Græskargrød med ris på vandet: lækre opskrifter
Græskargrød med ris på vandet: lækre opskrifter
Anonim

Risengrød med græskar er en lækker og mættende ret. Mange er vant til at koge det i mælk og tilsætte en masse sukker. Det er dog ikke alle, der ved, at den magre version er lige så velsmagende.

Græskargrød med ris på vandet er ikke kun velsmagende, men også sundt! En sådan ret kan sikkert inkluderes i din kost for at diversificere den, fylde op med vitaminer. Græskar er godt, fordi det har en lys farve, der ikke falmer, når det koges. Sådan en solrig grød kan også appellere til børn. Du kan også fylde det op i sæsonen, for eksempel ved at fryse det.

Lækkert og enkelt: grød med græskar

Denne mulighed er fantastisk til morgenmad. Kalorieindholdet i græskargrød med ris på vandet er mindre end i havregryn. I gennemsnit er det 65 kilokalorier pr. hundrede gram. Og grød mætter intet værre. Til denne opskrift skal du tage følgende ingredienser:

  • halv kop langkornet ris;
  • 100 gram græskar;
  • en teskefuld sukker;
  • en kvart teskefuld s alt;
  • 20 gram cremetolier.

Denne græskargrød med ris-opskrift fungerer med enten frisk eller frosset græskar.

græskargrød
græskargrød

Processen med at lave grød

Ris vaskes grundigt, gerne flere gange. For den bedste effekt, hæld kornene med et glas isvand og lad det stå et stykke tid. Derefter flyttes rene ris, og nyt rent vand hældes i en gryde, s alt tilsættes og sendes til komfuret. Efter kogning skal du reducere varmen til medium, kog i yderligere tyve minutter.

Græskar skrælles og gnides på et groft rivejern. Når vandet næsten er kogt væk, tilsættes græskarret til risene. Drys det med sukker. Rør ingredienserne ikke med det samme, men efter et par minutter. Så græskarret vil have tid til at absorbere sødmen, blive mere saftigt, afsløre dets aroma.

Efter at ingredienserne er blandet, dæk gryden med et låg, lad den stå under låg i ti minutter ved svag varme, så retten kommer. Når du serverer græskargrød med ris på vandet, så tilsæt lidt smør på en tallerken.

opskrift på græskargrød med ris på vandet
opskrift på græskargrød med ris på vandet

Sød grød med græskar

Denne mulighed vil appellere til børn og søde tand. For at forberede den skal du have et minimumsantal ingredienser, nemlig:

  • to hundrede gram korn;
  • kilogram græskar;
  • to hundrede gram sukker.

Græskar renses, skæres i mellemstore tern. Læg det i en skål og drys med sukker. Ris vaskes til rent vand, introduceres i gryden. Hæld alt med rent vand, send til komfuret. Samtidig opretholde en medium brand,og dæk gryden med et låg.

At lave græskargrød med ris på vandet tager norm alt tredive minutter, indtil risene er klar. Om nødvendigt tilsættes vand under processen. Efter tilberedning lægges grøden et par minutter under låg og lægges derefter ud på portionstallerkener.

Lækker grød med rosiner

Retten bliver mør med strejf af sødme og syrlighed. For sådan en original opskrift på græskargrød med ris på vandet skal du tage:

  • 300 gram græskar;
  • 100 gram ris;
  • 30 gram smør;
  • et par spiseskefulde rosiner;
  • spsk sukker;
  • en tredjedel af en citron;
  • et knivspids s alt.

Græskar skrælles fra skindet og frøene, gnides på et fint rivejern. Fjern skallen fra en tredjedel af citronen. Kom græskarret i gryden. Rosiner vaskes grundigt og tilsættes derefter græskarret. Tilsæt sukker og smør, hæld en knivspids s alt. Rør rundt og lad det simre ved middel varme i tre minutter. Der er nok juice i ingredienserne, så der er ingen grund til at tilføje yderligere vand.

Risene vaskes grundigt flere gange. Tilføj til gryden til græskarret, hæld i koldt vand, tre hundrede milliliter. Det vil sige, at det skal være tre gange mere vand end korn.

Når du har kogt græskargrød med ris i vand, koges den i yderligere tredive minutter under låg. Tilsæt derefter skal og en spiseskefuld citronsaft. Efter omrøring, tag gryden af komfuret, lad stå i yderligere fem minutter under låg.

Denne grød serveres varm, hvis det ønskes, kan du smage den til med et lille stykke smør. Men selv uden dette, hun virkeliggod og velduftende.

græskargrød med ris på vandet kalorier
græskargrød med ris på vandet kalorier

Nem opskrift på mager grød

Dette er virkelig en meget hurtig mulighed for at lave grød. Det kræver ikke mange ingredienser. Græskar kan også tages både friske og frosne. Smagen af den sidste ret bliver ikke værre.

  • 350 ml vand;
  • 250 gram græskar;
  • spsk sukker;
  • et knivspids s alt;
  • 50 gram ris, langkornet er bedre.

Græskar skrælles, gnides på et rivejern. Risene vaskes grundigt. Kombiner begge ingredienser, hæld vand. Det skal dække dem helt. Indtast s alt og sukker. De satte den på komfuret. Når væsken koger, dæk med låg og lad det simre ved svag varme. I den færdige ret skal ris koges.

Denne grød serveres i portionsanretninger. Hvis du vil have en mindre mager mulighed, skal du tilføje et stykke smør til hver tallerken.

græskargrød med ris på vandet kogning
græskargrød med ris på vandet kogning

Lækker grød med græskar koges ofte med en række forskellige kornsorter, såsom hirse, bulgur. Med ris kan du få en meget mættende og enkel ret. Til dette behøver korn ikke engang at blive kogt i mælk. Så på vandet kan du også lave en meget interessant version af grød. Det bliver lettere, men lige så velsmagende. Du kan også variere din menu ved at tilføje rosiner, saft og citronskal til græskargrød. Retten tilberedes i cirka tredive minutter, så en lækker morgenmad eller frokost vil ikke tage meget tid.

Anbefalede: