Suluguni: hvilken slags ost er det, og hvordan tilberedes den?

Suluguni: hvilken slags ost er det, og hvordan tilberedes den?
Suluguni: hvilken slags ost er det, og hvordan tilberedes den?
Anonim

Denne ost er en af gaverne til verden fra det solrige og gæstfrie Georgien. Det var her i landet, at den nu traditionelle suluguni-opskrift blev opfundet. Hvad er det for et produkt? Den tilhører kategorien syltede oste og er højt værdsat både i sit hjemland og i alle andre lande for sin særlige, unikke s alte smag og aroma. I dag kan du nemt købe det i et supermarked eller et marked, men stadigvæk er det kun dem, der har smagt det i selve Georgien, hjemme hos en ægte georgisk familie, der kender den sande smag af denne ost.

suluguni hvad er det
suluguni hvad er det

Navnet på osten lyder som en sang - "suluguni"… Hvad betyder det? På georgisk er disse to meget smukke ord: "suli" - "sjæl" og "guli" - "hjerte". Denne oversættelse udtrykker essensen af produktet, som afslører hjertet og sjælen hos befolkningen i Georgien, er legemliggørelsen af deres kulinariske traditioner, historie og kultur.

Der er en anden antagelse vedrørende navnet på osten. Så på den ossetiske dialekt betyder "Sulu" "serum" og "pistol" -"Lavet af". Det vil sige, "suluguni" er en ost lavet af valle. Så vi går glat videre til sammensætningen og produktionsprocessen for dette vidunderlige produkt. Hvordan tilberedes det?

suluguni opskrift
suluguni opskrift

For at vi kan nyde den gode smag af georgisk ost, bruger de den bedste og friskeste mælk: ko, ged og endda bøfler. Nogle gange laver de en blanding af to eller flere typer – det gavner kun smagen. Afhængig af sammensætningen af osten kan den være krystalhvid eller have en let gullig farvetone. Sidstnævnte er særligt værdsat og meget dyrere. Under alle omstændigheder kan vi sige om ægte suluguni, at det altid er et miljøvenligt og helt naturligt produkt. Foruden mælk indeholder den surdej og et enzympræparat, så smagen er ren, uden uvedkommende nuancer og aromaer.

Suluguni ser meget anderledes ud. Som regel er dens konsistens tæt og elastisk, let lagdelt. Farve - fra hvid til bleggul. Og smagen er s alt (s altkoncentration op til 7%), har en behagelig surhed og en "s altlage" lugt. I intet tilfælde må osten smuldre, meget mindre bitter. I dag kan du på hylderne i butikkerne se suluguni i form af en pigtail, tynde tråde samt rygeost (dens holdbarhed øges, og smagen får en særlig pikanthed). I Georgien kan du prøve hjemmelavet suluguni, som er tilberedt med en delikat ostemasse og myntefyld, men du kan næppe finde sådan et produkt på udsalg.

hjemmelavet suluguni
hjemmelavet suluguni

Hvis du kan lide denneost, og du drømmer om at prøve dens hjemmelavede version, og lav derefter din egen suluguni. Dens opskrift er ikke så kompliceret, som den er lang. Vær derfor tålmodig, og så ordner alt sig. Fra de produkter, du skal bruge:

  • 5 liter mælk;
  • 0,5 gram pepsin (fås på apoteket);
  • et halvt glas mælk til surdej.

Tilberedningsproces:

  1. Fortynd pepsin i et halvt glas varm mælk. Si resten af mælken gennem ostelærred og opvarm til 30 grader, tilsæt starteren og stil den et lunt sted i en halv time.
  2. Opvarm mælken ved svag varme igen - den vil stivne. Det, der vil blive adskilt, skal forsigtigt "tages væk" til grydens vægge. Saml derefter den koagulerede masse til en klump og kom i et dørslag (hæng i gaze) for at dræne overskydende væske. Osten skal nu "roame" et lunt sted i flere timer.
  3. Næste tilberedningstrin: skær osten i strimler på 2 cm tykke. Varm vandet op i en gryde til 90 grader og sænk den fremtidige suluguni ned i den. Kog under omrøring i én retning, indtil det smelter. Saml derefter osten til en kugle og fjern den fra vandet. Giv den den ønskede form (cirkel) og afkøl ved at dyppe den i koldt vand.

Så Suluguni er klar. Hvad er dette, hvis ikke en guddommelig lækker ost med hjemmelavet vin? Den kan også tilsættes fyldet til ossetiske tærter, lette grøntsagssalater og serveres til morgenmad med kiks med en kop sort kaffe.

Anbefalede: