Lækker morgenmad i mikrobølgeovn: funktioner, opskrifter og anmeldelser
Lækker morgenmad i mikrobølgeovn: funktioner, opskrifter og anmeldelser
Anonim

Hver morgen skynder vi os på arbejde, for at studere eller til andre vigtige sager, og der er altid så lidt tid til at få en solid og velsmagende morgenmad. Nogle gange skal du næsten gøre det på farten. Men morgenmad er en ladning af energi og styrke for hele dagen, så den kan ikke forsømmes.

Takket være teknologiens mirakel - mikrobølgeovnen - kan du hurtigt lave rigtig lækkert. Nogen forsikrer, at madlavning i det er skadeligt og endda farligt, mens andre tværtimod bemærker, at alt dette er myter. Vi vil ikke gå ind i disse kampe, men blot tilbyde dig opskrifter på fantastisk morgenmad i mikrobølgeovnen.

Quiche i mikrobølgeovnen
Quiche i mikrobølgeovnen

Quish om fem minutter

Denne tærte hører til det franske køkken, derfor tager den, ligesom alle dens retter, ret lang tid at tilberede. Men i mikroovnen kan den laves på kun fem minutter.

For at gøre dette skal du i en speciel skål blande et æg med en spiseskefuld mælk, et stykke blødt smør, s alt ogpeber. Pisk alt dette, indtil det er glat, tilsæt finthakkede cherrytomater (3-4 stykker), hvidt brød (en kvart skive i tern), et stykke revet ost og grønt i væsken.

Vi sender beholderen til ovnen i 1,5 minutter ved maksimal effekt, indtil ægget minder om creme i konsistensen. Faktisk er alt - morgenmad i mikrobølgeovnen klar! Du kan starte dit måltid med at drysse quiche med grønne løg.

pocheret æg
pocheret æg

Pocheret æg

At lave æg ved hjælp af denne teknologi er ret svært, men ikke for os. Denne morgenmad i mikrobølgeovn er lige så god som en restaurant.

Hæld kogende vand i en dyb skål, s alt lidt og tilsæt lidt æblecidereddike. Vi bryder ægget i vandet og sætter det hurtigt i ovnen i 2,5-3 minutter. Det er vigtigt at gøre alt uden forsinkelse, så det er bedre at åbne mikrobølgeovnen på forhånd og indstille den til den ønskede tid og temperatur (maksimum).

Når ægget er kogt, fanger vi det med en hulske og sætter det på en serviet (lige i hulskeen), så overskydende vand løber af. På dette tidspunkt steges brødet i en brødrister, som efter stegning smøres med ostemasse og lægges på en tallerken. Vi placerer det pocherede æg på ristet brød, og bevæbnet med en gaffel og kniv smager vi denne lækkerhed.

Røreæg

Mikrobølgemorgenmad uden røræg er ikke morgenmad. Men du har næppe nogensinde kogt det så enkelt.

Knæk et par æg i en skål, tilsæt s alt og pisk grundigt. Send beholderen til mikrobølgeovnen i 30 sekunder, bland derefter grundigt og sæt den i ovnen i yderligere et halvt minut. Alt dette,måske den hurtigste morgenmad i mikrobølgeovnen. Rør æggene ud på en tallerken eller toast, top med grøntsager og skub.

Ost- og peberomelet

Denne opskrift på mikrobølgeovn til morgenmad er også super nem. Bræk to æg i et stort dybt krus, tilsæt to spiseskefulde mælk, peberfrugt i tern og en knivspids s alt. Bland og send til ovnen i 30 sekunder ved maksimal effekt. Rør så igen, drys med revet ost og sæt i mikroovnen igen i cirka et minut, indtil omeletten hæver. God appetit!

Peber omelet
Peber omelet

bulgarsk peberomelet

Denne type morgenmad er god, fordi du spiser morgenmad sammen med den beholder, den blev tilberedt i. Denne beholder er trods alt en peberfrugt.

For at gøre dette tager vi store peberfrugter og skærer dem i to på langs, fjern frø og årer, så vi ender med to dybe både. Pisk ægget med s alt, allehånde, skiver af skinke og urter, og hæld derefter i de resulterende både. Vi sætter den i mikroovnen i 5-6 minutter, hvorefter vi nyder denne enkle kulinariske fornøjelse.

krydret havregryn med nødder

Hvis du er en fan af korn, og alt relateret til æg er for tilfredsstillende for dig, så passer denne 5-minutters mikrobølgeovn til morgenmad perfekt ind i din gastronomiske afhængighed.

Hæld et glas vand, et halvt glas havregryn, to spiseskefulde sukker, hakkede nødder efter eget valg, lidt kanel og en knivspids s alt i en dyb skål. Bland grundigt og sæt i ovnen i 2,5 minutter. Hvis grøddet bliver vandet, du kan holde det inde i et par sekunder mere.

sprød bacon
sprød bacon

Crispy Bacon

Du behøver ikke stege bacon i olie i lang tid for at gøre det sprødt som annonceret. Du kan også bruge mikroovnen. For at gøre dette tager vi et par te og skiver bacon eller rå bryst, tidligere smurt med s alt. Vi hænger stykkerne rundt om krusets kanter og sætter i ovnen i to minutter. Fedtet løber ned i underkoppen, og baconen vil vise sig med den eftertragtede sprøde skorpe. Mens det laver mad, kan du børste tænder eller scrolle gennem dine sociale medier.

Chokoladekage
Chokoladekage

Chokolade Cupcake

Lækker morgenmad i mikrobølgeovnen kan være chokolade og sød. Desuden giver chokolade en ladning af livlighed og energi, forbedrer humøret og smager fantastisk.

Bland en kvart kop fuldkornshvedemel i et krus med en knivspids s alt og bagepulver. Tilsæt et æg, lidt vanilje og en skefuld ahornsirup. Hvis du ikke har det, duger honning eller marmelade. Bland, smag til med revet chokolade (en spiseskefuld) og send til ovnen i 1,5 minutter. For at brune kagen kan du sætte den i mikroovn i yderligere 30 sekunder med jævn varmefunktion.

Kaffekage

Hvis du kæmper for at vågne op hver morgen og tror, at du slet ikke har energi, så vil en kaffemuffin vække dig og give dig mulighed for at tilberede alle de forskellige retter på et par minutter. Når alt kommer til alt er dette en forfriskende og enkel morgenmad i mikrobølgeovnen.

Bland tre spiseskefulde mel, en teskefuld instant kaffe, to spiseskefulde kakaopulver, en knivspids bagepulver og sukker efter krusets skøn. Tilsæt et æg, to spiseskefulde mælk og vegetabilsk olie, smag det hele til med vanillin efter øjet. Bland indtil en homogen masse er dannet og hæld i et bredt krus, der tidligere er smurt med vegetabilsk olie. 1,5 minut ved højeste indstilling, og kaffekagen er klar til at drikke.

Klassisk Cottage Cheese-gryde

For at forberede den skal du bruge en speciel form til mikrobølgeovnen med låg med indbygget ventil. Vi vil ælte alle ingredienserne til denne søde morgenlækkeri i den.

Knæk to æg i en oliesmurt skål, tilsæt 2-3 spiseskefulde sukker og en knivspids s alt. Pisk indtil de hvide korn er opløst. Tilsæt derefter 350 gram fed hytteost, en tredjedel af et glas semulje og vanillin. Når "dejen" efter blanding er blevet homogen, lukkes beholderen med låg og ventilen åbnes. Bag lækkert i 5-6 minutter, indtil det er gennemstegt ved enhedens maksimale effekt.

bananbudding
bananbudding

Bananbudding

Dette kan ikke kun være en fantastisk hurtig morgenmad, men også en vidunderlig eftermiddagssnack. Mos en moden banan til en purétilstand med en gaffel, tilsæt et æg, en spiseskefuld mælk, 1,5 spsk sukker og lidt smeltet smør til det. Bland og tilsæt tre spiseskefulde mel og lidt bagepulver. Former til bagning (små skåle) smør med vegetabilsk olie, hæld "dejen" i dem og sæt i ovnen i 3-4 minutter, afhængigt af beredskab. porøs budding meddelikat smag, få mennesker kan lade være ligeglade.

Næsten khachapuri

Klassisk khachapuri kan selvfølgelig ikke laves på fem minutter. Men dens lette version er ganske mulig.

For at gøre dette skal du tage en flad armensk lavash og skære den i fire dele med en saks. Vi lægger tynd plast af mellemhård ost på det første lag pitabrød, smører det andet lag med smeltet ost og drysser med krydderurter, dækker med et tredje lag, som vi igen dækker med plastik og lukker khachapurien med det sidste stykke pita brød. Fra oven for skønhed kan du smøre lidt med ketchup. Vi sender retten i mikroovnen i 3-5 minutter, alt efter hvilken stegegrad du ønsker. Tre minutter - næsten khachapuri vil være blød, fem minutter - sprød og skør.

Kyllingsoufflé

De, der har brug for kød til morgenmad, omend kylling, skal bruge lidt mere tid på at lave mad end alle de ovennævnte slik. Denne soufflé tager omkring 10 minutter at bage. Men forberedelsen tager kun et par minutter, så mens morgenmaden snurrer i mikrobølgeovnen, kan du tage et brusebad eller træne.

100 gram hakket kylling (optøet), blandet med protein fra ét æg, 50 gram fedtfri hytteost og s alt og peber efter smag. Vi forstyrrer indholdet af beholderen indtil en homogen masse, hvorefter vi sender den til mikrobølgeovnen under hætten i ti minutter. Derefter nyder vi lækkert, som kan smages til med krydderurter og endda fintrevet ost.

Bemærk at hakket kød kan stå i køleskabet om aftenen eller optøs om morgenen, fordi 100 gram i samme mikroovn smelter på blot et parøjeblikke.

kylling soufflé
kylling soufflé

Som du kan se, er det meget nemt at lave morgenmad i mikrobølgeovnen. Det ser ud til, at komplekse retter kan laves på ingen tid. Cirka fem minutter - og en varm appetitlig ret står allerede på bordet. Og hvilken sort - omeletter, muffins, korn, buddinger, gryderetter og endda kødsoufflé. Enhver vil finde noget til deres smag. Vi håber, at vores udvalg vil give dig mulighed for ikke at genere dig selv med tanker om, hvad du skal lave til morgenmad i mikrobølgeovnen.

Anbefalede: