Sådan bager man kyllingefilet

Sådan bager man kyllingefilet
Sådan bager man kyllingefilet
Anonim

Nogen vil måske sige, at bagning af kyllingefilet er noget af det nemmeste at lave. Men i mange år nu har husmødre begået de samme fejl, som et resultat af, at kødet viser sig at være tørt eller smagløst. Selv kyllingefilet bagt i folie kan miste sin saftighed på grund af forkerte tilberedningsteknikker. I denne artikel vil vi trin for trin beskrive processen med at skabe et rigtigt mesterværk fra kyllingefilet. Så væbn dig selv med alt, hvad du har brug for, og vigtigst af alt, et godt humør, og kom i gang!

Opskrift på bagt kyllingefilet med saftige tomater og mozzarellaost

bage kyllingefilet
bage kyllingefilet

Du skal bruge følgende ingredienser: kyllingefilet (et halvt kilo), en tredje kop brødkrummer, en hel spiseskefuld revet parmesan, lidt solsikkeolie, halvtreds gram mozzarella, et halvt glas revet tomater, to fed hvidløg, en lille skefuld tørret basilikum, krydderier efter smag (tag sukker, sort peber og s alt). For at bage kyllingefilet korrekt skal du også bruge specielt pergament.

Tilberedningsmetode

kyllingefilet bagt i folie
kyllingefilet bagt i folie

Først skal du forvarme ovnen til omkring to hundrede grader. Skær kødet i fire ens flade bøffer. Gnid dem godt med s alt ogpeber på alle sider. Lad dem marinere let, lad dem stå i fem minutter. Som kokkene siger, betyder det at bage kyllingefilet uden ost helt at ødelægge retten! Riv derfor et stykke hård parmesan på et meget fint rivejern og bland med rasp til panering. Dette skal gøres i en dyb skål. Pensl derefter kyllingebøfferne med solsikkeolie. Men hæld dem ikke nådesløst! Olien skal lige dække kødet. Dyp hver kødbøf i en skål med ost og rasp og rul i denne blanding. Tag en praktisk bageplade ud og dæk den med pergament, som vil hjælpe os med at bage kyllingefileten ordentligt. Arranger kødet, så stykkerne ikke rører hinanden, og der stadig er mellemrum mellem dem. Nogle kokke er i øvrigt sikre på, at pergament også skal drysses med olie, før de lægger bøffer ud.

opskrift på bagt kylling
opskrift på bagt kylling

I alle tilfælde er tilberedningstiden for kylling i gennemsnit et kvarter. Mens kødstykkerne bager, skal du lave saucen. Kom de revne tomater over på en dyb tallerken og pres hvidløget deri. Den nemmeste måde at gøre dette på er med en hvidløgspresser. Glem ikke at tilføje tørret basilikum. Efter at have blandet saucen, skal du sørge for at smage den til. Hvis det er nødvendigt, s alt eller peber. Hvis du støder på sure tomater, kan du drysse saucen med perlesukker.

På dette tidspunkt skal kyllingebøfferne være tilberedt. Tag dem ud og hæld generøst med den tilberedte tomatsauce. Drys revet mozzarella ovenpå. Sæt fadet i ovnen i yderligere fem minutter,så osten smelter og danner en appetitlig skorpe. I dette tilfælde er det vigtigste ikke at overkoge fileten.

Kyllingbøffer kan spises som hovedret eller serveres med italiensk pasta. Sådant kød viser sig også godt med grøntsagssalater og kartofler. Og til sidst et tip: spis retten varm! Så vil du fuldt ud opleve dets smagsudvalg.

Anbefalede: