Lav lækker borscht med hønsebouillon
Lav lækker borscht med hønsebouillon
Anonim

Borscht på kyllingebouillon er ikke elsket af alle kokke. Det er trods alt sædvanligt at tilberede en sådan ret ved hjælp af oksekød på knoglen. Men til en mere kost- og kaloriefattig frokost er kyllingebouillon det helt rigtige.

Klassisk rød borsch med hønsebouillon: en opskrift med et billede af den færdige første ret

borscht med hønsebouillon
borscht med hønsebouillon

At tilberede sådan en ret er meget nemmere og hurtigere end det, der involverer brugen af oksekød. Derfor foretrækker mange at lave borscht med hønsebouillon. For at forberede det selv skal du bruge:

  • frossen eller kølet kylling - ½ stor slagtekrop;
  • friske rødbeder - 2 små knolde;
  • mellemstore kartofler - 2 stk.;
  • gulerod, løg - 1 stor hver;
  • friskpresset citronsaft - 20 ml;
  • s alt, peber og andre krydderier efter smag;
  • frisk kål - 250-350 g.

Forberedelse af ingredienser til borsjtsj

Før du laver borsch med hønsebouillon, bør du omhyggeligt behandle fjerkrækødet. For at gøre dette vaskes halvdelen af slagtekroppen grundigt, og alle unødvendige elementer fjernes. Fortsæt derefter til tilberedning af grøntsager.

Roder, gulerødder, kål, kartofler og løg skrælles og hakkes. De første to produkter gnides på et stort rivejern, og resten hakkes med en skarp kniv.

Tilberedning af rød suppe på komfuret

Borsch med hønsebouillon skal koges i en dyb gryde. Den fyldes med vand og fordeles kødproduktet. Så snart bouillonen koger, s altes den efter smag, skummet fjernes, tildækkes og koges i cirka 55 minutter. Denne gang er nok til, at fjerkræet er færdigkogt. Senere tages den ud, afkøles og skæres i portioner.

borscht med kylling bouillon opskrift
borscht med kylling bouillon opskrift

Med hensyn til bouillon, efter kogning af kødet, lægges frisk kål, gulerødder, rødbeder og løg i den. Efter ¼ time tilsættes kartofler og peber efter smag i gryden. I denne sammensætning skal den første ret koges lukket i cirka 25 minutter. I denne periode vil alle grøntsager blive bløde, hvilket gør suppen velsmagende og rig.

Efter at have tilberedt en rød og duftende aftensmad tilsættes et par spiseskefulde citronsaft og tidligere hakket fjerkrækød. I denne form koges suppen i yderligere 2-3 minutter, tages af komfuret og efterlades i ¼ timer.

Bringer retten på bordet

Hvordan skal borsjtj med hønsebouillon serveres? Opskriften på denne ret involverer brugen af dybe tallerkener. De fyldes med borsch og præsenteres derefter ved spisebordet. Du kan også tilføje forhakket grønt og lidt frisk creme fraiche til tallerkenen.

Tilberedning af syreborscht derhjemme

Det er ingen hemmelighed, at kalorieindholdet i borsjtj på kyllingebouillon er meget mindre end kalorieindholdet i oksekødssuppe. Mange kokke hævder dog, at sådan en ret heller ikke er diæt. Når alt kommer til alt, er rødbeder, som er hovedbestanddelen af denne middag, meget tilfredsstillende og kalorierige. Derfor anbefaler mange eksperter at bruge almindelig frisk syre til at lave en sund og sund suppe.

kalorie borscht i kylling bouillon
kalorie borscht i kylling bouillon

Sorrelborscht er en enkel og let ret. Der er ikke noget kompliceret i dets forberedelse. For at være sikker på dette, anbefaler vi, at du gør det selv. Til dette skal du bruge:

  • kylling - ½ stor slagtekrop;
  • frisk syre - 2 store klaser;
  • kartofler - 2 stk.;
  • gulerod, løg - 1 stor hver;
  • s alt, peber og andre krydderier efter smag;
  • creme fraiche - til servering.

Forberedelse af ingredienser til grøn borsjtsj

Grøn borsjtj med hønsebouillon tilberedes stort set på samme måde som rød suppe med rødbeder. Først og fremmest skal du behandle fuglen. Halvdelen af slagtekroppen vaskes grundigt, hvorefter alle uspiselige elementer afskæres fra den.

Hvad angår kartofler, løg og gulerødder, så skrælles og hakkes de. De første to grøntsager skæres i tern, og gulerødderne gnides på et stort rivejern. Al frisk syre vaskes også separat. Derefter skæres den med en skarp kniv (ikke særlig fint).

borscht med kylling bouillon opskrift med foto
borscht med kylling bouillon opskrift med foto

Sådan laver du madgrøn borsjtj på komfuret?

At lave grøn borsjtj i kyllingebouillon vil ikke tage dig meget tid. Kom først kyllingen i en dyb gryde, og fyld den derefter med vand og sæt den på et stærkt bål.

Efter s altning af komponenterne bringes de i kog. Efter at alt det resulterende skum er fjernet, dækkes suppen med et låg og koges i denne form i ca. 50 minutter.

Så snart kødproduktet bliver blødt, tages det ud, afkøles og hakkes. Samtidig lægges gulerødder, løg og kartofler skiftevis i bouillonen. Efter at have peberet retten efter din smag, bringes den i kog igen og koges i cirka 20 minutter.

Efter tid tilsættes frisk syre til den færdige bouillon. Efter kogning koges suppen i yderligere 7-10 minutter. Til allersidst lægges forkogt og hakket fjerkrækød ud i en gryde. Efter 3 minutter tages suppen ud af komfuret og efterlades tildækket i en halv time.

grøn borsjtj i hønsebouillon
grøn borsjtj i hønsebouillon

Hvordan præsenterer man til middagsbordet?

Grøn borsch lavet med kyllingebouillon er meget velsmagende og usædvanlig. Efter at suppen er lidt infunderet under låget, lægges den ud på tallerkener. Læg også en skefuld frisk creme fraiche i hver portion (efter smag). Server sådan en ret til dine familiemedlemmer, bør være varm og med et stykke frisk brød.

Summarize

Nu ved du, at hjemmelavet borsjtsj ikke kun kan tilberedes på okseben, men også med almindelig kylling. Desuden kan en sådan suppe laves ved hjælp af sorrel. I dette tilfælde bliver din frokost mindre kalorierig og merenyttig. Denne ret er ideel til dem, der har problemer med fordøjelsen og fordøjelseskanalen generelt.

god appetit!

Anbefalede: