Sildetatar: nem tilberedning

Indholdsfortegnelse:

Sildetatar: nem tilberedning
Sildetatar: nem tilberedning
Anonim

Ideen med at spise råt kød, ifølge kulinariske historikere, tilhører nomaderne, mongol-tatarerne (forresten, nogle tegner en direkte analogi med rettens navn her). Mest sandsynligt ser dette ud til at være sandt, men moderne kulinarisk videnskab betragter stadig denne ret som en traditionel nordfransk. Og sildetatar kan faktisk tilskrives middelhavskøkkenet. Nå, lad os prøve at lave mad?

Fisketatar

Hvad er sildetatar? Dette er utvivlsomt den mest delikate ret, som er designet til at tilfredsstille smagen af de gourmeter, der ikke kan lide aromaen og smagen af råt kød (oksekød, kalvekød, hestekød) for meget. Alternativet i dette tilfælde er let s altet, næsten frisk sild (i øvrigt kan andre typer fisk krediteres).

I versionen af opskriften nedenfor er rollen som tartar sildefilet, skåret i små stykker. Plus æg, æbler og rødløg – vi skærer dem også i små tern. Tankningkan være både fra creme fraiche, og fra andre ingredienser. Det skal bemærkes, at sildetartar er en ret universel forretter: det er en portionssalat, en "klat" på en sandwich og en blanding af hakket kød til kartofler og æg. I dag laver vi denne ret hurtigt og nemt!

Sildetatar med kartofler. Ingredienser

  • S altede sild - 3 slagtekropfileter.
  • Kogte æg - 6 stykker.
  • Et par sure æbler (grønne).
  • Lilla løg - 2-3 hoveder.
  • Tykkere creme fraiche - et glas.

For at dekorere maden skal vi bruge grønne løg, dild. Også lidt æblecidereddike, et kilo mellemstore kartofler, s alt, en blanding af peberfrugter - efter din smag kommer til retten.

sildetatar
sildetatar

madlavning

Tilberedning af sildetatar i kartofler er nemt:

  1. Snit løget ganske fint. Så den bitterhed forlader den, så den ikke bliver så krydret, lægger vi den i marinaden i 15 minutter. Til marinaden blandes i lige dele 5% eddike (æble) og koldt vand (helst renset eller kogt). Hæld det hakkede løg med denne marinade.
  2. Skær skindet af æblerne, fjern kernehus og stilke. Skær frugtkødet i små tern.
  3. Kog hårdkogte æg, hak fint.
  4. Skær fiskefileten på samme måde. Du kan føre den gennem en kødhakker, men resten af ingredienserne skal hakkes fint, ellers vil sildetataren vise sig at være grødet eller endda flydende.
  5. Bland æg med løg (dræn marinaden), tilsæt sildefilet til dem ogæbler.
  6. Tilsæt creme fraiche, bland. S alt og peber efter smag med måde.
  7. Kog kartofler, indtil de er kogte hele, køligt. I den øvre halvkugle af rodafgrøden laver vi en fordybning ved hjælp af en teske. Vi trimmer bunden af kartoflen, så konstruktionen med hakket kød ikke efterfølgende læner.
  8. Fyld kartoffelbåde med tartarblanding. Pynt med et grønt løg, rødløg, dildkviste. Den festlige ret er klar!
  9. sildetatar med kartofler
    sildetatar med kartofler

Og i øvrigt er denne slags ret et fremragende smørepålæg. Og hvis du ikke har tid til at koge kartofler, så kan du bare smøre stykker af Borodinsky (eller andet rugbrød) med tatar - det bliver meget velsmagende og smukt!

sild med tatarsauce
sild med tatarsauce

Sild med tatarsauce

Hvis du fuldt ud stoler på restaurantkokkenes meninger, så er tartar i en af dens inkarnationer en meget, meget populær fransk sauce næsten over hele verden, som serveres kold til en række forskellige retter. Den klassiske opskrift indeholder: mayonnaise, citronsaft, kapers og sennep, løg og cornichoner. Alle disse ingredienser knuses (hakkes eller skæres), blandes med mayonnaise. Processen med at lave tatarsauce er enkel og hurtig. Og mange kød- og fiskeretter kan vandes (eller serveres i en separat beholder til at dyppe) med denne blanding. Herunder sild. For at gøre dette skal du blot tilberede fileten af denne fisk, drysse med løgringe, hælde tartar over og servere som en kold forret på bordet.

Anbefalede: