En ret, der kaldes russisk over hele verden. Retter af russisk køkken
En ret, der kaldes russisk over hele verden. Retter af russisk køkken
Anonim

Vores nationale køkken er berømt for en bred vifte af retter, hvis liste konstant opdateres med nye kulinariske opfindelser. Engang var indbyggerne i Europa praktisk t alt ikke interesserede i traditionerne i det russiske køkken på grund af dens lave sofistikerede retter. Denne prætentiøse holdning spillede imidlertid ikke en væsentlig rolle, og den tjente tværtimod som en motiverende mekanisme for fremkomsten af nye opskrifter. Og nu er russiske retter i høj efterspørgsel blandt europæiske gourmeter, som sætter stor pris på deres variation og delikate smag.

Hvad er russisk salat?

Det præsenterede navn på det nationale kulinariske mesterværk findes i europæiske kredse. Vi kender denne salat som vinaigrette - en ret, der kaldes russisk over hele verden.

en ret, der kaldes russisk over hele verden
en ret, der kaldes russisk over hele verden

Dens hovedtræk er tilstedeværelsen af rent nationale ingredienser, såsom pickles, surkål og så videre. Navnet "Vinaigret" har franske rødder, det kommer nemlig fra ordet vinaigre, som oversættes som "eddike".

Oprindelsen af navnet på detteretter

I æraen af Alexander I's regeringstid tjente en fransk kok ved navn Antoine Karem ved hoffet. Så på tærsklen til den næste fest arbejdede russiske kokke også i køkkenet sammen med Antoine. En fransk kulinarisk specialist så, at de var ved at tilberede en interessant salat, hovedsagelig bestående af grøntsager, og hælde den med eddikeessens. Han blev meget overrasket over dette og spurgte igen: "Vinaigre?" Kokkene besluttede, at han kaldte den mad, de lavede. Fra det øjeblik begyndte retten, som kaldes russisk over hele verden, at blive kaldt på fransk manér, nemlig "Vinaigret".

retter fra det russiske køkken
retter fra det russiske køkken

Hvad serverede vores kokke før?

Gamle russiske retter som et element i det nationale køkken, der har udviklet sig siden det 9.-10. århundrede. og nåede sit højdepunkt i XV-XVI århundreder, er kendetegnet ved fælles træk, der har overlevet til vores tid.

I begyndelsen af denne periode dukkede russisk brød op, som var lavet af sur rugdej. Han fungerer som en slags ukronet konge på vores bord, uden hvilken den nationale menu er utænkelig. Andre lige vigtige varianter af melprodukter blev også opfundet, især torsk, saftige, pandekager, tærter, bagels, donuts, pandekager og så videre.

Alle blev primært tilberedt på basis af sur dej, som var så karakteristisk for det russiske traditionelle køkken gennem hele dets historiske kulinariske udvikling. Passion for kvass, sur dannede grundlaget for gelé - havregryn, rug og hvede. De dukkede op længe før deres moderne modstykker, norm alt bær.

Ogsågamle russiske retter er repræsenteret af en række grøde og vællinger, som oprindeligt blev betragtet som højtidelig og rituel mad. Og for at fortynde alt dette brød, meloverflod tilberedte de ofte fisk, svampe, grøntsager, mejeriprodukter og nogle gange kødretter. Samtidig dukkede klassiske russiske drinks op, nemlig alle slags mjød, kvass, sbitni. Det er overflødigt at sige, at deres sortiment var meget bredt?

Bemærk, at det russiske køkken længe har været opdelt i magert (fisk, svampe og grøntsager) og det såkaldte fedtholdige - mejeri, kød og æg. Dette havde en væsentlig indflydelse på den videre udvikling af vores kulinariske tradition, indtil slutningen af det 19. århundrede.

navn på russiske retter
navn på russiske retter

Et interessant navn for russiske retter, eller hvorfor blev kålruller kaldt kålruller?

Historien om sådan en yndlingsret som kålruller er forbundet med det osmanniske rige, som så at sige efterlod dem som en arv til det russiske folk. Retten, som kaldes russisk over hele verden, er i virkeligheden moldovisk. Ordet sarmale, eller efter vores mening - "fyldt kål" kommer fra det tyrkiske verbum sarma og betyder i oversættelse "at pakke ind". Denne ret har været populær i hundreder af år.

I det russiske køkken er der et stort antal variationer af kålruller, som hovedsageligt adskiller sig i fyldet. Det kan være ris og svinekød med svampe og stegte svampe med jordnødder og endda sød bønnepasta. De kan også variere i størrelse, lige fra miniature til uanstændigt store. Et par af disse kålruller kan fodre det heleby. For eksempel tjener de som traditionel mad på Dragon Boat Festival.

Hvilke andre lande spiser kålruller?

Denne ret, som kaldes russisk over hele verden, er til stede med en lille forskel i næsten alle verdens køkkener. Så for eksempel i Aserbajdsjan, Georgien, Persien og Bosnien hedder det Dolme. I Tyrkiet er dette, som allerede nævnt, Sarma. Moldoviske og rumænske køkkener har en analog af kålruller kendt som Sarmale. I Armenien kaldes de Tolma.

Derudover er denne russiske ret populær i Polen, Litauen, Ukraine, Serbien, Hviderusland osv. Selv et så fjernt land som Sverige har en ret baseret på alle de samme kålruller. Der pakkes en blanding af hakket svinekød med ris ind i kålblade, og der serveres en godbid til et tilbehør, som er kogte kartofler. Hertil skal brun sauce og tyttebærsyltetøj være til stede på bordet. Retten hedder Kaldolmar.

Således kan vi sige, at navnet på russiske retter kan findes i forskellige lande, omend noget modificeret. Selvom det er kutyme at tro, at det er os, der låner andres navne.

Hvordan begynder den traditionelle servering af national mad?

første retter af russisk køkken
første retter af russisk køkken

De første retter af russisk køkken er repræsenteret af en bred vifte af supper. De kan opdeles i syv væsentlige grupper, nemlig:

1. Kolde supper baseret på kvass: okroshka, turi og botvini.

2. Lette supper eller gryderetter, hvoraf hovedbestanddelen ervand og forskellige grøntsager.

3. Kød, mælk eller champignon nudelsuppe.

4. Russisk kålsuppe.

5. Solyankas og pickles, som er ret tunge på grund af den fede kødbouillon og den s alt-syrlige base.

6. Calla og fiskesuppe er de to hovedvarianter af førsteretter til fisk.

7. Kornblandingssuppe baseret på grøntsager.

Russisk kålsuppe
Russisk kålsuppe

Shi som nationalret

Russiske førsteretter er, som du kan se, ret forskellige. Der er dog én ting, uden hvilken næsten intet bord, både bonde og konge, kunne klare sig. Denne kålsuppe er den vigtigste hverdagsmad, der dukkede op i Rusland i det 9. århundrede. Deres hovedingrediens er kål.

Mange tror, at denne kultur blev hentet fra Byzans. Denne udtalelse er dog ikke helt korrekt, da kål i oldtiden blev dyrket i Sortehavskolonierne i det antikke Grækenland, hvorfra det kom til russerne. Så i Rusland kogte de forskellige gryderetter og yushki. De blev tilberedt af frisk, og oftest af surkål. Denne ret vandt hurtigt popularitet og fik navnet "Schi" eller "Shti".

Så blev retterne fra det russiske køkken fyldt op med endnu en lækker ret, der stammer fra kålsuppe. Vi taler om borscht, som straks begyndte at nyde stor kærlighed og popularitet blandt de østlige slaver. Dens navn betød først "roesuppe", mere præcist kålsuppe baseret på rødbeder.

Russisk første kurser
Russisk første kurser

Shi ja grød - vores styrke

retter fra det russiske køkken, herunder kålsuppe, er almindelige i mangelande i verden. Disse er Ukraine, og Hviderusland, og Polen, og Litauen, og Letland, og Estland, og Finland og Moldova. Men de nyder af indlysende årsager særlig kærlighed blandt russerne og ikke kun blandt indbyggerne i den centrale stribe i Den Russiske Føderation, men også blandt repræsentanter for de mordoviske, udmurtiske, tjuvasjiske, komi-permyakiske folk.

Disse russiske retter, hvoraf billeder er præsenteret i artiklen, blev tilberedt både i købmandshuse, adelige godser, kongelige paladser og i fattige hytter. Kun indholdet af den "shany pot" var forskellig. Velhavende mennesker kogte så at sige rig kålsuppe - i kød- eller hønsebouillon, og de fattige lagde alt, hvad der lå i skraldespandene på det tidspunkt, i dem.

Pomorerne foretrak fiskesuppe, hvortil små fisk, malet til pulver, blev tilsat. Under fasten blev der tilberedt magre supper eller svampesupper. Til kejserens bord blev en enestående opskrift kaldet "kongekålsuppe" opfundet, hvortil mange oversøiske delikatesser blev tilføjet. I foråret blev der kogt "grøn" kålsuppe, som omfattede syre eller brændenælde, quinoa og afviste kålkimplanter. Om vinteren blev de frosset og taget med på vejen og derefter varmet op i en gryde.

Udover kål er en anden ingrediens i denne ret løg. De putter også kartofler og gulerødder i dem. I syd er det sædvanligt at tilføje sød peber og tomat. Mange mennesker foretrækker at bruge rugmel til fortykning.

billeder af russiske retter
billeder af russiske retter

Hvad er kålsuppe i moderne russisk køkken?

I dag tilbyder kokke tyve varianter af national russisk kålsuppe, hvoraf de vigtigste erer:

1. Fyldig eller fyldig kålsuppe. Det er dem, der er meget efterspurgte, på grund af det faktum, at de er kogt i kylling eller kødbouillon med tilsætning af grøntsager sauteret i olie. De kan tilberedes af både frisk og surkål eller af en blanding af begge. Det er acceptabelt at tilføje svampe, for det meste porcini.

2. Kombineret kålsuppe. I tilberedningsprocessen bruges flere varianter af kød (til bouillon), samt røget kød og pølser. Kødet skal skæres i små stykker. Det er nødvendigt at tilføje frisk eller surkål i store mængder.

3. Fastelavnskålsuppe. De koges i grøntsagsbouillon, norm alt med enhver form for svampe.

4. Fiske suppe. Kogt i fiskebouillon. Du kan bruge små fisk, malet til pulver. En kombination af frisk og s altet fisk, hovedsageligt stør, er velegnet.

5. Grå suppe. Tilberedt af de nederste grågrønlige kålblade, tidligere fermenteret. Retten er meget efterspurgt i den nordlige del af Rusland.

6. Grøn suppe. Dette er den eneste variant af denne ret, der er tilberedt uden kål. Hovedingredienserne er forårsurter såsom syre, brændenælde og quinoa.

7. Frøkålsuppe. Kogt af kålfrøplanter, der er uegnede til udplantning.

8. Daglig kålsuppe. En særlig variant, da beholderen med den kogte ret først pakkes ind i fire timer med et tykt tæppe og derefter stilles på et koldt sted i en dag.

Efterspurgt andet kursus. Russisk køkken med hensyn til originalitet og originalitet

Deres traditionellerepræsentanter er: koteletter, forskellige kødruller, zrazy, fiskefrites, kød, kålruller, fyldte peberfrugter, gryderetter og mere.

Andre retter har karakteristiske forskelle, udtrykt i en længere tilberedningsproces og højt kalorieindhold. Som regel er produkter stegt, kogt eller stuvet. Naturligvis blev oprindelige russiske retter bagt eller sygnet i ovnen i fri ånd.

Den vigtigste tradition for det russiske bord er variationen og overfloden af produkter, der bruges til at tilberede de passende godbidder.

gamle russiske retter
gamle russiske retter

stadier i dannelsen af det russiske køkken

Vores køkken har været i konstant udvikling, og i øjeblikket er det muligt at udpege hovedstadierne i dets udvikling, nemlig:

  • Gamle russisk køkken - henviser til IX-XVI århundreder;
  • køkken fra den moskovitiske stat - går tilbage til det 17. århundrede;
  • køkken fra Peter og Catherine-æraen - XVIII århundrede;
  • Petersburg - henviser til slutningen af det XVIII århundrede;
  • helt russisk nation alt køkken - fremherskende i 60'erne af det 19. århundrede;
  • sovjetisk - domineret fra 1917 til i dag.

Anbefalede: