Sådan tilbereder du en lækker suppe med ost og svampe
Sådan tilbereder du en lækker suppe med ost og svampe
Anonim

Hvordan laver man en lækker suppe med ost og svampe? Artiklen har flere interessante opskrifter, som vil være nyttige for enhver værtinde.

Klassisk opskrift: hvad du har brug for

svampesuppe opskrift
svampesuppe opskrift

Ingredienser nødvendige for at lave en standard ost- og svampesuppe:

  • renset vand - tre liter;
  • løg - ét stort hoved;
  • store gulerødder - ét stykke;
  • mellemstore kartofler - fem til seks stykker;
  • svampe - fem hundrede gram;
  • smelteost - to stykker.

Du skal også bruge grønt (dild og persille) - et lille bundt, lugtfri solsikkeolie (raffineret), s alt efter smag.

Disse ingredienser vil give omkring syv til otte portioner suppe.

Tilberedning af ostesvampesuppe: den nemmeste opskrift

suppe med svampe og ost
suppe med svampe og ost

At lave suppe med svampe og ost er meget enkelt, selv en nybegynder husmor kan gøre det, det tager kun fyrre minutter.

Sæt først en gryde vand på bålet. Skræl parallelt kartoflerne, vask dem grundigt og skær dem i små stykker. S alt vandet, smid kartofler i det, lad det simre.

Rensetog skær de vaskede svampe i mellemstore stykker, men ikke fint, læg i en gryde med vegetabilsk olie. Svampene vil frigive saft, som skal koge helt væk, efter at have stegt svampene lidt, læg dem på de kogende kartofler.

Lav en gylden steg i solsikkeolie af finthakkede løg og groft revne gulerødder. Kom stegningen i en gryde.

Riv smelteostene på et fint rivejern, send dem til bouillonen. De skal helt opløses. Tilsæt finthakket grønt. Smag brygget til, tilsæt eventuelt s alt. Færdiglavet suppe med ost og svampe har en gylden mælkeagtig nuance og en delikat cremet smag. Dette første kursus vil helt sikkert glæde både voksne og børn.

varianter af den klassiske opskrift

suppe med svampe og smeltet ost opskrift a
suppe med svampe og smeltet ost opskrift a

Ovenfor fort alte vi dig, hvordan du laver suppe med svampe og smeltet ost (opskrift). Men den traditionelle måde kan varieres:

  • I stedet for vand, tag oksekød eller kyllingebouillon. Det er bedre ikke at bruge svinebouillon til ostesuppe, da retten vil vise sig at være for fed.
  • Du kan lægge kogt kylling eller oksekød skåret i små stykker i en gryde. Så kan du tage svampe ikke fem hundrede gram, men mindre, for eksempel tre hundrede gram.
  • En meget velsmagende og sund suppe vil vise sig, hvis du tilføjer grøntsager til den: finthakket salatpeber, blomkålsknopper, stykker af en ung zucchini. Du skal bare tage en ting, for eksempel kun salatpeber. Ellers ender du med et grøntsagsrod.
  • I gryden kan dutilsæt ris eller hirse med en hastighed på en spiseskefuld per tre liter vand. Det bliver velsmagende og tilfredsstillende.
  • Det er godt at putte et par hvedecroutoner i en skål med ostesuppe.

Sådan kan du diversificere den traditionelle svampe- og ostesuppeopskrift!

Osteflødesuppe med svampe

suppe med ost og svampe
suppe med ost og svampe

Dette er også en meget velsmagende ret, en slags almindelig ostesuppe. For at forberede det skal du tage de samme produkter og i samme forhold som for den klassiske opskrift. Kun rækkefølgen for at lægge produkterne er forskellig: først anbringes finthakkede kartofler og stegte løg med gulerødder i kogende og s altet vand, efterlades til kogning ved lav varme i tredive minutter, så kartoflerne er godt kogte. Derefter tilsættes smelteost revet på et fint rivejern, som skal opløses helt i suppen. Efter suppen er pureret med en blender. Samtidig steges svampe skåret i mellemstore stykker i solsikkeolie. Ostemossuppe hældes på hver tallerken, stegte svampe og en knivspids finthakket grønt tilsættes.

Standardopskriften på ostemos kan også varieres ved at koge den i kødbouillon, tilsætte korn eller grøntsager, lægge ikke kun svampe, men også kødstykker eller hvedecroutoner på en tallerken. Det vigtigste er at følge grundreglen: Kog først grøntsagerne og smelt osten, purér derefter, tilsæt de stegte svampe på tallerkenen med den færdige ret.

Et par tips fra erfarne kokke

For at gøre suppen med ost og svampe særlig velsmagende, rådgiver erfarne kokkefølg disse enkle regler:

  • Forarbejdet ost bør kun tages cremet, uden aromatiske tilsætningsstoffer. Fedtindholdet i ost skal være mindst halvtreds procent. Til en volumen på tre liter vand sættes der norm alt to smelteoste, men du kan putte tre eller endda fire.
  • For at gøre osten nemmere at rive skal den først lægges i fryseren i ti minutter.
  • Ostesuppe tilberedes bedst med porcini-svampe, kantareller eller champignoner. Men i princippet kan du bruge alle spiselige svampe.
  • Løg og gulerødder kan ikke steges i forvejen, men puttes rå i suppen, men med stegning smager det stadig bedre.
  • Ostesuppe med svampe kan ikke lide krydderier. Det er bedst kun at bruge s alt, hvis det ønskes, kan du tilføje malet sort peber efter smag. Fra grønt skal kun persille og dild kommes i suppen.

Det er så nemt at tilberede en lækker og tilfredsstillende førsteret!

Anbefalede: