Opskrift julienne med kylling og svampe

Opskrift julienne med kylling og svampe
Opskrift julienne med kylling og svampe
Anonim

I det franske køkken er julienne ikke navnet på en enkelt ret. Dette er navnet på salater og supper, som er lavet af grøntsager skåret efter en særlig metode, som på fransk hedder julienne. Dette udtryk refererer således til en særlig måde at skære friske grøntsager på til brug i nogle salater, saucer og supper. Vi har en lignende måde at hakke frugter på

julienne opskrift
julienne opskrift

kaldes et sugerør. Essensen af en sådan skæring er, at grøntsager koges flere gange hurtigere og ikke mister deres nyttige egenskaber. I moderne russiske restauranter er julienne en varm anden ret lavet af svampe, fjerkræ eller skaldyr med Bechamelsauce eller fløde og bagt i ovnen under en osteskorpe. Julienne-opskriften til forskellige kokke har sine egne karakteristika og nuancer, men den originale version er altid den samme i konsistensen. Takket være finthakkede ingredienser og en fyldig, tyk sauce har retten en grødet konsistens. Derudover, uanset hvilken julienne-opskrift, der er brugt, serveres den altid ismå keramiske eller metal cocottes, hvor det er praktisk at bage denne ret i ovnen. Vores husmødre foretrækker i de fleste tilfælde at tilberede denne ret fra kylling og de mest lækre og sikre svampe - champignoner. I denne artikel kan du læse om, hvordan du laver julienne fra disse produkter (opskrift, foto og instruktioner er givet nedenfor). Alle de følgende komponenter kan nemt købes i ethvert supermarked. Derudover er de mere velkendte for vores smagsløg end oversøiske skaldyr.

Opskrift på julienne med kylling og svampe (til 6 personer)

Ingredienser:

  • kyllingebryst - 2 stk.
  • Champignoner - et halvt kilo.
  • Løg - 1-2 hoveder.
  • creme fraiche eller mayonnaise - 150 g
  • Gul ost (hård) - 150 g
  • Mel - en halv kop.
  • Smør - 50-70 g
  • Rast. fritureolie.
  • S alt, kværnet peber (sort), revet muskatnød.
  • 1 kyllingebouillonterning.
julienne: opskrift, foto
julienne: opskrift, foto

Julienne-opskrift

1. Kog brysterne i s altet vand med tilsætning af en bouillonterning. Dette vil tilføje smag og pikanthed til bouillonen.

2. Når kødet er afkølet, skilles det ad i fibre eller skæres i små stykker.

3. Hak løg, steg. smør indtil gyldenbrunt.

4. Skræl svampene og skær også i strimler, stuv dem med smør.

5. Vi er ved at forberede saucen. Denne Julien-opskrift foreslår, at du ikke bruger Bechamel, men en anden, men også meget velsmagendesovs. For at gøre dette skal du smelte smørret i en stegepande og gradvist tilsætte melet. Rør rundt, så der ikke dannes klumper. Fortynd creme fraiche (mayonnaise) med en lille mængde bouillon og hæld forsigtigt i en gryde med mel og smør. Fortsæt med at røre med en træspatel. Når blandingen tykner, tilsæt krydderierne.

Opskrift på julienne
Opskrift på julienne

6. I en gryde blandes kyllingen med løg og svampe, tilsæt saucen. Bland alt godt, indtil det er glat, og anret det i cocotte makers.

7. Top med et tykt lag revet ost.

8. Bages i en ovn opvarmet til 200-210 grader, indtil osten bliver gyldenbrun.

Feed

Julienne serveres norm alt på specielle runde træplader eller ildfaste tallerkener. Den ene portion består af to cocottes. De spiser det med små skeer og skyller det ned med god vin.

Anbefalede: