Puff khinkal: opskrift med foto
Puff khinkal: opskrift med foto
Anonim

I ethvert nation alt køkken er der retter, som er blevet prøvet i tusinder af år, uden hvilke ikke en eneste festlig fest kan klare sig. Ikke alle indbyggere i Dagestan har behagelige levevilkår. Der er ingen supermarkeder i bjergene, og den nærmeste butik kan ligge i stor afstand. Derfor er lokale husmødre tvunget til at lave mad fra produkter, der er tilgængelige, det vil sige fra mel, kød, ost, grønt. Men det betyder ikke, at Dagestan-diæten er primitiv.

Khinkal

Den mest populære og nemme at tilberede nationalret er khinkal, som serveres af gæstfrie værter til gæster. Det er dejstykker, der koges i kødbouillon eller dampes. Ved servering serveres kogt kød, khinkal, sauce og bouillon i en separat skål. Nogle gange serveres khinkal på samme ret med kød.

Puff khinkal
Puff khinkal

Mange interessante legender og traditioner er forbundet med denne ret. For eksempel har folkene i Dagestan sådan en bryllupstradition - på deres bryllupsnat har en ung brud brug for detkog khinkal til gommens venner. Hvis de kan lide retten, så bliver parrets liv langt og lykkeligt.

Afhængigt af størrelsen og fremstillingsmetoden skelnes Avar, Dargin, Lak, Lezgi, Derbent khinkal.

I denne artikel vil vi se på de mest populære opskrifter på puff (Dargin) khinkal.

Puff khinkal. Opskrift 1

Oftest bruges oksekød eller lam til at tilberede denne ret. For at tilberede puff khinkal skal du tage 700-800 gram oksekød (eller andet kød), en gulerod, to løg, krydderier til kød, s alt, gærdej. Oksekød, skåret i store stykker, stegt i vegetabilsk olie og fordel i en gryde. Tilsæt gulerødder skåret i ringe og løghalvringe, krydderier. Sæt til kogning over lav varme.

På dette tidspunkt skal du forberede dejen. Til dejen skal du bruge 250 ml varmt vand, en spiseskefuld tørgær, en teskefuld sukker og s alt, tre spiseskefulde vegetabilsk olie, 350-400 g mel.

Opløs gær, sukker i varmt vand og lad det stå i ti minutter. Derefter tilsættes s alt, vegetabilsk olie, alt blandes. Væsken hældes i melet, og dejen æltes, som dækkes med et håndklæde og stilles et lunt sted i en halv time. Når dejen er klar, udstanses den, deles i tre eller fire dele.

Hver del rulles tyndt ud, pensles med vegetabilsk olie, drysses med hakkede valnødder og rulles til en rulle, som skæres i stykker.

Dejen skal hvile lidt. Madlavningpar ruller. En ret som puff khinkal, hvis foto kan ses nedenfor, serveres med kød og bouillon.

Puff khinkal, opskrift
Puff khinkal, opskrift

Opskrift 2

Du skal bruge et halvt kilo oksekød, et glas mel, et æg, tre eller fire kartofler, løg, gulerod (1 stk.), s alt, krydderier, krydderurter.

Kødet skæres i stykker og sættes til kogning ved svag varme. Mens kødet koger, skal du skrælle kartoflerne og skære dem i skiver. Til fyldet hakkes løg og krydderurter fint, gulerødderne rives på et rivejern med store huller, alt blandes og s alt. En del af gulerødderne og løgene er tilbage til kødet.

Det færdige kød tages op af bouillonen og sorteres i fibre, som steges i vegetabilsk olie med tilsætning af løg og gulerødder.

Ælt dejen med mel, æg, s alt og vand. Rullet i et lag, smurt med vegetabilsk olie, opdelt i tre dele. Læg fyldet på dejen, vrid den til en rulle, som skæres i tre centimeter tykke skiver.

Puff khinkal, foto
Puff khinkal, foto

Kom derefter kødet og grøntsagerne i en gryde, dæk med et lag kartofler. Khinkal lægges ovenpå, som skal smøres let med vegetabilsk olie. Igen lægges et lag kartofler og khinkal ud. Alle hæld bouillon, sæt på en lille ild. Puff khinkal med kartofler koges i omkring fyrre minutter. Serveres med hvidløgssauce.

Khinkal med tomat-hvidløgssauce

Kød (hvilket som helst) koges og skæres i stykker. Ælt dejen fra et æg, et glas varmt vand, en pakke tørgær, to glas mel. Dejen skal væreblød og elastisk. Når det passer, rul det til et lag på en halv centimeter tykt, smør det med olie, drys eventuelt med nødder eller krydderier, rul det til en rulle. Den resulterende tourniquet skæres i stykker på fem centimeter og sendes til en dobbeltkedel eller trykkoger. Ruller skal lægges med en nedskæring og let åbnet, hvilket giver form som en rose. Kog i en halv time.

Tre-fire spiseskefulde tomatpure kommes i solsikkeolie opvarmet i en stegepande, stegt ved svag varme, derefter fortyndet med bouillonen, hvori kødet blev kogt, og et par fed hvidløg tilsættes. Den resulterende sauce lægges i en skål.

Den færdiglavede puff khinkal serveres på bordet i portionsanretninger, kødet lægges på et fælles fad. Bouillon og tomat-hvidløgssauce serveres i separate skåle.

Khinkal med kylling

Oksekød eller lam bruges ikke altid til madlavning. For at tilberede puff khinkal med kylling æltes ikke særlig stejl dej fra et glas kefir, sodavand (0,5 tsk), et halvt glas vand, mel, efterlades i 20 minutter. Derefter opdeles dejen i to dele, hver rullet ind i et lag ikke tykt mere end en centimeter, smurt med vegetabilsk olie og drysset med valnøddegræs. Et lag dej rulles sammen, som skæres i stykker.

Sådan tilberedes puff khinkal
Sådan tilberedes puff khinkal

Til bouillon tages kylling, skåret i små stykker og steges på en pande. Derefter tilsættes kartofler, skåret i tern, til det, s altet, peberet, hældt med vand og kogt til det er møre.

Dejruller lægges i en dobbeltkedel og koges i 40 minutter. Så lægger de det på et fad, server kylling med bouillon separat.

Khinkal med tørret kød

Hvordan tilbereder man puff khinkal efter denne opskrift? Du skal bruge et halvt kilo tørret lam, 700-800 g kartofler, mel (200 g), vegetabilsk olie, s alt, krydderier.

Kødet vaskes, hakkes i stykker, koges ved høj varme, indtil det er halvt gennemstegt.

Halvdelen af bouillonen hældes på, kartofler tilsættes, skæres i skiver. Usyret dej er æltet af mel, vand, s alt, rullet tyndt ud, smurt med smør og rullet til en rulle. Rullen skæres i stykker, som lægges i en gryde på kartofler. Således tilberedes dampet puff khinkal.

Den færdige ret serveres med kød og kartofler. Du kan eventuelt servere den med sauce efter smag.

Khinkal med hakket kød. Opskrift 1

Denne opskrift bruger hakket oksekød (1 kg). En elastisk dej æltes af 500 g mel, 300 ml varmt vand, to æg, s alt (1/3 tsk) og rulles ud i et tyndt lag. Hakket kød fordeles ovenpå, dejen rulles sammen og skæres i stykker på tre centimeter. Rullerne steges i vegetabilsk olie på begge sider, lægges i en dyb skål, hældes med creme fraiche og koges i cirka en halv time.

Puff khinkal for et par
Puff khinkal for et par

Khinkal med hakket kød. Opskrift 2

Dejen æltes af et æg, et glas mælk, to glas mel, to spiseskefulde vegetabilsk olie og en knivspids s alt, pakkes ind i husholdningsfilm og sættes til side i en halv time.

På dette tidspunkt forbereder du fyldet på 500 g hakket kød, hakkede krydderurter, tre fed hvidløg og et løg, tilsæt efter smagkrydderier.

Til stegning rives tre små gulerødder, to løg skæres i tern.

Dejen fjernes fra filmen og rulles til et tyndt lag (2-5 mm). Hakkekødfyldet lægges ovenpå. Der dannes en rulle, som skæres i fem centimeter tykke stykker.

Et lag tilberedte grøntsager lægges på en forvarmet pande, khinkal lægges ovenpå, alt hældes med bouillon. Du kan lægge et stykke smør. Kog i 30 minutter, server med creme fraiche og krydderurter.

Hvis du vil overraske dine gæster, så tilbered puff khinkal, hvis opskrift kan vælges afhængigt af smag. Denne velsmagende og tilfredsstillende ret vil næppe efterlade nogen ligeglade.

Anbefalede: