skær kartoflerne i skiver og kog indtil halvt kogte i svampebouillon. Steg melet, og tilsæt derefter svampe, løgstegning, spidskommen og lad det simre i 10 minutter ved svag varme Overfør alt til suppen, kom hvidløg, hakket og blandet med s alt (efter smag). Hæld fløden i, bring det i kog og tag af varmen. Drys med hakkede krydderurter før servering.

Hirsegryderet med svampe

svampesuppe med fløde
svampesuppe med fløde

Lad os vende tilbage til hjemmet igenkulinarisk oprindelse. Blandt de forskellige typer svampegryderet indtager hirsesuppe ikke den sidste plads. Det er så duftende, appetitligt, tilfredsstillende, at det er en sand fornøjelse at spise sådan en ret.

Ingredienser: 100 g friske svampe, 50 g hirse, 1 mellemstor løg, smør til stegning, creme fraiche og krydderurter til dressing. S alt og krydderurter er også påkrævet.

Skyl hirsen godt for at vaske den bitre belægning af kornet. Hak champignonerne fint. Kom begge komponenter i en gryde og kog over lav varme. Løg skæres i halve ringe og steges i olie. 10 minutter før du slukker for suppen, læg et par laurbærblade og steg i det, s alt efter smag. Sådan en suppe med creme fraiche er vidunderlig, som du ikke skal spare på!

Bygsaft

champignon svampesuppe
champignon svampesuppe

Den næste slags svampegryderet er bygsuppe med skovgaver. Den kommer gerne med på ugemenuen hos husmødrene, som sørger for, at familien spiser varieret, sundt og velsmagende. Suppen tilberedes i kødbouillon.

Suppeopskriften er som følger: Tag 250-300 g friske svampe, vask, skræl, skær i små stykker. Hak 1 løg. Smelt et par spiseskefulde smør i en stegepande, kom løg og champignon og lad det simre til det næsten er kogt, s alt efter smag. Hæld et par spiseskefulde byggryn hver for sig i suppegryden, lad det koge i cirka 15 minutter. Læg derefter de skivede kartofler (2 mellemstørrelser). Efter yderligere 5-7 minutter tilsættes svampe og skiver tomat. S alt, tilsæt evtet par laurbærblade og kød skåret i små stykker fra bouillonen. Lad det hele koge i yderligere 10 minutter og sluk for det. Hak persille og dild, kom det i hver skål suppe, smag til med creme fraiche. Server saften med krydrede croutoner med hvidløg.

Mælkesaft

lækker svampesuppe
lækker svampesuppe

Og igen internationale kulinariske opskrifter. Denne gang vil vi tale om de b altiske delikatesser, især gryderet med mælkesvampe. Du skal bruge en halv liter frisk mælk, cirka 250-300 g kødbouillon, lidt smør, 130 g friske svampe, et par kartofler, et løg, lidt dild. Skær kartoflerne i skiver og kog dem i s altet bouillon. Skær svampene i skiver, løg i halve ringe, stuv alt i smør, indtil det næsten er kogt. Overfør dem til de kogte kartofler, lad dem simre ved svag varme i 5 minutter. Hæld derefter mælken i, lad det koge op igen, tilsæt s alt, kom hakket dild og sluk for det. Er det ikke en god ret?

Anbefalede: