Ostetærte og dens historie

Ostetærte og dens historie
Ostetærte og dens historie
Anonim

Måske siden mennesket lærte at rulle dej ud, opfandt ost og begyndte at bage brød, og ostetærte dukkede op. Vi finder den første omtale af det blandt de gamle romere, som kaldte det "libum" og bragte det til templer som et offer til guderne. Med invasionen af barbarerne i det vestromerske imperium gik hemmeligheden bag at lave en tærte tabt, men den blev bevaret i det østlige. Omkring år 1000 krydsede opskriften på denne ret, elsket af grækerne, grænserne til Byzans og begyndte en sejrrig march tværs gennem Europa og nåede sine nordligste grænser - Storbritannien og landene i Skandinavien.

Butterdejsosttærte
Butterdejsosttærte

Der har den græske "placecinta" - en ostetærte lavet af butterdej - undergået ændringer. Nordlige folk er mere glade for sand, gær eller kiks til bagning. I bogen "On Good Cuisine and Manners" af Tudorernes kongehus, som udkom i 1545, møder vi et helt andet kulinarisk produkt med hård ost, og ikke hytteost. Herhans opskrift, som har overlevet den dag i dag fra middelalderen.

Ostekage eller cheesecake

Ælt dejen fra et glas hvedemel, 125 g smør og en knivspids s alt. Tilsæt 3 spsk creme fraiche og fortsæt med at ælte, indtil massen holder op med at klæbe til dine hænder. Honningkagemanden stilles på køl i tre timer og tages til fyldet: to glas revet ost blandes med 1 spsk mel. Skil blommerne fra 4 æg og pisk dem med 2 kopper fløde, tilsæt s alt og rød peber efter smag. Ovnen opvarmes til 200 °C. Rul dejen ud til en cirkel, bøj dens kanter let ind i siderne. Du

ostetærte
ostetærte

hæld osten i et jævnt lag i midten. Hæld den med æggecrememasse og sæt i ovnen i et kvarters tid, hvorefter de reducerer varmen til 150°C og bager i yderligere 20 minutter, indtil de er brune

Der er mange opskrifter, når ostetærte serveres som gourmetdessert. Til disse formål tager vi 250 g hjemmelavet ost af høj kvalitet og tilføjer det til kiksdejen. Det skal være konsistensen af creme fraiche. Hæld det i en form og pres druer uden kerner (rosinesort) ind i den. Bag produktet i en halv time ved en temperatur på 180 °C.

Menneskelig fantasi kender ingen grænser. I dag laves ostekage sød og sur, æltet på sandkager, kiks, butterdej og endda på revet småkager. De sætter mør sød hytteost, s altet ost, feta, "Adyghe", ged, får, vurdu (fra råmælk, "første mælk"), parmesan, hårde gule varianter. Den traditionelle græske (nu også bulgarske) placinta, når man putter ost i, er også forblevet på mode.ikke ovenfra, men mellem puflag eller inde i "kuverten".

ostetærte
ostetærte

Lad os stifte bekendtskab med den mest originale opskrift - ostekage med hvid chokolade og kirsebær. 200 g småkager males til krummer i en kaffekværn. Derefter knuses 50 g mandler på samme måde. 100 g smør smeltes til flydende tilstand og hældes over cookies med mandler, dejen rulles ud og placeres i en rund form, der dækker bunden med bagepapir. En stang hvid chokolade smeltes på et dampbad. Et pund usyret hytteost, et glas sukker og cremefraiche, en pose vaniljesukker og fire sammenpiskede æg tilsættes. Hæld dette fyld på dejen og bag i en time ved 200°C. Derefter, når kagen er helt afkølet, tilberedes kirsebærgelé (du kan købe pulveriseret og følg instruktionerne på pakken). Du skal hælde geléen på produktet, pynte med cocktailkirsebær og sætte kagen i køleskabet natten over.

Anbefalede: