Sådan tilbereder du lækker rønnebærsyltetøj til vinteren

Indholdsfortegnelse:

Sådan tilbereder du lækker rønnebærsyltetøj til vinteren
Sådan tilbereder du lækker rønnebærsyltetøj til vinteren
Anonim

Rabbersyltetøj - en enkel og sund forberedelse til vinteren. Enhver husmor kan lave det, især da bæret er ret billigt, eller du kan selv plukke det fra træer, der vokser i skoven eller i sommerhuse. De bærer godt frugt, og fra hver busk får du omkring en lille bøtte friske bær. Af disse vil vi koge marmelade - hvordan præcist, læs videre i vores artikel.

rønnebærsyltetøj
rønnebærsyltetøj

Rønnesyltetøj - en klassisk opskrift

Den eneste ulempe ved bæret er, at det er ekstremt surt, så du skal samle det efter den første frost, så skal der meget mindre sukker til at høste. Og til madlavning skal du bruge:

  • kg bjergaske;
  • 300 ml rent filtreret vand;
  • et kilo granuleret sukker.

For at slippe af med mulig bitterhed, vask bæret og læg det derefter i blød i en dag i almindeligt vand. Sorter og blancher i kogende vand i 10 minutter. Drænevæske, læg bærrene i en skål eller gryde til madlavning. Fra den angivne mængde vand og sukker koges siruppen, sis, hældes i bjergasken og koges i en kvart time. Derefter skal rønsyltetøjet infunderes i en halv dag, og først derefter kan du bringe det til beredskab. Det er nemt at tjekke det - tag lidt væske op, hæld det på en flad tallerken og se - om det spreder sig, kog lidt mere, hvis ikke - du kan tage det af komfuret og pakke det i glas.

opskrift på rønsyltetøj
opskrift på rønsyltetøj

Råbærsyltetøj: opskrift med æbler

For et halvt kilo bær skal du bruge:

  • 1 eller lidt mere end et kilo granuleret sukker;
  • et halvt kilo søde æbler;
  • 400 ml rent drikkevand.

Vask bærrene, hvis det ønskes, læg dem i blød i en dag for at fjerne bitterheden, og kog dem derefter i kogende vand i 10 minutter. Skræl æbler, skær i skiver eller tern, som du foretrækker. Blancher dem i varmt vand i et par minutter. Kog sukkersirup af mængden af ingredienser, der er angivet i opskriften, lad det koge lidt, og dyp derefter bær og æbler i det på samme tid. Kog rønsyltetøj i 8-10 minutter, lad derefter stå i 10-12 timer, og kog igen i højst et kvarter. Færdig - anbring i steriliserede glas, rul lågene sammen og opbevar et køligt og mørkt sted.

Red Rowan Jam: Opskrift med honning

Dette præparat er ikke kun meget velsmagende, men også ekstremt sundt. Om vinteren kan du fortynde en skefuld marmelade i en varmvand og drikke - en dosis vitaminer og næringsstoffer indeholdt i bær og honning vil understøtte din immunitet og forhindre dig i at blive forkølet. Forbered:

opskrift på rød rønsyltetøj
opskrift på rød rønsyltetøj
  • et halvt kilo honning;
  • 2 kopper almindeligt filtreret vand;
  • et kilogram frossen rød røn.

Kom bærrene i koldt vand og lad dem tø op. Kombiner honning med vand og kog, kom derefter bjergasken i opløsningen og kog indtil den er mør. Du behøver ikke koge igen, denne marmelade laves på én gang. Sådan kan du nemt og hurtigt hamstre lækre hjemmelavede tilberedninger til vinteren - kompotter eller frugtdrikke lavet af bjergaske vil være et glimrende alternativ til juice fra poser. Som enhver anden marmelade kan rønbær bruges til at fylde tærter eller boller med.

Anbefalede: