Bagte tomater: De kan tilberedes i ovnen på forskellige måder

Indholdsfortegnelse:

Bagte tomater: De kan tilberedes i ovnen på forskellige måder
Bagte tomater: De kan tilberedes i ovnen på forskellige måder
Anonim

Alle bagte grøntsager er meget alsidige. De kan tjene som tilbehør og er en fremragende forret. Og med et vist fyld er de en helt selvstændig (og meget velsmagende!) ret. De fleste husmødre er godt klar over dette problem. Men oftest er de bagt eller aubergine eller peberfrugt. Men bagte tomater i ovnen er en ret vellykket konkurrence for disse grøntsager. Og de koger hurtigt nok.

bagte tomater i ovnen
bagte tomater i ovnen

Hele tomater

Hakkede eller fyldte tomater tilberedes oftest i ovnen. Hvis du er interesseret i hele bagte tomater i ovnen, skal du være opmærksom på små frugter. Store bliver bløde under forarbejdningen, mister deres form (op til en grødet tilstand) og må samtidig ikke bages. Så gerne dette oftereI alt tilberedes bagte cherrytomater i ovnen. De er små, har en tæt, men kødfuld struktur, hvilket er grundlæggende vigtigt i dette tilfælde. Så tomater købes så små som muligt og lægges i en form, hvor de skal bages. En knivspids presset hvidløg lægges på hver grøntsag - så lille, at en skive rækker til 300 g tomater. En fyldning tilberedes af en teskefuld akaciehonning, en halv stak balsamicoeddike og den samme mængde olivenolie (det er uønsket at erstatte) olie. Grøntsager hældes med denne sauce og drysses med havs alt, stødt timian og kværnet peber. Lækre hele bagte tomater. De holder sig i ovnen i en halv time ved 180 grader.

fyldte tomater bagt i ovnen
fyldte tomater bagt i ovnen

Bagte tomater med spinat

Denne opskrift vil tage lidt arbejde at implementere, men slutresultatet er besværet værd. Også her kræves cherrytomater eller andre små tomater - lidt under et halvt kilo. Bagepladen er dækket med smurt pergament, grøntsager skåret i halvdele lægges ud på den. For at få fantastisk lækre bagte tomater i ovnen råder opskriften til at drysse dem med olivenolie og straks peber og s alt. De skal bages i kort tid – op til 20 minutter. Kort før klargøring steges omkring 300 g spinat i en stegepande i samme olie (et minut, ikke længere). Grønne lægges på et bredt fad, på det er bagte tomater i ovnen. Terninger af fetaost (60 g), ristede pinjekerner (15 gram) lægges ud på tomater, og hele strukturen hældes med en dressing lavet afsaft af en halv appelsin, eget skal, en skefuld sukker, finthakket lille rødløg, en stor skefuld sennep, samme mængde citronsaft, s alt og peber. Du kan spise!

bagte tomater i ovnen opskrift
bagte tomater i ovnen opskrift

Engelsk morgenmad: tomater og æg

Indbyggerne i det tågede Albion spiser bagte tomater i ovnen til morgenmad. For at gøre dette renses store tomater: toppen skæres af, kernen fjernes forsigtigt, og de resulterende "kopper" placeres på en bageplade. Der drives et æg ind i hver af dem, hvorpå der forsigtigt fæstnes et stykke smør. Glem ikke s alt og peber! Sådanne tomater sendes til ovnen i 20 minutter; Temperaturen er sat til 200 grader. Hvis du vil have rigtige engelske bagte tomater, så brun baconstykkerne i ovnen, inden du tager dem ud og server med grøntsager på en skive sort brød.

ristede hele tomater i ovnen
ristede hele tomater i ovnen

Grøn sauce til bagte tomater

En endnu mere interessant ret kan fås, hvis du tilbereder fyldte tomater bagt i ovnen. Du kan starte tomater med en række forskellige produkter. For eksempel, hak en aubergine, steg den hurtigt, kombiner med tomatpulp, tag ud for at få "beholdere", med krydderier (italienske urter er perfekte) og stuv fyldet lidt mere. Den lægges ud på tomater, som skal dækkes med afskårne toppe. Sådanne bagte tomater i ovnen skylder deres smag til den grønne sauce. Den er lavet af basilikum, spinat og hvidløg, passeret gennem en blender. Den resulterende puré koges i cirka seks minutter, indtil det overskydende vand er fordampet (sovsen skal være tyk). Tilberedte tomater sendes i en halv time til ovnen. Den varmer ikke ret meget - helt op til 150 grader. Allerede ved servering hældes de med sauce. Bemærk venligst, at de skal spises varme.

bagte cherrytomater i ovnen
bagte cherrytomater i ovnen

Kødelskere

Hvis du ikke kun vil nøjes med vegetarmad, så køb eller lav dit eget hakket oksekød. Det skal kombineres med kogt ris i forholdet 2: 1, tilsæt hakket løg, timian, hvidløg og midten, taget ud af tomater. For at fyldte tomater bagt i ovnen ikke falder fra hinanden i ovnen, skal de prikkes med en nål eller tandstik. Tomater lægges i en form, dækket med "låg" afskåret fra dem, skiftet med timian. Der hældes lidt vand i bunden af gryden. Efter et kvarter er de bagte grøntsager klar (hvis du indstiller temperaturen til 180 grader).

Svampefyld

Nemte og hurtige fyldte tomater bagt i ovnen og fyldt med champignoner. Svampe (300 g er nok til et dusin tomater) hakkes fint og steges med to hakkede løg og to fed hvidløg. Finhakket grønt og krydderier tilsættes det færdige "hakkekød". Fyldet lægges i tomater, hård ost gnides ovenpå og en skefuld mayonnaise hældes. Ovnen varmer op til 180 grader. Mellemstore tomater vil koge i et kvarters tid. Hvis du støder på store prøver, skal du øge tiden til tyve minutter. Når du skal bære bagttomater i ovnen på bordet, kom cremefraiche på dem og drys med krydderurter på toppen.

Anbefalede: