Sådan spiser man feijoa - en eksotisk frugt

Sådan spiser man feijoa - en eksotisk frugt
Sådan spiser man feijoa - en eksotisk frugt
Anonim

I slutningen af efterårssæsonen dukker feijoa op på hylderne i supermarkeder og markeder. Denne eksotiske frugt dufter og smager som kiwi og jordbær på samme tid. Der er også noter af ananas i den.

Kun fuldt modne frugter bør bruges til at spise. Hvis frugten stadig er grønlig, skal den holde flere dage efter køb. En fuldmoden feijoa har et geléagtigt kød.

hvordan man spiser feijoa
hvordan man spiser feijoa

Det er umuligt at skelne en moden frugt efter udseende. I enhver stat er frugterne lige grønne. Modne feijoaer egner sig til let kompression. De føles som modne bananer at røre ved. Du kan bede sælgeren om at skære én frugt til test. Hvis feijoaen er moden, så er dens kød gennemsigtig. Den umodne frugt er hvid indeni, mens den overmodne er brun.

Hvis du har købt feijoa, hvad er den rigtige måde at spise det på? Frugten forvaskes og lægges på et skærebræt. Med en skarp kniv skæres frugten i to lige store dele. Hvordan spiser du feijoa? Frugtkødet tages med en ske. Den er adskilt fra skrællen, som har en bitter smag og derfor er uegnet til mad.

feijoa hvordan man spiser
feijoa hvordan man spiser

Hvordan spises feijoa på en anderledes måde? En ren frugt kan bides af ensider. Derefter, klem frugten med dine hænder, sug dens indhold ud. Feijoa bør derfor spises meget forsigtigt. Man skal huske på, at det i dette tilfælde er nemt at blive snavset med sin juice.

Hvordan spiser de ellers feijoa? Drikkevarer og cocktails tilberedes af frugt, syltetøj og gelé er lavet af det. Modne frugter komplementerer perfekt is og yoghurt. De er inkluderet i opskrifter på småkager og tærter. Hakket feijoas er en fantastisk tilføjelse til frugtsalater. De er fantastiske med korn. Feijoa kombineres ofte med en række forskellige grøntsager og frugter for at skabe komplekse retter med smag.

feijoa med sukker
feijoa med sukker

En af de mest originale opskrifter er en salat med eksotiske frugter og rødbeder. Opskriften på dens tilberedning inkluderer valnødder (ti stykker), feijoa (100 og halvtreds gram), vegetabilsk olie (fire spiseskefulde) og s alt. Fire hundrede gram rødbeder koges i deres skind. Renset og hakket. Der tilsættes skrællet feijoa og hakkede nøddekerner. Produkterne blandes og olie og s alt tilsættes.

Hvordan spiser man feijoa med citrusfrugter? Lækker eksotisk frugt i en salat. For at forberede det har du brug for en skrællet og hakket mandarin eller appelsin. To hundrede gram feijoa kombineres med citrusfrugter. Et hundrede gram hasselnødder og valnødder, forknust, tilsættes blandingen. En anden ingrediens i salaten er rosiner. Den lægges i et fad i mængden af halvtreds gram. Creme fraiche, citron, s alt og pulveriseret sukker tilsættes blandingen. Salaten pyntes med appelsinskal inden servering.

Feijoa med sukker forberedt til langtidsopbevaringfrugt. I denne form bevarer en velsmagende og helbredende frugt alle sine vitaminer og næringsstoffer. For at tilberede rå marmelade tages sukker (1 kg), samme mængde feijoa og nødder (200 g). Eksotiske frugter med skræl males i en kødhakker eller med en mixer. Frugter skal vaskes, skoldes med kogende vand og tørres på et håndklæde. Hakkede nødder tilsættes blandingen. Du kan tage valnødder eller hasselnødder. Syltetøjet opbevares i steriliserede glas på et køligt sted.

Anbefalede: