Shots-cocktails: historie, komposition, opskrift

Indholdsfortegnelse:

Shots-cocktails: historie, komposition, opskrift
Shots-cocktails: historie, komposition, opskrift
Anonim

Der er traditionelt hemmeligheder og finesser i en bartender, der gør et simpelt spild af alkoholiske drikkevarer til en kreativ proces. Lignende nuancer omfatter alkoholiske shots-cocktails. Udtrykket har fået sit navn fra det engelske ord "short". Effektiv, når hurtigt målet - sådan kan en-slurk cocktailshots beskrives med få ord.

shots cocktails
shots cocktails

Hurtige funktioner

I den klassiske version - drikkevarer med lille volumen (op til 60 ml), der indeholder flere lag. Som regel er cocktailshots ret stærke. Nogle gange, for at øge effekten, bliver de sat i brand ovenfra (hvis det øverste lag er stærk alkohol). På trods af deres lille volumen betragtes de traditionelt som værker af "bar"-kultur. Mange cocktailshots er originale opskrifter fra gode bartendere.

alkoholholdige shots cocktails
alkoholholdige shots cocktails

Composition

De indeholder næsten altid søde spiritus. De blødgør markant smagen, og har desuden en god tæthed, som gør det muligt at smuktlægge lag ud. Skønhed for et skud er trods alt et af de ubestridelige krav. En anden forskel er alsidighed. I mange af disse cocktails tilsættes sirup (f.eks. Grenadine), som er den tungeste ingrediens, som norm alt ligger i bunden. Flødeskum er ofte den letteste ingrediens. Alligevel inkluderer shots selvfølgelig stærk alkohol: rom, vodka, tequila, whisky, absint. Og også - alle slags juicer.

Lidt historie

Det menes, at udviklingen af "cocktail"-håndværk var påvirket af forbuddet i USA, da det i barer, for at skjule alkohol af lav kvalitet, blev blandet med tilsætningsstoffer og derved bedraget smagsløgene. Når alt kommer til alt, er det en hel kunst at lave en lækker drink af underjordisk whisky eller rom! Nu er dette ikke nødvendigt. Men shotcocktails er stadig populære i næsten alle hjørner af jorden. Når alt kommer til alt, er dette et godt og effektivt supplement til enhver fest.

cocktail shots opskrifter
cocktail shots opskrifter

Hvordan laver man mad?

I princippet er det ikke svært at lave lagdelte cocktailshots, du skal bare mestre nogle grundlæggende kunst, og så går det, som man siger, af sig selv. De tilberedes norm alt i små specialglas med et håndtag med en kapacitet på op til 60 ml. Men du kan bruge et lignende volumen af et glas til tequila. Det vigtigste her er en lille kapacitet: "for en drink." Det anbefales først at hælde komponenterne til en cocktail i specielle retter - jigers, eller sætte dispensere på flaskerne (da kapaciteten af den hældte del af nogle komponenter er ret lille). Du kan også bruge en speciel "bar" ske tillaver lag af denne lille drik.

Cocktailshots: opskrifter

B-52

Den er lavet af tre likører lagt oven på hinanden.

Ingredienser: Kahlua - 20 ml, Cointreau - 20 ml, Baileys - 20 ml.

Først hæld kaffen Kahlua, derefter ved hjælp af en ske - Baileys, det tredje lag - Quantaro. Alle 20 ml. Vi sætter ild til skuddet og drikker det gennem et sugerør – fra bunden og op. Det anbefales ikke uden et sugerør - det er fyldt med en forbrænding af spiserøret. Det er kendt, at denne cocktail er opkaldt efter B-52 bombeflyet, som blev brugt til at kaste lettere bomber under Vietnamkrigen.

shots cocktails
shots cocktails

Grøn mexicansk

Ingredienser: Pizan Ambon grøn bananlikør - 25 ml, lime- eller citronsaft - 10 ml, tequila - 25 ml. Hæld først spiritussen i en shot (specielt glas), derefter med en ske - juice, på toppen pænt - tequila. Denne cocktail er ikke sat i brand og drikkes i én slurk, uden et sugerør.

Amigo

Læg pænt i lag: kaffelikør - 20 ml, fløde - 10 ml, tequila - 20 ml. Drikker uden sugerør.

Anbefalede: