Ålesuppe - fra klassisk til eksotisk

Indholdsfortegnelse:

Ålesuppe - fra klassisk til eksotisk
Ålesuppe - fra klassisk til eksotisk
Anonim

Ål er den fisk, vi oftest ser i butikkerne i røget form. Derfor falder det ikke engang ind for de fleste, at den, som enhver anden fisk, kan tilberedes lækkert på en anden måde. Så hvis du er heldig, og du har fået dette friske slangevæsen - køb og kog hurtigt i det mindste den samme ålesuppe.

ålesuppe
ålesuppe

Start enkelt

Denne ret adskiller sig markant fra den velkendte fiskesuppe i tilberedning. Madlavning begynder med forarbejdning af grøntsager: et hakket løg med et fed hvidløg moset til grød, peberfrugtringe (tag et par) stuves i vegetabilsk olie. Når peberfrugten bliver blød og løget er næsten gennemsigtigt, tilsættes 2 små skeer tomatpure, et glas hvidvin, en liter vand og en hel masse persille. Mens det koger - kom hakket og hakket fisk i (et halvt kilo). Ålesuppe koges i en halv time, og s alt og peber er allerede til sidst. Når den er klar smides persillen ud og hakket dildgrønt kommes i suppen hældes i portioner.

gammel opskrift

Fra ham til ålesuppefiskskal enten afhudes eller omhyggeligt rengøres med rent flodsand (i vores økologiske situation er det bedre at bruge groft s alt). Indersiden af den rensede ål skal også gnides med s alt. En rod af selleri og persille, et par små løg og 2 kopper friske (ikke frosne, ikke tørrede, ikke dåse!) ærter kommes i vandet. Mens det koger, lægges den grofthakkede ål (halvandet kilo). Du skal koge det i 45 minutter; før beredskab sætte laurbær og persille. Som du kan se, intet overflødigt: kartofler var endnu ikke til stede i moderlandets vidder, ris blev kun spist i Fjernøsten, tættere på Kina og Japan. Så foran dig - en ren russisk ret!

cremet ålesuppe opskrift
cremet ålesuppe opskrift

Cremet ålesuppe

Til ham skal du rive en stor gulerod og hakke løget fint (smagere med en porre). Begge steges sammen, dog ikke på en pande, men lige på panden, hvor der bliver tilberedt cremet suppe med ål. Når grøntsagerne er næsten kogte, tilsættes en tredjedel kilo tomater med fjernet skind, skåret i små tern, i gryden. Steg - hæld en liter rent vand. Når det koger, læg et pund hakkede kartofler i den fremtidige cremet suppe med ål. Opskriften råder til at lægge hakket 300 g ål, når knoldene er kogt i cirka fem minutter. Næsten umiddelbart efter fisken hældes fedtfattig fløde (en halv liter) i. Lige inden du er klar, smag til efter s alt, og smag den færdige ålesuppe til med krydderurter - enten direkte i gryden, eller allerede hældt på tallerkener. Resultatet er meget mørt og lækkert.

For eksotiske elskere

cremet ålesuppe
cremet ålesuppe

Det interessante ved denne ålesuppe er, at den harmonisk kombinerer tilsyneladende uoverensstemmende ingredienser. Til at begynde med hældes et glas tørret frugt med varmt vand. Mens de bliver bløde, skal et halvt kilo fisk skæres i små skiver. Stykker af tre gulerødder skæres i terninger (du bør ikke gnide, det bliver ikke meget smukt, og smagen vil ikke være den samme). 200 gram selleri skæres på samme måde som gulerødder. Porrens stilk smuldrer til ringe. 2 liter forkogt bouillon opvarmes, og tilberedte grøntsager og siet tørret frugt anbringes deri.

Prøv det! Meget usædvanligt og meget velsmagende! Når det koger, indføres fisk; samtidig s altes, peppes ålesuppen og smages til med en spiseskefuld vineddike. Efter 20 minutter tilsættes også et glas ærter - friske eller frosne, hvorefter tilberedningen fortsætter i yderligere 2-3 minutter. På dette tidspunkt skrælles en stor hård pære, kernen skæres ud, og kødet skæres tyndt og stuves et par minutter i smør. Når den eksotiske ålesuppe er klar, lægges pærestykker på tallerkenerne inden den hældes på, og persille drysses ovenpå portionsfadet.

Anbefalede: