Sød pasta - en opskrift fra barndommen
Sød pasta - en opskrift fra barndommen
Anonim

Denne opskrift har helt sikkert været kendt af mange siden barndommen. Vores bedstemødre kogte sød pasta i sovjettiden, da sådan en ret perfekt erstattede en sød eller dessert til et barn. Tiderne har uden tvivl ændret sig. Men retten er lækker i sig selv.

Det kan selvfølgelig næppe kaldes det mest brugbare, men det vil bestemt ikke være mere skadeligt end slik og andet moderne slik i butikken. Ja, og som dessert er retten ret velegnet (især i kombination med så sunde produkter som hytteost, honning og kanel). Nå, lad os prøve at lave mad?

sød pasta
sød pasta

Sød pasta. Grundopskrift

Til retten skal vi bruge: en halv pakke (200-250 gram) pasta, lidt s alt, et par spiseskefulde smør, et halvt glas perlesukker (om muligt kan du tilføje vanilje - på spidsen af en kniv).

  1. Hæld pasta i kogende vand med s alt, kog indtil den er mør (tilberedningstid er norm alt angivet på pakken). I de første par minutter af tilberedningen skal de omrøres forsigtigt, så de ikke klistrer sammen - med uret.
  2. Færdiglavet pasta i låg på en grydedæk og lad stå i to minutter.
  3. Bring produktet tilbage i et dørslag, og sæt det tilbage i gryden.
  4. Kombiner pasta og sukker i en skål, og rør igen for at smelte.
  5. Vi fylder sød pasta (mens de er varme) med smør. Og ved servering, anret på tallerkener (hvis det ønskes, kan du hælde creme fraiche).

Forbedret ret

Du kan tilberede pasta ikke kun med granuleret sukker, men prøv at forbedre den gamle sovjetiske opskrift og steg sød pasta i sukkerkaramel. Og server derefter til bordet, drys med duftende kanel. Bare slik på fingrene!

Skal tages: krøllet durumhvedepasta (bedre ristet og klistrer ikke sammen), granuleret sukker, smør, lidt kanel. Tilsæt s alt efter smag, når du laver mad.

sød pasta opskrift
sød pasta opskrift

Nem madlavning

  1. Kog pasta i lets altet vand, indtil den er mør, afdryp i et dørslag.
  2. Smelt smør og sukker i en stegepande og hold på lav varme, indtil en lys gylden nuance vises.
  3. Kom den kogte pasta i gryden. Kog ved lav varme under konstant omrøring i højst ti minutter, indtil den søde pasta får en gylden karamelskorpe.
  4. Læg det færdige fad på tallerkener, og drys stødt kanel på toppen. Server varm.
  5. sød pasta med hytteost
    sød pasta med hytteost

Makaroni med hytteost: søde sager

Og du kan også lave denne ret medved hjælp af en ingrediens som hytteost. Det er bedre at tage et granulært produkt af typen "marked", men hvis der ikke er noget marked i nærheden, vil butikskøbt hytteost fra en pakke være nok. Det vigtigste er, at det ikke skal være dejagtigt.

Vi forlader alle andre ingredienser som i den første version af opskriften. Lad os gøre det trin for trin. Og i finalen falder vi i søvn med krummer (eller korn) af hytteost, en portionsdessertret lagt ud på tallerkener. I dette tilfælde vil sød pasta ikke kun være velsmagende, men også sund for dit barn.

Nuancer til madlavning

Til retten bør du vælge pasta af faste varianter og ikke for stor. Og mere interessant for børn vil være produkter af usædvanlige former: buer og spiraler, tandhjul og bogstaver.

Du kan også hælde sød pasta med kondenseret mælk eller drysse med kakao (så kan du putte mindre sukker). Og også - dekorer denne enkle dessert med friske bær, hæld over med flydende marmelade. God til dressinger og tyk syltetøj. Men dette er valgfrit, alt efter personlige ønsker og smag (for eksempel dit barn). Nogle børn elsker bare sød pasta drysset med revet ost og smagt til med en krumme hvid chokolade. Eller måske vil de kunne lide en ret drysset med honning? Generelt skal du starte med en klassisk opskrift, og så kan du eksperimentere. God appetit alle sammen!

Anbefalede: