Sådan tilbereder du auberginesalater

Sådan tilbereder du auberginesalater
Sådan tilbereder du auberginesalater
Anonim

Aubergine, som kom til os fra Indien, anses af mange forkert for at være en grøntsag. Faktisk er han en bær. Ja, endda nogle - fra natskyggeløsheden. Men i modsætning til de små sorte frugter af en giftig plante, er aubergine ekstremt sund og velsmagende. Derfor fik han i vores land kærligt tilnavnet "blå". Aubergine tog dog stadig noget fra sin farlige slægtning. Dette er solanin, et stof, der giver det rå bær en bitter smag. Derfor bliver auberginesalater aldrig lavet "friske" som grøntsagssprøde snacks. Oftest steges denne pseudogrøntsag.

Aubergine salater
Aubergine salater

Frugtudvalg

I modsætning til kaviar, sauteret og andre appetitvækkere er auberginesalater lavet af let umodne bær. De blå skal være faste, små, med en glat, skinnende hud. Selvom de smager mørt og ikke bittert - tro det ikke: solanin vil helt sikkert dukke op, hvis du ikke laver enlidt simpel procedure. Skær frugterne i "skiver" (du kan også forskrælle de blå fra skindet, men i nogle opskrifter er det ikke nødvendigt). Læg rundstykkerne i en bakke og drys med s alt. Lad dem stå sådan i en time.

Yderligere forberedelse af basisproduktet

Salater med aubergine opskrifter
Salater med aubergine opskrifter

Efter denne tid drænes den frigjorte fugt, og skiverne vaskes under rindende koldt vand. Dermed har vi fjernet bitterstoffet, og vi kan gå videre til selve madlavningen. Auberginesalater inkluderer oftest stegte blå. De duppes grundigt med et køkkenrulle, så de ikke sprøjter i gryden, og fordeles i varm vegetabilsk olie. Du skal stege dem, indtil de er gyldenbrune. Hvis proceduren med s altning, vask og tørring forsømmes, vil auberginen absorbere al olien og blive for fedtet og smagløs.

Hvilke fødevarer tilsættes auberginesalater

Koreansk aubergine salat
Koreansk aubergine salat

Da de blå tilsættes retten i stegt form, bliver de fleste af de andre ingredienser også udsat for en slags kulinarisk behandling: syltning, kogning, s altning eller rygning. Hold ikke din fantasi tilbage, for alt er passende i salater med denne bær. Prøv at tilføje pickles eller kapers for krydret. Granatæblekerner for sofistikering. Røget kylling for mæthed. Syltede oliven, hård ost, ost, gulerødder i koreansk stil, stegte svampe - alt dette passer også godt til blå, og kan også tilføjes til auberginesalater. Næsten alle mennesker i verden har opskrifter på sådanne snacks, hvor kun denne falske grøntsag er kendt.

Den mest berømte snack af de blå

Af alle de mange forskellige opskrifter er den smarteste og foretrukne blandt folk, måske, koreansk auberginesalat. Her er hans opskrift. Vask to små umodne bær og skær dem i tynde halvcirkler. Vi laver alt det forberedende arbejde til stegning af de blå. To gulerødder og to løg hakkes også i halve ringe. To peberfrugter renses for frø, skæres i strimler. Tilsæt de afkølede stegte blå til grøntsagsmassen. Hemmeligheden bag denne ret er dens dressing. Bland fem spiseskefulde vegetabilsk olie, en skefuld æblecidereddike 6% og en skefuld sojasovs. Ryst grundigt i en separat skål, og hæld derefter over fadet. Denne salat bør tilberedes et par timer før servering. Dette er nødvendigt, så alle komponenterne er grundigt gennemblødt i saucen og blødgjort. Lad salatskålen stå tildækket i køleskabet i ca. 8-9 timer.

Anbefalede: