Fransk kartoffel med kylling i ovnen: opskrift med foto
Fransk kartoffel med kylling i ovnen: opskrift med foto
Anonim

Denne utroligt lækre ret kan vise sig selv for en nybegynder, hvis du følger denne opskrift. Der er ikke noget kompliceret, men resultatet overgår alle dine forventninger. Blandt andet er denne ret omkostningseffektiv, da den ikke indeholder dyre produkter og er overkommelig for den gennemsnitlige pengepung. Nogle ingredienser er også meget praktiske udskiftelige. For eksempel kan tomater erstattes med aubergine eller zucchini. Din familie eller gæster vil uvægerligt bede dig om at lave dette lækkert igen og igen!

Pommes frites med svampe og kød og tomater
Pommes frites med svampe og kød og tomater

Ingredienser til den franske kartoffelret med kylling

Så, er du klar? Lad os gå videre til at tilberede pommes frites med kylling i ovnen. Læs opskriften med et billede trin for trin nedenfor.

Først, lad os bestemme de ingredienser, der er nødvendige for at forberede denne ret. Du skal bruge følgende produkter:

  1. Kyllingelår eller -bryster (brug sidstnævnte, hvis du vil reducere kalorieindholdet i retten ved udgangen) - 0,5-0,6 kilogram.
  2. Kartoffel - 0,5-0,8 kilogram.
  3. Fire mellemstore friske tomater.
  4. 2-3 løg.
  5. 200-250 gram hård ost (men almindelig ost duer, hvis du ikke har det).
  6. Mayonnaise - 150 gram (du kan fortynde det med creme fraiche for at reducere kalorier).
  7. Vegetabilsk olie til stegning (helst oliven).
  8. Favoritkrydderier til kylling (kan være universal), s alt og sort peber (efter smag).
  9. Friske krydderurter (dild, persille, koriander) valgfri til pynt på en allerede kogt ret.

Processen med at tilberede ingredienser til pommes frites med kylling i ovnen. Beskrivelse af opskriften (med foto) trin for trin

Først skal du skrælle kartoflerne med løg og skære dem i stykker.

Fransk kartoffel med kylling i ovnen opskrift med foto
Fransk kartoffel med kylling i ovnen opskrift med foto

Kartofler skæres i tynde skiver (som på billedet ovenfor) eller tern. Som du vil.

Tomater skæres i ret store cirkler, cirka 1-1,5 centimeter tykke, og løg i ringe eller halve ringe - 0,5 cm tykke.

Fransk kartoffel med kylling i ovnen opskrift med fotos trin for trin
Fransk kartoffel med kylling i ovnen opskrift med fotos trin for trin

Hård ost kan rives i forvejen på et groft eller mellemstort rivejern, men du kan gøre det senere, når andre ingredienser er bagt i ovnen. Vi skal bruge ost til allersidst, ti minutter før retten er klar.

Benene skal vaskes grundigt under koldt rindende vand, fjerne overskydende fedt og tørre med køkkenrulle. De kan også skæres i lår og underlår, da det vil være mere praktisk, når du lægger retten ud i portioner.tallerkener.

Dernæst skal hvert ben (eller et stykke kyllingebryst) gnides med s alt, drysses med sort peber og det valgte krydderi. Hvis du har tid, kan du lade dem stå i denne form i et par timer, så kødet er mættet med s alt og krydderier.

Pommes frites med kylling
Pommes frites med kylling

Tilberedningsproces

Efter forkogning skal kyllingen placeres på en bageplade, der er smurt på forhånd med vegetabilsk olie. Du kan også tilberede denne ret i en langsom komfur. Derefter skal du smøre skålen på denne enhed med olie. Kartofler i fransk stil med kylling i en langsom komfur bliver ikke værre, men nogen kan endda lide det mere. Derfor, hvis du vil bruge en slowcooker, bedes du venligst. Du kan tilberede alt på samme måde analogt, baseret på den franske kartoffelopskrift med kylling i ovnen angivet i artiklen.

Efter at kyllingen, s altet og rullet i krydderier, er lagt ud på en bageplade eller i en multicooker-skål, lægges skivede tomater, løg og kartofler på den i lag. Dernæst skal det øverste lag være s altet og godt smurt med mayonnaise, uden at efterlade tørre, ikke udtværede områder af grøntsager, for ikke at få en smagløs skorpe. Som nævnt ovenfor, for at reducere kalorieindholdet, kan mayonnaise blandes med fedtfattig creme fraiche i et forhold til din smag, men det bør forblive mindst 50 procent.

Der er en anden mulighed for arrangementet af fadets lag. Nogle husmødre foretrækker først at lægge et lag kartofler i bunden af bagepladen, derefter kylling, resten af grøntsagerne fra opskriften og til sidst endnu et øverste lagkartofler. Men lad dette være op til dig. Som du vil.

Bagning

Send den tilberedte ret til ovnen i 45-50 minutter ved en temperatur på 180-200 grader.

Du skal holde øje med det øverste lag af kartofler. Når det begynder at brune til en gylden farve, skal bagepladen fjernes og kartoflerne drysses med revet ost ovenpå. Send i ovnen i yderligere 5-10 minutter, indtil der dannes en mør osteskorpe. Alle! Pommes frites med kylling er klar! Inden servering kan den stadig varme ret drysses med finthakket persille og/eller dild, hvis det ønskes. En fantastisk aroma, der vil spredes i hele huset, vil ikke efterlade ligegyldig selv den mest krævende gourmet.

Server anbefales med frisk grøntsagssalat.

Magningsmuligheder

Ovenfor er den enkleste og mest klassiske version af pommes frites med kylling i ovnen. Opskriften med et foto opmuntrer selvfølgelig mere til dens tilberedning, da du til sidst kan se, hvor velsmagende og appetitlig den bliver.

Du kan dog ikke stoppe der og supplere retten med andre ingredienser efter din smag. Du kan ændre den lidt og give den en speciel pikanthed. For eksempel, hvis du kan lide svampe, kan du tilberede denne ret med dem, for eksempel med champignoner. Du kan lægge dem rå på kødet foran lagene af grøntsager. Eller hvis det så ud for dig, at der i den klassiske version ikke er nok tomat, så kan du øge deres antal med halvanden eller endda to gange. Kyllingen kan også erstattes med noget andet kød. Og som et resultat dudu kan få en ret som pommes frites med svampe og kød og tomater. Dette er kun én mulighed for improvisation, men hvis du tænder for din fantasi og tager hensyn til dine egne smagspræferencer, så kan du finde på en masse! Kød (kylling) på fransk passer godt sammen med andre grøntsager, såsom gulerødder, zucchini, aubergine og endda søde ananas.

For begyndere inden for madlavning

Men stadig, hvis du er ny til at lave mad, foreslår vi, at du starter med den enkleste version af denne opskrift, og senere, når erfaringen dukker op, så tilføjer du også improvisation. Madlavningskunsten giver os trods alt store muligheder for lækre eksperimenter.

Pommes frites med kylling i slowcooker
Pommes frites med kylling i slowcooker

God appetit alle sammen!

Anbefalede: