Sådan laver du mannik: opskrifter, funktioner og anbefalinger
Sådan laver du mannik: opskrifter, funktioner og anbefalinger
Anonim

Mannik er praktisk t alt en kage, og omhyggeligheden ved proceduren er lidt mere kompliceret end at lave en simpel semulje. I det væsentlige er dette en slags meget appetitlig tærte. Ved brug af semulje kommer en kiks godt ud. Semulje er hovedbestanddelen af manna, et fermenteret mælkeprodukt (nogle gange hytteost), s alt, smør, mel, semulje og sukker er bestemt tilføjet til dens struktur. De bruger en "skal" - kandiserede frugter, tørrede frugter, græskar, æbler, honning, bær og chokolade.

Fra historik

Pie har længe indtaget en plads i gourmeters sjæl. Mannik blev bagt i Rusland i det 13. århundrede. På det tidspunkt spredte møller sig, så semulje blev tilgængelig og blev brugt i forskellige retter. Det mætter hurtigt, derfor er retter fra det meget berømte. Denne kage er meget enkel, og ingredienserne er altid i ethvert hjem. Mannik kommer ud med en fløjlsblød og delikat mikrostruktur, så vi elsker børnene.

Sådan laver du mannik
Sådan laver du mannik

I virkeligheden er ingen autentiskved ikke, hvor den oprindelige metode til bagning blev oprettet. Registreringer af semulje blev fundet i papirer og kronikker, så videnskabsmænd mener, at tærten blev bagt for første gang i Rusland. Det betragtes som en oprindelig russisk ret, i gamle dage kaldet et semulje-rivejern. Så lærte de at male hvede med møllestene og få semulje. De putter alt, hvad der ikke er synd, i kagen. Lavet på mælk, kefir, valle. Suppleret med forskellige bær og frugter.

Hvad er inkluderet i manna

Under krigen blev kagen tilberedt selv af hamp i pulverform. Han personificerede komfort, overflod og velstand i huset. Duften af nybagt semulje vandrede gennem landsbyerne i weekenderne.

Hvordan laver man mannik og hvorfor hedder det det? I testens struktur er hovedingrediensen semulje. Denne korn var i overflod og var billigere end ris, ærter og boghvede. Det har en gavnlig effekt på den menneskelige krop. Nogle eksperter hævder, at der ikke er nogen fordel i korn, men det er ikke sandt. Den indeholder meget protein. Til personer, der lider af gastritis eller mavesår, ordinerer læger en menu med semulje.

Sådan tilberedes mannik-tærte
Sådan tilberedes mannik-tærte

Hvordan laver man mannik? Der er et stort antal måder at bage en tærte på. Men meget vellykket og enkel - en klassisk opskrift. Efter at have lavet det på denne måde og pyntet, får de en lækker kage. Da dette er en kiks, skæres den i lag, og der tilberedes en vidunderlig delikatesse.

Ifølge den klassiske opskrift

Denne metode betragtes som klassisk, fordi dens struktur omfatter hovedkomponenterne i hver opskrift på denne tærte: mel, semulje,sukker, smør og mejeriprodukter: koaguleret mælk, kefir, creme fraiche (på grund af personens tilstedeværelse og præference).

Komponenter:

  • Et glas semulje.
  • Et glas hvedemel.
  • One st. sukker.
  • Et glas fermenteret mælkeprodukt.
  • 100 gram smør.
  • 3 kyllingeæg.
  • En teskefuld bagepulver uden top.

Sådan tilbereder man mannik efter den klassiske opskrift:

  1. Semolina hældes med fermenteret mælkeprodukt og lader svulme i 60 minutter. Pisk sukker og æg.
  2. Smelt smørret, hæld det i den opsvulmede semulje og kombiner det med luftede æg og bland alt grundigt, indtil det er glat.
  3. Tilsæt mel og sodavand i portioner til blandingen, omrør forsigtigt. For at opnå perfekt ensartethed æltes massen med en blender eller mixer. Dejen skal ikke være tæt. Hvis du tager tyk creme fraiche, så tilsæt kun ét glas mel.
  4. Bunden og væggene i formen er forbelagt med olie og drysset med mel eller semulje, så kagen ikke brænder på. Hæld dejen i formen.
Sådan laver du mannik
Sådan laver du mannik

Hvor lang tid tager det for manniks at lave mad? Bag kagen i 35-40 minutter i en ovn opvarmet til 180 grader. Den færdige delikatesse tages ud af ovnen og afkøles, trækkes derefter ud af formen og skæres.

Mannik med creme fraiche derhjemme

Den hjemmebagte kage har en speciel cremet fløjlsagtig og perfekte egenskaber ved udgangen. Hvis mængden af de nødvendige produkter fordobles, bages tilulækkert.

Komponenter:

  • One st. lokkefugle.
  • One st. creme fraiche.
  • 2/3 st. granuleret sukker.
  • En teskefuld bagepulver uden top.

Sådan tilbereder man mannik på creme fraiche derhjemme:

  1. Bland semulje og creme fraiche uden klumper og lad denne blanding stå og svulme op. Hvis cremefraiche er flydende, lad det stå i en time, og insister i to timer med en tyktflydende konsistens
  2. Pund sukker og kyllingeæg, luft indtil sukkeret er helt opløst.
  3. Kombiner de sammenpiskede æg med sukker med opsvulmet semulje, tilsæt sodavand og ælt ingredienserne, indtil de er helt glatte.
  4. Den tilberedte form smøres med solsikkeolie, drysses med mel, semulje, formalede brødkrummer og puttes den kogte masse deri.
  5. Sæt i ovnen, opvarmet til 180 grader, bag kagen i en halv time.
Ved hvilken temperatur at tilberede mannik
Ved hvilken temperatur at tilberede mannik

Magning på kefir

Overvej en opskrift på, hvordan man tilbereder mannik på kefir. Der er ingen væsentlig forskel fra andre metoder til at lave en tærte, men på kefir viser sådanne kager sig at være luftige og smuldrende. Tørrede frugter, kandiserede frugter, chokolade og nogle knuste nødder tilsættes også, når man laver manna.

Komponenter:

  • Et glas semulje.
  • Et glas yoghurt.
  • 3 kyllingeæg.
  • Smør til smøring af formen.
  • 10 gram bagepulver.
  • 1/2 teskefuld bagepulver.
  • 100 gram granuleret sukker.
  • Én taskevanilje.
  • Spise s alt efter smag.

Opskrift på manna på kefir

Denne ret tilberedes således:

  1. Bland kefir med semulje i en kop, så der ikke er klumper, lad svulme i 1-2 timer under låg eller polyethylen.
  2. I en anden skål piskes kyllingeæg med sukker og en knivspids s alt med en røremaskine eller blender.
  3. Vanilje, bagepulver eller sodavand hældes i den piskede blanding og æltes, indtil den er glat. Kombiner den tilberedte blanding med semulje hævet i kefir og bland grundigt. Tilsæt derefter kandiserede frugter, skal, tørrede frugter (valgfrit) til dejen.
  4. Dejen hældes i en form smurt med smør og sættes i en ovn opvarmet til 180 grader i 40-50 minutter.
  5. Hvordan bestemmer man, hvor meget man skal tilberede? For at kagen ikke brænder på, tages bagepladen ud efter en halv time, og bagningens klarhed kontrolleres ved at gennembore den med en tandstik eller en tændstik. Hvis pinden er tør - kagen er klar, våd med krymmel - skal du sætte den tilbage i ovnen.
Hvor meget skal man tilberede mannik
Hvor meget skal man tilberede mannik

Mannik med mælk

Lad os overveje, hvordan man tilbereder mannik med mælk på en rustik måde. Med den tilsyneladende lette forberedelse og tilgængeligheden af de anvendte komponenter, vil tærten appellere til alle, der prøver det mindst én gang. De siger om sådanne kager, at det smelter i munden. Kakaopulver, chokoladesmør, kakaosmør, kokosolie, vanilje kan tilsættes.

Komponenter:

  • Et glas semulje.
  • Et glas hvedemel.
  • One st. granuleret sukker.
  • Tre kyllingeæg.
  • One st.bagepulverske.
  • 80 ml solsikkeolie.
  • 20 gram smør.
  • En knivspids spiseligt s alt.

Sådan tilbereder man en landlig mannik-tærte med mælk:

Sådan tilberedes mannik med mælk
Sådan tilberedes mannik med mælk
  1. Hønseæg og sukker piskes med et piskeris, blender eller røremaskine.
  2. Tilsæt derefter vegetabilsk olie og pisk igen, indtil massens konsistens er homogen.
  3. Opvarm mælken lidt, så smørret bliver blødt, og proteinerne ikke koger. Smør lægges i opvarmet mælk, og semulje og ægge-sukkermasse tilsættes, efterlades i en halv time for at svulme semulje.
  4. I en tør kop blandes bagepulveret og melet sigtet på forhånd. Forbind med den hævede masse. Dejen æltes omhyggeligt.
  5. Badefadet smøres med smør og drysses med semulje eller mel, så kagen ikke brænder på formens overflade. Dejen hældes deri og stilles i 40 minutter i en ovn opvarmet til 180 grader. Efter en halv time kontrolleres bagværket for klarhed med en træpind.

Mannik med marmelade

Denne mannik adskiller sig fra andre, der er vant til at lave mad, ved at den har en let tyktflydende konsistens og en mærkbar karamelsmag og ligner lidt lækkert slik. Denne tæthed er meget behagelig og velsmagende og vil appellere til jægere af noget særligt.

Sådan tilberedes mannik med marmelade
Sådan tilberedes mannik med marmelade

Komponenter:

  • 250 ml marmelade.
  • Et glas semulje.
  • Et glas mel.
  • 20 gram sukkerpulver.
  • To kyllingeæg.
  • Et glas yoghurt.
  • One st. en skefuld vegetabilsk olie.
  • Et glas sukker.
  • En teskefuld sodavand.

Sådan tilbereder man mannik med marmelade

Syltetøj til denne kage er valgt væske. Og ændrer du smagen af fyldet hver gang, så kommer du ud med en anden smag af selve mannaen. For at måle komponenterne, tag et 250 ml glas. Her er hvad du skal gøre:

  1. For at lave dejen tilberedes følgende komponenter: marmelade, kefir, semulje, sukker, mel, sodavand, æg.
  2. I en separat kop, bland et glas semulje og et glas kefir og lad svulme i en halv time.
  3. Efter 25 minutter, i en anden skål, pisk to æg og et glas perlesukker indtil tykt skum, tilsæt forsigtigt et glas sigtet mel.
  4. Bland så også 250 ml marmelade og en teskefuld sodavand i en separat beholder.
  5. Bland hurtigt den hævede semulje, æggeblanding og marmelade med en røremaskine. Ælt ved lav hastighed, indtil komponenterne er kombineret til en homogen masse.
  6. Derefter hældes dejen i en form, der er salvet med en spiseskefuld vegetabilsk olie og drysses med en teskefuld semulje. Hvor længe skal man lave mad i ovnen? Den nødvendige tid bestemmes ved piercing med en træpind. Bages indtil kogt ved en temperatur på 180 grader i en halv time.
  7. Når de har taget det ud af ovnen, afkøles det og serveres til bordet, drysset med pulveriseret sukker.

Andre muligheder

Hvordan laver man mannik i en langsom komfur? Meget simpelt. Hytteost skal males på et lille metalsigt indtil du får en pasta eller køb ostemassen med det samme. Creme fraiche tages ikke flydende. Sodavand tilsættes som bagepulver, det giver kagen en mørk nuance. Mængden af sukker justeres efter din smag.

Komponenter:

  • Et glas semulje.
  • Et glas granuleret sukker.
  • Et halvt kilo hytteost.
  • 4 kyllingeæg.
  • 5 spsk. skeer creme fraiche.
  • One st. bagepulver eller 1/2 tsk natron.

Ifølge opskriften tilberedes mannik i en slowcooker som følger:

  1. Semulje, creme fraiche og hytteost blandes i en beholder med en blender.
  2. Pisk kyllingeæg med sukker og kom dem sammen med en blanding af hytteost og semulje. Tilsæt under omrøring bagepulveret til massen, og ælt forsigtigt dejen.
  3. Den tilberedte blanding hældes i en multikoger-skål smurt med margarine eller andet fedtstof og bages i en time i "bage"-tilstand
  4. Når mannaen er bagt, tager de den op af skålen. Det vil virke afgjort, men ikke meget - der er pragt nok til tærten.

Mannik uden æg og med græskar

Denne kage er meget smuk, græskarret giver den en orange farve. Det vil blive værdsat af dem, der af den ene eller anden grund ikke kan spise æg. Når den hældes med frugtsirup, bliver kagen til en saftig "våd" kiks.

Sådan laver du mannik med græskar
Sådan laver du mannik med græskar

Komponenter:

  • En halv kop semulje.
  • Et glas yoghurt.
  • To spsk. revet græskar.
  • Et halvt glas sukker.
  • One st. bagepulver eller 1/2 tsk natron.

sirup:

  • 100 gram juice presset fra et stort æble eller appelsin.
  • One st. en skefuld citronsaft.
  • et knivspids kanel.

Mannik uden æg og med græskar

Denne ret tilberedes således:

  1. Bearbejd, rens, vask og gnid græskarret på et fint rivejern. Saften presses ud og bruges senere som en del af hovedsiruppen sammen med æble- eller appelsinjuice.
  2. Revet græskar, kefir, semulje og perlesukker blandes, indtil det er glat. Tilsæt bagepulver eller sodavand og rør igen.
  3. Den tilberedte dej hældes i en smurt eller smurt form og sættes i ovnen.
  4. Ved hvilken temperatur tilberedes mannik? Sæt kagen i en ovn opvarmet til 180 grader og bag i en halv time.
  5. Siruppen er klar, når kagen tages ud af ovnen. Tag æblejuice eller friskpresset appelsinjuice, tilsæt granuleret sukker, citronsaft og en knivspids kanel. Siruppen koges og den bagte mannik hældes i den i en dyb beholder. Først vil kagen flyde, men inden for en halv time vil al væsken være absorberet, og kagerne bliver saftige og smukke.
  6. Den tilberedte ret skæres i stykker og serveres som dessert til kakao, te, kaffe med mælk.

At bage mannik-tærte er meget nemt. Den er pyntet med glasur, marmelade, fondant eller drysset med melis. For appetitlig saftighed, som enhver kage, skæres kagen i et par lag, og det nederste lag smøres med creme fraiche, marmelade, kondenseret mælk, udblødt i cognac eller rom.

Anbefalede: