Tyrkisk baklava: er det muligt at tilberede det derhjemme?

Tyrkisk baklava: er det muligt at tilberede det derhjemme?
Tyrkisk baklava: er det muligt at tilberede det derhjemme?
Anonim

I østen tror de, at baklava har været kendt i århundreder. Fødestedet for desserten er Persien. Men tyrkisk baklava blev født i midten af det 15. århundrede. Det lykkedes sultan Bayezids hofkokken at rulle dejen så tyndt ud, at man kunne læse en bog igennem den. Den kulinariske specialist kom også med en forfattersirup og et origin alt fyld. Padishah fra alle verdener kunne lide desserten, kokken blev belønnet, og det tilsvarende indlæg blev lavet om det.

Tyrkisk baklava
Tyrkisk baklava

Med udvidelsen af grænserne for den militante Brilliant Porte trængte tyrkisk baklava ind i alle hjørner af det osmanniske imperium. Der blev opskriften beriget med nationale kulinariske traditioner. Som et resultat dukkede adskillige arter op: armensk, aserbajdsjansk, krim. For eksempel i Baku er denne dessert lavet af gærdej, selvom den klassiske opskrift involverer brugen af butterdej. På Krim bruges safran og mælk. Sandt nok går købmænd langs strandene på den solrige halvø med noget på afstandminder om Khvorost cookies, som de kalder baklava. Men et autentisk produkt kan trygt købes i enhver konfekturebutik.

Sådan laver du tyrkisk baklava
Sådan laver du tyrkisk baklava

Spørgsmålet opstår: "Er tyrkisk baklava muligt derhjemme?" Ja, og nu vil vi bevise det. Hvis du tager færdiglavet butterdej, så bliver tilberedningen halveret. Hovednøglen til denne desserts succes er omhyggelig rulning. Lagene skal være meget tynde - så de er mere tilbøjelige til at blive mættet med sirup. Vi gør tricket sådan her. Vi ruller tre hundrede gram valnøddekerner med en kagerulle. En blender er selvfølgelig hurtigere, men så bliver den for lille, og smagen bliver ikke den samme. Skil tre æggehvider fra hinanden og pisk dem til et stabilt skum. Vi kombinerer nødder med et glas sukker. Tilsæt forsigtigt proteinskum for ikke at falde af. Fyldet er klar.

Hvordan laver man tyrkisk baklava, og hvad er næste skridt? Selvfølgelig, samlingen af selve desserten. Læg det første lag dej ud på en bageplade fugtet med vand. Læg fyldet ovenpå, jævn. Vi dækker med et andet lag og så videre. Dejen skal på toppen, som vi smører med blomme. Vi bager konfekten i ovnen ved 200 C i cirka 10 minutter. I løbet af denne tid vil vi have tid til at forberede siruppen. At gøre det er en sand bagatel. Smelt blot 50 g honning og smelt den samme mængde smør i den.

Tyrkisk baklava derhjemme
Tyrkisk baklava derhjemme

Tyrkisk baklava vil stadig være rå i de angivne ti minutter. Vi slukker ikke ovnen. Tag bare bagepladen ud, hæld sirup over desserten og igentilbage i ovnen i de næste 10 minutter. Den lækreste orientalske sødme bliver på andendagen, når den er tilstrækkeligt mættet med honning. Toppen af produktet kan drysses med knuste pistacienødder eller mandler.

Tyrkisk baklava er også lavet af gærsmørdej, hvor hvert lag også er smurt med smør. Kom 200 g smør eller margarine til at smelte. Hæld et glas vand i gryden, opløs en skefuld gær i den. Knæk to æg, rør rundt og tilsæt gradvist fire kopper mel. Ælt i cirka femten minutter, tilsæt konstant smeltet smør. Lad dejen hæve, hvortil den stilles i varmen i halvanden time.

Anbefalede: