Italiensk favoritopskrift: hjemmelavet pizza

Italiensk favoritopskrift: hjemmelavet pizza
Italiensk favoritopskrift: hjemmelavet pizza
Anonim

Mange mennesker kan lide smagen af en ægte, tynd og duftende pizza. Men at gå på et pizzeria hver dag og endda ringe til en leveringstjeneste er dyrt for nogle mennesker. Lad os huske, at denne ret opstod i tankerne på nidkære calabriske husmødre, som var fattige nok til at smide det, familien ikke blev færdig med ved middagen. Derfor rullede de om morgenen dejen ud og spredte alt, hvad der var tilbage fra i går: skinkestykker, grøntsager, ost. Hvorfor følger vi ikke deres eksempel? Så, hvordan man laver pizza derhjemme, læs videre.

hjemmelavet pizza
hjemmelavet pizza

Den sværeste del er at lave dejen

Selvfølgelig kan de mest dovne begrænse sig til at købe færdigbagte kager i butikken. Men med samme resultat kan du købe frossenpizza. Sandwichen, der sælges i supermarkeder, minder ikke meget om et autentisk produkt. Hjemmelavet pizza skal laves af omhyggeligt rullet dej i et tyndt lag. Hvis kagen har en højdemere end en centimeter er allerede georgisk khachapuri, Kyiv perepichka, men slet ikke pizza. Til "dummies" er det tilladt at købe rå gærdej (ikke rig) og rulle den ud derhjemme. Til kokke med erfaring tilbyder vi en anden mulighed.

Sådan laver man hjemmelavet pizza

Sigt halvandet glas mel på brættet, kom en halv skefuld tørgær, en skefuld s alt og nogle tørre italienske krydderurter der. Vi blander, danner en "vulkan", i hvilken mund vi hælder et glas varmt vand og 2 og en halv spiseskefuld olivenolie (i værste fald solsikkeolie). Ælt i ti minutter, pak med et håndklæde og lad svulme et lunt sted væk fra træk i en time. I løbet af denne tid skal dejen fordobles i størrelse.

Sådan laver du pizza derhjemme
Sådan laver du pizza derhjemme

Fyld

Mens dejen hæver, lad os tænke på, hvad toppen bliver. Hjemmelavet pizza begrænser ikke din fantasi på nogen måde, men det involverer to obligatoriske produkter. Dette er ketchup, som kan erstattes med tomatpure, og ost (gerne revet parmesan med mozzarella skåret i små stykker, men enhver er tilladt - hård, ost og endda smeltet). Åbn køleskabet og se efter andre ingredienser der. De kan være: hvidløg, peberfrugt, tomater, skinke, enhver pølse, brisling, skaldyr, grønne ærter eller sukkermajs, røget fisk og kød. Valget er dit.

Assembly

Tænd ovnen på 220 grader og tag dejen. Drys skærebrættet med mel, læg vores dej ud og ælt igen. Rul godt ud til en tynd skorpe.(gerne rund). Smør en bageplade med eventuel vegetabilsk olie og placer emnet der. Smør toppen med ketchup eller tomatpure. Kom ingredienserne til det valgte fyld ovenpå. Ost skal være helt øverst: Drys med revet parmesan eller knus med hakket mozzarella. Dryp let med vegetabilsk olie og sæt i ovnen. Hjemmelavet pizza bør tage omkring et kvarter at bage.

Sådan laver du hjemmelavet pizza
Sådan laver du hjemmelavet pizza

Et par små hemmeligheder

Hvis du bruger flere typer osteprodukter, så lægges den blødeste type direkte på dejen, for eksempel ricotta ostemasse, så hårdere - en slags gul (emmentaler, gouda osv.), og drys skal være hård. Da hjemmelavet pizza bages i kort tid, så grøntsagerne ikke ser sprøde ud, som i en salat, skal du marinere løgene, og stege eller stuve gulerødder, svampe og lignende.

Anbefalede: