Traditionelle opskrifter: kartoffeltærter

Traditionelle opskrifter: kartoffeltærter
Traditionelle opskrifter: kartoffeltærter
Anonim

I denne artikel viser vi dig, hvordan du tilbereder store kartoffeltærter. Selvom denne ret er tilberedt af simple produkter, kræver den nogle færdigheder og kulinariske færdigheder. Som fyld, som du gættede ud fra navnet, bruges kartofler, skåret i tynde skiver. Efter at have forsøgt at lave mad efter en traditionel opskrift, kan du eksperimentere med ingredienserne. For at kartoffeltærterne skal blive lækre, og fyldet ikke forbliver rå, skal de koges i mindst halvtreds minutter. Derfor fylder vi op med tålmodighed og følgende ingredienser:

  • 1, 5 kopper mælk;
  • kartoffeltærter
    kartoffeltærter

    1, 5-2 teskefulde gær;

  • 4 spiseskefulde sukker;
  • 2, 5 kopper sigtet hvedemel til dejen og lidt til aftørring;
  • 30 gram smør;
  • 1 æg;
  • 1 spsk vegetabilsk olie;
  • 1 tsk s alt.

For at lave fyldet, når du tilbereder kartoffeltærter, skal du tage:

  • 1 medium løg;
  • 1 tsk s alt;
  • 2 spsk vegetabilsk olie;
  • 600 gram kartofler.
lagkage med kartofler
lagkage med kartofler

Først, lad os forberede dejen til gærdejen. I let opvarmet mælk, opløs en spiseskefuld sukker og en knivspids s alt. Vi lægger gæren der, blander og sætter derefter et lunt sted i cirka 10 minutter, eller indtil gæren begynder at stige. Ælt derefter dejen. Pisk ægget med det resterende sukker. Hæld mel i en dyb skål. Vi putter s alt i. I bakken af mel laver vi et "krater". Hæld dejen, pisket æg med sukker, vegetabilsk olie i den og kom let blødgjort smør. Ælt dejen grundigt i ti til femten minutter. Hvis du har en bagemaskine i dit arsenal, fantastisk! Du kan bruge den ved at slå ælte- eller gærdej-tilberedningstilstanden til. Selvfølgelig skal alle manipulationer udføres tålmodigt og uden besvær. Vi dækker beholderen med den forberedte dej med et håndklæde eller husholdningsfilm og sætter den på et varmt sted i en time eller to. I løbet af denne tid bør massen stige i volumen med omkring to til tre gange. Du kan med jævne mellemrum knuse det. Fra en sådan dej kan du tilberede ikke kun tærter med kartofler, men også med andre fyld. For eksempel med kål, svampe, kød, grøntsager, ost, løg og så videre. Vær ikke bange for at eksperimentere og tilpasse ingredienserne til din smag. Når alt kommer til alt er denne kreative del i den kulinariske virksomhed den mest interessante og transformereren traditionel ret til en usædvanlig original opskrift!

kartoffeltærte billede
kartoffeltærte billede

Men først, lad os lave et traditionelt fyld i vores kartoffeltærte (et foto af den færdige ret er vedlagt). Mine knolde under rindende vand, skræl. Skær derefter kartoflerne i små skiver, som til at lave chips. Vi renser løget fra skallen og skærer i de samme tynde halve ringe. S alt, bland og lad vores fremtidige fyld i tærter med kartofler i 20-30 minutter. I løbet af denne tid skal blandingen frigive saft. Klem derefter overskydende vand ud og tilsæt vegetabilsk olie. Vi smører bageformen og laver bunden til tærten af en del af dejen. Drys med mel, fordel jævnt og form en side. Vi fordeler fyldet, og på toppen dækker vi med den anden del af dejen. Vi fastgør kanterne. Lad stå i cirka 20 minutter. Dæk derefter vores tærter med kartofler med folie og sæt i en ovn forvarmet til 245 grader. Bag først i cirka 10 minutter ved denne temperatur, og sænk den derefter til 160 grader og fortsæt med at bage i cirka 35 minutter. Fjern derefter folien og kog resten af tiden. Færdig!

Som en hurtig mulighed kan du lave en lagdelt tærte med kartofler. Fyldet tilberedes på samme måde som i forrige opskrift, og dejen tages klar.

Anbefalede: