Sådan laver du din egen chokolade panna cotta
Sådan laver du din egen chokolade panna cotta
Anonim

I de seneste år er populariteten af den italienske dessert panna cotta steget markant. Faktisk kan denne ekstraordinært delikate flødebudding lavet af vanilje, fløde og sukker overraske selv den mest krævende gourmet med sin fantastiske smag og uforglemmelige tekstur. Chokolade panna cotta tilbydes i mange moderne restauranter, men du kan tilberede sådan en usædvanlig dessert derhjemme, og uden de store besvær.

Description

Denne ekstraordinært lækre og delikate dessert er en fremragende måde at glæde din familie med en unik delikatesse. Chokolade panna cotta har en unik aroma og tekstur. Derudover kan denne lette dessert trygt forkæles selv efter en solid middag. Når alt kommer til alt, har ægte panna cotta en sammensætning med lavt kalorieindhold. Denne delikatesse vil være et glimrende alternativ til den sædvanlige is, især når det kommer til små børn.

Hovedkomponenten i godbidden er creme. Ud over det indeholder den klassiske chokolade panna cotta opskrift gelatine, sukker og vanilje. Derudover kan mælk, citrusskal, juice, sirup, frugter eller bær tilsættes.

Chokolade panna cotta designs
Chokolade panna cotta designs

Den klassiske panna cotta har en interessant funktion. Ved første øjekast virker denne dessert ekstremt kompliceret, men i virkeligheden kan den tilberedes på få minutter.

Funktioner

Mange anser panna cotta for at være en virkelig lunefuld delikatesse. Så hvis du erstatter fløden med almindelig mælk, bliver dejen for vandet. Et overskud af gelatine vil give den unødvendig elasticitet, og for meget sukker kan fratage desserten den nødvendige luftighed.

Mærkeligt nok, men kakaopulver påvirker også teksturen af panna cotta. Til en forandring kan du tilføje friskbrygget kaffe eller smeltet chokolade til desserten. Men det er bedst at undlade at bruge fed kakao.

Desuden er det i processen ønskeligt at give præference til pasteuriserede mejeriprodukter. Korrekt kogt panna cotta kan opbevares i flere dage.

Forbereder mad

Som allerede nævnt er chokoladepanna cotta en meget lunefuld delikatesse. Hendes opskrift kræver omhyggelig udvælgelse af hver ingrediens.

  • Gelatine. I forskellige opskrifter foreslås det at lægge det i blød i mælk eller vand, men under alle omstændigheder skal væsken være ekstremt kold, i værste fald ved stuetemperatur. Det er meget vigtigt at blande grundigt, så gelatinen er helt opløst.
  • Vanilje. Erfarne kokke siger, at vanillin ikke er i stand til at give samme effekt som en frisk bælg. Vanilje skal være fugtig og blød, men under ingen omstændighederomstændighederne er ikke tørre. Bælgen skal skæres på langs og frigøres.
  • Creme. De skal have et fedtindhold på mere end 33%. Nogle opskrifter tillader brug af et produkt med reduceret kalorieindhold, men dette skal kompenseres af andre ingredienser - chokolade eller kondenseret mælk. Generelt gælder det, at jo federe fløde, jo mere velsmagende er panna cotta.
Ingredienser til chokolade panna cotta
Ingredienser til chokolade panna cotta

Påkrævede ingredienser

Så hvis du beslutter dig for at lave en magisk italiensk dessert med dine egne hænder, vil en simpel chokolade-panna cotta-opskrift hjælpe dig. Med fototips bliver det meget nemmere for dig at skabe dette kulinariske mesterværk derhjemme.

For at lave dessert skal du bruge:

  • 0, 3 l fløde med et fedtindhold på 33-35%;
  • 2 spsk mascarpone;
  • den samme mængde gelatine;
  • 70 g mørk chokolade;
  • 2 spiseskefulde sukker;
  • samme mængde smør;
  • en knivspids havs alt.

Som du kan se, er der intet usædvanligt i sammensætningen af chokolade-panna cotta. Alle ingredienser er ekstremt enkle og overkommelige.

Chokolade panna cotta opskrift med foto trin for trin

Trin 1. Mål 100 ml fløde af, og udblød forberedt gelatine i dem. Lad det stå sådan i cirka 10 minutter. Sørg for at røre godt i blandingen.

Trin til fremstilling af panna cotta
Trin til fremstilling af panna cotta

Trin 2. I resten af cremen tilsættes chokolade, mascarpone, en knivspids s alt og alt sukkeret. Kom blandingen i en gryde og stil på komfuret, vælggennemsnitlig effekt. Under konstant omrøring af massen, bring den i kog, men lad den under ingen omstændigheder blive overophedet.

Trin 3. Pisk blandingen med et piskeris, indtil chokoladen smelter helt, og massen bliver homogen.

Trin 4. Hæld fløde med gelatine i den varme chokoladeblanding, bland igen. Si nu det hele med en sigte.

Sådan laver du chokolade panna cotta
Sådan laver du chokolade panna cotta

Trin 5. Forbered skåle eller skåle ved at pensle dem med et stykke smør. Hæld chokoladeblandingen i skåle, dæk med husholdningsfilm og stil den på køl.

Trin 6. Som konklusion er det kun tilbage at smukt dekorere den tilberedte godbid. Selvom dette slet ikke er nødvendigt, fordi den italienske dessert ser meget imponerende ud selv uden nogen tilføjelser. Billeder af chokolade panna cotta hjælper dig med designet, som viser forskellige variationer af elegante godbidder. Til dekoration kan du bruge bogstaveligt t alt ethvert produkt: frugtskiver, hele bær, valnødder, hasselnødder, chokoladechips, kokosflager, mandler eller andet godt.

Chokolade panna cotta
Chokolade panna cotta

Anden mulighed

For at lave chokolade-panna cotta efter en anden opskrift skal du bruge:

  • 2 kopper tung fløde;
  • halvdelen af sukkeret;
  • 0,5 kg kirsebær;
  • 2 spiseskefulde balsamicoeddike;
  • glas mælk;
  • samme mængde portvin;
  • 150 g chokolade;
  • 2 spiseskefulde gelatine.

Handlingsalgoritme

Trin 1. Opløs gelatine i mælk.

Trin 2. Riv chokoladen groft.

Trin 3. Tilsæt halvdelen af sukkeret til fløden, sæt det på komfuret og bring det i kog. Fjern derefter massen fra varmen og send den revne chokolade ind i den.

Trin 4. Kombiner chokoladeblandingen med gelatinemassen, bland grundigt.

Trin 5. Hæld den tilberedte blanding i skåle og stil den på køl natten over.

Trin 6. Skyl kirsebærene, skær frøene ud af dem. Bland dem derefter med det resterende sukker, vin og eddike. Sæt massen på komfuret og bring det i kog. Kog kirsebærmassen i 15 minutter ved svag varme.

Server afkølet panna cotta med tilberedt sauce. Sådan en udsøgt sammensætning vil ikke efterlade enhver gourmet ligeglad.

Anbefalede: