Svinekød i ovnen med ost: tilberedningsmetoder
Svinekød i ovnen med ost: tilberedningsmetoder
Anonim

Hver husmor har mindst én gang i sit liv tilberedt svinekød i ovnen, og hver har sin egen opskrift på denne lækre og nærende kødret. Nogle mennesker tilbereder bare svinekød i ovnen med ost og en slags sauce, mens andre tilføjer tomater, andre grøntsager eller endda pasta og ris. Det ubestridelige plus ved denne ret er, at den er fantastisk til både daglig madlavning og til en festlig fest, og alt dette med et minimum af ingredienser.

Ingredienser på bordet
Ingredienser på bordet

Hvad kan vi have brug for?

Hvis du ikke vil bruge meget tid på at lave mad, men du vil overraske din familie og venner med lækkert kød, så er det bare at bage svinekød med ost i ovnen, uden tomater og andre tilsætningsstoffer. Alt du skal bruge til dette er:

  • svinekød (ca. 800 g);
  • 2 pærer (eller dit valg);
  • ost (200 g);
  • mayonnaise eller creme fraiche (100 g);
  • s alt og krydderiersmag.

Dette beløb er til cirka 5 portioner, så du kan reducere eller øge mængden af mad, hvis du ønsker det, for at få så meget kød, som du har brug for.

Svinekød med ost
Svinekød med ost

Så lad os komme i gang

Først skal vi skære svinekødet i lige skiver, hver omkring 2 centimeter tykke. Herefter er det bedre at slå stykkerne af, så de bliver mere saftige og bløde, og lægge dem på en bageplade, så tæt på hinanden som muligt.

Riv derefter osten og hak løget. Forresten er det bedre at skære det i halve ringe, så fadet bliver smukkere til sidst og mere bekvemt at bruge.

Bland derefter mayonnaise eller creme fraiche med krydderier og fordel den resulterende sauce på kødstykker. Læg derefter løget på kødet, drys med ost på toppen og send det til ovnen. Svinekød med ost i ovnen skal bages ved en temperatur på 180 ° C i cirka en halv time.

Denne ret kan serveres med næsten ethvert tilbehør, kartofler, pasta og endda simple grøntsager er gode.

Et stykke kød på en gaffel
Et stykke kød på en gaffel

Svinekød bagt med tomater

Du kan tilberede svinekød i fransk stil i ovnen med ost ved at bruge et tilbehør med det samme. For eksempel kan du bage kød sammen med kartofler, ris og endda pasta. Hvis du vil lave svinekød i ovnen med tomater og ost, så er der ikke noget nemmere. Det eneste du skal gøre er at lægge tomaterne oven på det sovsede kød og derefter toppe med hakket løg og revet ost.

Bagt kød med kartofler
Bagt kød med kartofler

Ingredienser til svinekød med kartofler

Denne franske opskrift på svinekød er en af de mest almindelige. Sådant kød koges lidt længere, men det sparer tid på at tilberede en separat sideskål. Til denne opskrift skal du bruge:

  • 500 g svinekød;
  • ca. 500 g kartofler;
  • 150 g hård ost;
  • 3-4 stk tomater;
  • 2 stk bue;
  • 100-200 g mayonnaise eller creme fraiche;
  • 2-3 fed hvidløg valgfri;
  • solsikke- eller olivenolie, s alt, peber, krydderier og krydderurter efter smag.
  • Bagt svinekød i formen
    Bagt svinekød i formen

Tilberedningsmetode

På trods af antallet af ingredienser er dette kød tilberedt meget enkelt. Først skal du forberede alle produkterne, derefter skal du bare lægge dem i en bageform i den rigtige rækkefølge.

  1. Det første skridt vil være at skære kødet i stykker og piske det godt, umiddelbart derefter s alt og peber.
  2. Bland mayonnaise eller creme fraiche med knust hvidløg i en hvidløgspresser og hakkede krydderurter for at få en sauce.
  3. Tomater, sammen med kartofler, skåret i tynde cirkler, og også løg i ringe eller halve ringe.
  4. Før du lægger kartoflerne på en bageplade, hæld lidt olie på, brug s alt og krydderier efter smag.

Når alle produkterne er klar, læg dem i formen i den rigtige rækkefølge efter at have smurt formen med olie. Læg først halvdelen af kartoflerne på bunden, smør den med mayonnaise elcreme fraiche sauce. Læg halvdelen af det hakkede løg ovenpå, læg derefter kødet og smør det igen med sauce. Læg resten af løget og tomaterne ovenpå kødet, tilsæt det grønne.

Efter alle disse forberedelser skal du sende kødet til ovnen, forvarmet til 200-210 °C, i 30-40 minutter. Derefter fordeler vi den revne ost oven på vores fad og lader svinekødet stå i ovnen med ost til at bage i yderligere 10-15 minutter.

Anbefalede: