Kød på fransk: en opskrift med ananas. Fransk kød med svampe og ananas

Indholdsfortegnelse:

Kød på fransk: en opskrift med ananas. Fransk kød med svampe og ananas
Kød på fransk: en opskrift med ananas. Fransk kød med svampe og ananas
Anonim

Kød bagt i fransk stil har længe været et hit i kulinariske opskrifter. Dette er en meget velsmagende ret, der vil dekorere ethvert feriebord. Og der er mange madlavningsmuligheder. Og selvom denne ret traditionelt bages i ovnen, tilbereder nogle kokke kød på fransk i en gryde, i mikrobølgeovnen og endda i en slow cooker.

Hvilket kød er bedst

Ifølge den klassiske opskrift tages ungt kalvekød eller mørt oksekød til denne ret. Selvom det i russisk køkken foretrækkes svinekød oftere. Der er også mange opskrifter, der foretrækker franskbagt kyllingekød.

kød i fransk opskrift med ananas
kød i fransk opskrift med ananas

Hvad skal jeg vælge? Det er en smagssag, som man siger. Med kylling vil denne ret være mere diætisk og mør. Hvis du tager svinekød, så vil kalorieindholdet stige meget. Det vigtigste råd - frugtkødet skal være frisk, det anbefales ikke at bruge et frossent produkt, ellers kan kødet ende tørt.

Vi tager kun frugtkødet, mørbraden. Der må ikke være ben i denne ret. Kødet skal skæres i lige skiver ca.1-2 centimeter og slå godt med en køkkenhammer. Du kan marinere det let - s alt, tilsæt peber, krydderier, krydderier, tørre krydderurter og stil det på køl i 20 minutter. På dette tidspunkt kan du koge resten af ingredienserne.

Med saftige ananas

Så lad os lære den mest elegante måde: Fransk kød, ananas opskrift. Vi skal bruge:

  • ca. 800 gram kød;
  • 300 gram ananas (friske eller dåse);
  • 200 gram hård ost;
  • 2-3 mellemstore pærer;
  • 100 gram mayonnaise;
  • krydderier, peber, s alt - efter smag.
kød i en bradepande
kød i en bradepande

Først skal du smøre en bageplade med vegetabilsk olie og lægge løget, skåret i ringe, på det. Denne løgbund vil pifte retten op. Læg de marinerede kødstykker på løget. Læg en ananasring ovenpå hver skive. Vi vil få meget mørt kød på fransk. Ananasopskriften giver dig mulighed for at bruge både frisk frugt og tilberedninger på dåse.

Drys ananas med ost, smør med mayonnaise og send i ovnen i 40 minutter.

Hvor meget skal man lave mad

Som regel tager denne ret 40-50 minutter at tilberede. Hvad skal temperaturen være i ovnen? Kød på fransk i næsten alle opskrifter er dækket med ost på toppen. Og for at osteskorpen ikke skal blive for hård og ikke brænde på, anbefales det at indstille temperaturen til ca. 180 grader.

fransk bagt kød
fransk bagt kød

Hvis du gør ilden større, så dudu risikerer at få et brændt toplag. Hvis du laver temperaturen lavere, så bliver kødet ikke bagt, men stuvet. Det vil tage meget mere tid, og en smukt bagt skorpe vil ikke fungere. I dette tilfælde, hvis du vil gøre kødet mørkere, skal du ikke straks drysse retten med ost. Tilsæt den 10 minutter før den er klar og lav straks et stort bål i ovnen. Så vil osten hurtigt smelte og blive gylden.

Hvad skal du ellers tilføje

Der er masser af tips til, hvordan man tilbereder lækkert fransk kød. Ananasopskriften antyder, at denne ret kan kombineres med svampe, kartofler, majs på dåse og nogle grøntsager.

Hvis du vil have både kød og tilbehør i én ret, så hjælper kartofler dig naturligvis. På et lag kød spreder du et lag rå kartofler skåret i cirkler, på dem - ananas og derefter ost. Skær kartoflerne i ringe, der er cirka 5 millimeter tykke.

En fremragende mulighed for denne ret er tilsætning af friske svampe. Kan bruges:

  • svampe;
  • østerssvampe;
  • ceps;
  • milks;
  • smør;
  • honningsvampe.

Hvis du ikke har friske svampe ved hånden, duer både syltede og tørrede svampe. Bare glem ikke at lægge de tørrede svampe i blød i tre timer.

Som dekoration til denne ret anbefaler vi, at du vælger dåse majs, grønne ærter, oliven eller oliven. De er allerede tilføjet til den færdige skål i form af dekoration. Grønt vil også se smukt ud.

kød på fransk
kød på fransk

Du kan ogstege

Denne ret kræver ikke nødvendigvis bagning i ovnen. Du kan tilberede kød på fransk i en gryde. Algoritmen for arbejde her er som følger:

  1. Steg det hakkede stykke kød i vegetabilsk olie på den ene side (ca. 10 minutter).
  2. Vend kødet til den anden side. Vi spredte to spiseskefulde kartoffelmos, som vi tidligere forberedte, oven på det, ananas og drys med ost.
  3. Når kødet er stegt på anden side i 10 minutter, dæk gryden med et låg, sluk for varmen og lad det stå i cirka 15 minutter I løbet af denne tid vil retten svede godt, osten vil endelig smelte, og ananassen vil give saft.

Denne mulighed er praktisk at tilberede, hvis du kun laver nogle få portioner, der passer i én gryde. Derudover får du mere franskstegt kød. Tilberedningstid vil blive væsentligt reduceret. Der er et andet ubestrideligt plus ved at tilberede kød på fransk i en gryde. Du kan tilføje ikke kun ananas, men også de produkter, der er tilbage i dit køleskab. Dæk for eksempel kødstykker med hakkede friske tomater. Eller endda læg kogt pasta på et kødsubstrat, og drys med ost på toppen. Hvis du har rester af kogte ris i køleskabet, er det også perfekt som topping til denne ret.

Så lad os ikke begrænse din fantasi, gå efter det.

Nogle nyttige tips

For at gøre retten saftig, mør og smuk og ikke miste dens nyttige egenskaber under tilberedning, skal du følge nogle enkleregler.

Fransk kødtemperatur
Fransk kødtemperatur
  1. Brug ikke frosset kød til denne opskrift. Gem den til koteletter og frikadeller. Tag kun frisk og ikke særlig gammel, så retten ikke bliver sej.
  2. Enhver ost duer, men hvis du vælger en, der har en smuk gul farve, får du et smukt farveskema. Osten kan i øvrigt kommes på fadet ikke med det samme, men tilsæt den 10 minutter før den er klar. Så bliver det ikke overtørret.
  3. Sørg for at lave et løgsubstrat - dette vil være det allerførste lag af din ret. Hun vil pifte kødet op.
  4. Hvis du tilbereder kød på fransk til gæster, skal du ikke lade dig rive med af krydderier. Det vides ikke, om alle gæster vil kunne lide den krydrede ret. Det er bedst at servere kværnet peber og andre krydderier separat.
  5. At tilføje mayonnaise til denne ret eller ej er et spørgsmål om din personlige smag. Kødet giver nok saft og bliver ikke tørt. Mayonnaise vil kun tilføje fedt. Så fokuser på dine passioner.
  6. Server kødet på fransk (opskrift med ananas) umiddelbart efter tilberedning, lad det stå lidt efter ovnen, hvile (15-20 minutter). Enhver tør rødvin eller stærkere drikke - cognac, vodka, whisky - er perfekte til denne ret.

Anbefalede: