Sådan en fantastisk Maasdam-ost

Sådan en fantastisk Maasdam-ost
Sådan en fantastisk Maasdam-ost
Anonim

Selv om ost er et højt kalorieindhold, er det meget sundt. Oftest er det lavet af ko-, fåre-, gede- og kamelmælk, selvom det kan fremstilles af mælk fra ethvert pattedyr. Ingen kan med sikkerhed sige, hvornår og hvordan den første ost blev opnået.

maasdam ost
maasdam ost

Hvad er historien bag dette unikke produkt? Det menes, at de uvidende skabere af det mest værdifulde produkt var beduinerne, som rejste lange afstande i varmen. Naturligvis tog de en forsyning af mad med sig, blandt andet mælk hældt i læderposer. Det, man fik efter en lang rejse og en ujævn vej i beduinsække, blev kaldt ost. Middelalderens munke gik videre og lærte at s alte, ryge og plante nyttig skimmel på det.

Sammen med brød betragtes ost som det ældste produkt på jorden, som blev tilberedt af mennesker. Det har været en basisfødevare i århundreder. Rejsende tog ofte kun brød, ost og en flaske vin med på rejsen. Og i vores tid forbliver ost et af de mest værdifulde produkter i den menneskelige kost. Det indeholder proteiner og fedtstoffer, vitamin A og B, det absorberes let af menneskerbody.

maasdam ost
maasdam ost

Maasdam-ost er en af de mest populære og berømte oste fra hollandske osteproducenter.

Den har fået sit navn fra en lille by af samme navn. Denne ost er lavet af de samme råvarer som schweizisk, men den er mere fugtig og modner hurtigere, så den bliver meget saftig og blød. Skaberne af denne sort forsøgte at skabe en konkurrent til den berømte emmentaler-ost. Dette blev ikke opnået, men en ny velsmagende og duftende Maasdam-ost dukkede op.

Beundrer af sorten var Store Peter - den russiske kejser, som først smagte den i Holland. Den delikate smag og delikate aroma af denne ost erobrede kejseren, men store huller, der trængte ind i Maasdam-osten, forårsagede en vis forsigtighed, og det blev endda antydet, at glubske gnavere blev synderne. Snart begyndte russiske købmænd, sammen med andre hollandske oste, at importere denne sort til Rusland.

maasdam ost fordel
maasdam ost fordel

Maasdam er ikke særlig fed ost. Den er lavet af komælk og har en traditionel smag med en let sødlig undertone. Den har en perfekt glat overflade af en gullig skorpe og en lettere hovedostmasse. Det er muligt at dække skorpen med voks, som Gouda. Det er godt, blødt skåret, tilhører halvhårde sorter. Maasdam-ost er let at se på blandt andet overfyldte diske, fordi den har store huller, kun karakteristisk for Maasdam, med en diameter på omkring tre centimeter. Deres størrelse afhænger af, om osten er moden. Hvis hullerne ikke overstiger tredive millimeter, så er osten stillefor ung.

Din figur vil ikke tage skade af dette kaloriefattige produkt - hollandsk Maasdam-ost. Fordelen ved det er stor. Den indeholder gavnlige bakterier, mineraler og vitaminer. Ost kan bruges som en selvstændig snack. Den passer godt til tør vin, honning, oliven, tomater og frugter. Maasdam bruges til at lave gryderetter, forskellige saucer.

Anbefalede: