Okseleversalat: madlavningsopskrifter
Okseleversalat: madlavningsopskrifter
Anonim

Leveren er kendt for at være ansvarlig for at filtrere toksiner i kroppen. Men det betyder slet ikke, at kvæglever ikke skal spises. Tværtimod er dette organ hæmatopoietisk, og hvis du vil øge niveauet af hæmoglobin, og samtidig styrke immunforsvaret, skal du blot inddrage leveren i din kost. Okselever er især nyttig. Den indeholder vitamin A, C og B, værdifulde aminosyrer (lysin, tryptofan og methionin) samt mineraler som calcium, kobber, natrium og jern. For at styrke blodkarrenes vægge og mindske risikoen for hjertesygdomme skal du spise lever oftere. Det indeholder trods alt store mængder heparin. Du kan tilberede en masse lækre retter fra okselever. Disse er koteletter og paté. Lever er god i stegt og stuvet form. I denne artikel vil vi gennemgå leversalatopskrifter. Okselever har en fantastisk egenskab, der kan kombineres med næsten alle fødevarer. En række grøntsager, frugter, oste, svampe, æg og endda fisk - alle disse komponenter vil fredeligt "komme sammen" i en salatskål. Tror du ikke? Læs og prøv at implementereSe opskrifterne nedenfor for at se selv. Lever betragtes som et diætprodukt. Det er lavt kalorieindhold (kun 100 kcal) og skader ikke figuren.

Opskrifter på leversalat
Opskrifter på leversalat

Forbereder mad

Der er mange salatopskrifter, hvor okselever er hovedingrediensen. Disse retter kan være både kolde og varme. I sidstnævnte tilfælde steges leveren og tilsættes salaten lige inden servering. Der er snacks, hvori alle ingredienserne er stablet i lag. Og endelig er der simple opskrifter på okseleversalater, hvor alle ingredienser blandes. Men hvis det er nok at vaske og skære grøntsager til snacks (eller åbne en krukke, hvis de er i syltet form), så er situationen med leveren ikke så enkel. Leveren sælges rå, og vi skal tilberede den ordentligt, inden vi tilføjer den til opskriften. Leaver er i en gennemsigtig pose. Og vi er nødt til at fjerne denne film. Vi lirker dens kant af med en skarp kniv og trækker den væk fra os og trækker den af et stykke lever som en strømpe. Dernæst skal du skære galdegangene. Hvis dette ikke gøres, vil leveren få en bitter smag under tilberedningen. Derefter kan leveren allerede koges, steges eller dampes - alt efter hvad madlavningsopskriften foreskriver.

rå lever
rå lever

Simpel okseleversalat: trin for trin-opskrift

På det første trin, lad os beskæftige os med leveren. Vi vasker et halvt kilo indmad grundigt, rengør det fra filmen. Kom i koldt vand (to tredjedele af grydens rumfang). Tilsæt s alt og et par peberkornog to laurbærblade. Sæt gryden på medium varme. Så snart vandet koger, reducerer vi flammen til et minimum. Kog leveren, indtil den er kogt i cirka tyve minutter, og fange konstant det resulterende skum med en hulske. Okselever er bedre end svinelever, fordi den slet ikke giver bitterhed. I andet trin tager vi den færdige lever ud af bouillonen og lader den køle af. Skær i tynde strimler eller gnid i store strimler.

I tredje trin renser vi to løg og hakker fint. I en stegepande opvarmes en blanding af smør og vegetabilske olier (en spiseskefuld af hver). Svits løget til det er blødt og let gyldent. Læg på et fad.

Let sauterede løg og lever er to ingredienser, der bruges i næsten alle leversalatopskrifter. Lad os nu gå videre til funktionerne i vores snack.

Okseleversalat trin for trin opskrift
Okseleversalat trin for trin opskrift

Næste trin

Det fjerde trin, vi skal have, er tilberedning af hollandsk ost. Et stykke på 200 gram skal gnides med store chips. Lad os gå videre til næste trin. Kog to æg hårdt. Afkøl dem, rens dem, skær dem i små tern. Alle ingredienser kan kommes i en salatskål. Næste skridt er at tage to syltede eller syltede agurker ud af glasset. Vi skærer dem i tynde cirkler eller sugerør. S altæggesalat fra okselever, smag til med sort peber, kardemomme, muskatnød. Som sauce anbefaler opskriften mayonnaise (120 gram). Men denne fede dressing kan lige så godt erstattes med creme fraiche eller naturel yoghurt. Bland alle salatens ingredienser. Dekorer fadet med finthakketdild og persille.

Opskrifter til madlavning af okseleversalat
Opskrifter til madlavning af okseleversalat

Mulighed 1. Med majs

Ovenfor læser du en trin-for-trin grundlæggende instruktion i, hvordan man laver okseleversalat. Der er mange variationer af denne opskrift. For eksempel er her en af dem, med sød majs på dåse. Lever (400 gram) er kogt, som i den forrige opskrift. Vi maler det også i strimler eller på et rivejern. Men løg erstattes med grønne. Et hundrede gram fjer skåret i en salatskål. Kog to æg hårdt, pil og skær dem i stykker. Åbn en dåse majs. Vi sir kornene fra væsken. Til okseleversalat skal vi bruge 350 gram majs. Kog to gulerødder i deres uniformer. Vi renser dem, skåret i små terninger. Vi forbinder alle komponenterne. S alt, smag til med mayonnaise og krydderier. Server i skåle foret med salatblade. Pynt retten med revet ost.

Mulighed 2. Med svampe

Majs og gulerødder er undtaget fra ingredienslisten, men kartofler og champignoner eller svampe er tilsat samt nogle andre ingredienser. Ved sin rige sammensætning kan denne forretter tilskrives festlige okseleversalater, selvom den er ekstremt nem at tilberede. Et halvt kilo lever koger vi først og skærer i små stykker. Svampe (100 g tørret porcini eller 200 g friske champignoner) udblødes eller renses. Hvis du vil lave en varm salat, skal du først arbejde på de kolde ingredienser. Hak tre pickles og to løg så fint som muligt. Fang tyve udstenede oliven fra en krukke. Lime eller lille citronskæres i tynde cirkler. Lad os nu gå videre til de varme ingredienser. Steg leverstykkerne i vegetabilsk olie. Vi fanger leveren på en tallerken, og lægger svampene på deres plads i gryden. Vi steger til de er gyldne. Kog indtil kogt fire æg og to kartofler i deres skind. Rens, skær i tern. Vi blander alt, s alt, smag til med mayonnaise. Pynt med citronskiver og oliven.

okseleversalat opskrift med svampe
okseleversalat opskrift med svampe

Puffsalat med okselever

Sådanne snacks serveres norm alt i et gennemsigtigt fad, så alle lag er synlige. Vi koger i forskellige gryder et pund okselever, tre æg og to kartoffelknolde i deres uniformer. Hak et stort løg fint og hæld kogende vand med en teskefuld sukker. Når vandet er afkølet, hælder vi det forsigtigt ud. Mens ingredienserne til okseleversalaten koger, skal du hakke hundrede gram hollandsk ost på et mellemstort rivejern og hak frisk dild og persille. Til puff snacks er alle komponenter tilberedt i separate beholdere. Tre kartofler og lever store, og æg - små. Nu vil vi folde salaten i lag. Men først smører vi de retter, som vi serverer forretten i, med mayonnaise. I fremtiden vil vi lægge hvert lag lag med denne sauce. Læg revet lever på bunden. Dernæst kommer lagene af løg, kartofler, æg. Smør igen med mayonnaise, og pynt så retten med revet ost og hakkede krydderurter. En puff snack ser også godt ud, hvor kartofler og æg lægges ned efterfulgt af et lag kogte hakkede gulerødder, og leveren er i midten.

Lagdelt salat medokselever
Lagdelt salat medokselever

julesalat

Kog et halvt kilo okselever som norm alt. Når leveren er afkølet, passerer vi den gennem en kødkværn to gange. Vi afskærer flere cirkler fra to rå gulerødder, som vi forvandler til stjerner eller blomster med en skarp kniv. Vi hakker tre løg i halve ringe. Skær den resterende gulerod i tynde strimler. Varm vegetabilsk olie op i en stegepande. Svits indtil gyldenbrune løg med gulerødder. Nytårs puff salat med okselever er dannet som følger. Smør den runde skål med mayonnaise. Vi lægger lidt lever på bunden. Vi tamper, udjævner laget. Vi sætter løg med gulerødder. Ovenpå lægger vi endnu et lag af leveren. Vi vender skålen over på et fladt fad, som vi skal servere salaten i. Smør den resulterende halvkugle med mayonnaise. Vi dekorerer det hvide felt med gulerodsstjerner, grønne løgfjer, oliven- og peberfrugtfigurer og prøver at få salaten til at ligne et juletræslegetøj. Det er tilrådeligt at tage en lille skål. Så har du nok ingredienser til flere legetøj til at pynte juletræet med.

Israelisk salat

Jødisk køkken er meget velsmagende og samtidig økonomisk. Lad os se, hvordan man laver israelsk okseleversalat eller med andre ord, hvordan man forvandler de mest basale ingredienser til en gourmet-delikatesse. Lever (400 gram) renses for film og vaskes. Kog på sædvanlig måde. Skær i stykker på to centimeter store. Steg dem i en lille mængde vegetabilsk olie i fem minutter. Tilsæt to spiseskefulde fed creme fraiche eller 25 procent fløde. Vi blander. S alt retten, smag til med krydderier. Ovenfor har vi allerede fort alt dig, hvordan man laver en varm okseleversalat. Den israelske forret kan også serveres varm. Forbered de kolde ingredienser i forvejen. Vask hundrede gram cherrytomater, tør, skåret i halve. Riv en håndfuld rucolablade med hænderne. Forbered hundrede gram pinjekerner. På et fad flytter vi okseleveren i creme fraiche fra panden. Drys med rucola og nødder. Dryp med balsamicoeddike og server med det samme.

Lækker okseleversalat
Lækker okseleversalat

Den originale feriesalat. Tilberedning af ingredienser

I begyndelsen af vores artikel erklærede vi, at okselever er kombineret med næsten alle fødevarer, inklusive fisk. Tiden er inde til at bekræfte disse ord. Denne lækre okseleversalat vil overraske ikke kun dig, men også dine gæster med en fantastisk kombination af ingredienser. Alle vores tidligere opskrifter begyndte med ordene: "kog leveren indtil kogt." Lad os nu afvige fra denne regel. Vi renser leveren fra film og skærer den i stykker - som bøffer. Drys med krydderier og tør dild. Hak et par fed hvidløg, bland med et par dråber olivenolie. Med den resulterende pasta skal du gnide bøfferne på begge sider. Hæld en del raffineret solsikkeolie i gryden. Varm det godt op og læg bøfferne ud. Steg indtil de er gennemstegte. Leveren, både udenfor og i midten, skal få en gråbrun farve. Hårdkog to eller tre æg. Vi renser, gnider fint i en separat skål. I en anden beholder skæres tyndtcirkler fire små syltede agurker. Vælg sprøde grøntsager, så de ikke udstråler en masse saft. Skræl gulerødderne, vask, riv fint, drys med s alt og sukker, lad stå i et kvarter. Skær de stegte bøffer i aflange stykker. Vi maler også fileten af s altet rød fisk. Vi renser løget, skær det i halve ringe. Fyld med kogende vand. Lad os stå, vi anstrenger os. Så løget slipper af med sin bitterhed. Bland mayonnaise med creme fraiche i lige store mængder. Riv hundrede gram hård ost med chips.

Putting the salat

Vælg et dybt rektangulært eller firkantet gennemsigtigt glasfad. Vi belægger hvert lag af vores originale okseleversalat med et net af forberedt sauce. Det første lag er en halv lever. Pickles er den næste. Vi vil røre revne gulerødder på dem. Ovenfor er et lag rød fisk. Drys den med løghalvringe. Læg et lag revet æg ud. Læg den resterende lever ovenpå. Denne gang fortryder vi ikke saucen. Gnid det over hele salaten. Og til sidst, helt øverst placerer vi revet ost.

Festlig okseleversalat
Festlig okseleversalat

Meget solid rissalat

Denne forret kan godt tjene som en fuld middag. Især hvis man følger figuren. For at forberede en sådan salat skal du koge et halvt glas riskorn af enhver sort. Hvad er det næste? Vi renser tre hundrede gram okselever fra film og koger i s altet vand med krydderier, indtil de er møre. Kog to hårdkogte æg hver for sig. Vi hakker to løg i tynde halve ringe. Vi varmer op istegepande vegetabilsk olie. Svits løget til det er gyldent. Vi skærer et bundt dild fint. Denne okseleversalat serveres kold. Så vi venter, indtil alle ingredienserne i retten er afkølet til stuetemperatur. Kværn leveren på et mellemstort rivejern og æggene på et groft rivejern. Vi begynder at lægge vores salat i et gennemsigtigt fad. Dens lag følger i denne rækkefølge (fra bund til top): lever, løg, mayonnaise, ris, sauce mesh, dild, æg. Til dekoration skal du tage krus med tomater, oliven eller sorte oliven. Men al denne indretning er placeret på et lag mayonnaise. Vi sætter salaten i køleskabet i flere timer for at trække.

Snacklevergryderet

Dybest set bruger opskrifter på okseleversalater kogt indmad. Vi har set undtagelser fra denne regel. Det vil være det samme i denne opskrift. Vi frigiver 320 gram lever fra film, skærer det i stykker, koger i en overdækket gryde, indtil det er kogt, og tilsætter jævnligt vand. Når leveren er afkølet, s altes den og smages til med krydderier. Hak to løg og gulerødder i strimler, steg til de er gyldne i smør. Tilsæt grøntsager til leveren, kog lidt mere. Riv salatbladene i et fad med hænderne. Druer (helst udstenede) skåret i halve. Vi blander alt, s alt, smag til med krydderier. Dryp med olivenolie og server.

Anbefalede: