Gubadia med en domstol: en opskrift på tatarisk køkken

Indholdsfortegnelse:

Gubadia med en domstol: en opskrift på tatarisk køkken
Gubadia med en domstol: en opskrift på tatarisk køkken
Anonim

Hvordan laver man Gubadia - en af typerne af traditionelle tatariske kager? Først skal du lave en speciel fyldning. Gubadia med en ret antyder, at der inde i dejbunden vil være en speciel slags hytteost. Det skal tilberedes i hånden. Det er, hvad vi vil gøre først. Det andet trin er at skabe sådan en delikatesse som gubadia med en domstol.

gubadia med ret opskrift
gubadia med ret opskrift

Hoffetopskrift

Det er denne vigtige komponent i en lækker tærte, som du skal tilberede derhjemme. Gubadia med en ret, hvis opskrift vi vil beskrive i detaljer her, er et meget specielt tatarisk wienerbrød. Almindelig hvid hytteost vil ikke fungere for hende. Vi har brug for rød, også kaldet en domstol (eller kurut). Det kan laves af kefir. Dette produkt er meget velsmagende. Det kan koges mere (for Gubadia vil det tage lidt mere end to hundrede gram) og serveres med te med smør og ost. For at komme i gang skal du tage fed kefir eller fermenteret bagt mælk. Du kan gøre det med fedtfri, men i dette tilfælde skal du tilføje mere smør. Til en standard portion af retten er en liter kefir, 30 g smør (uden tilsætning af vegetabilsk fedt) og tre spiseskefulde sukker tilstrækkeligt.

Gubadia med en domstol
Gubadia med en domstol

Hæld væske i en gryde, læg på en storild, og bring det i kog, indtil vallen koger. Dette vil tage omkring halvanden time. Glem ikke at røre. Du får et tørt produkt af en mørk rød eller brun nuance med en unik smag. De nomadiske folk i Asien tørrede banen i solen og rullede den til små kugler. Den blev hård og velegnet til langtidsopbevaring. Vi behøver ikke at gøre dette (medmindre du også ønsker at tilberede flere portioner af retten på én gang - i dette tilfælde skal du tørre det på komfuret og lægge det i blød før brug). Du kan også lave rød hytteost af katyk.

Gubadia med en domstol: opskrift

Denne tærte er et flerlags julekager, der kommer fra det tatariske køkken. Dens traditionelle varianter bages ikke kun med frugter (tørrede frugter), men også med kød. Til sødt bruges oftest rosiner. Ud over den og retten er der yderligere to obligatoriske fyld i tærten - æg og søde ris. Sidstnævnte skal forkoges på den måde, du plejer. For at lave en rigtig gubadiya med en ret anbefaler opskriften at tilføje så meget smør som muligt til dejen.

hvordan man laver gubadia
hvordan man laver gubadia

Det samme kan være både frisk og gæragtigt. For eksempel, for frisk, bland et halvt glas varm mælk med tre knivspids sukker, et æg, en halv pakke smeltet og afkølet smør. S alt. Tilsæt 2,5 kopper mel, ælt dejen. Opdel i to dele. Kog halvanden kop tørre ris og 5 kyllingeæg. Hak æggene fint. Hæld rosiner (125 g) med kogende vand eller stærk te (du kan tilføje en skefuld alkohol, nåriblødsætning), lad stå et stykke tid. Derudover er endnu en halv pakke smør nyttig. Det skal smeltes om. Til drys lav en almindelig streusel - gnid mel, sukker og smør med hænderne. Der skal dannes en lille krumme. Læg det første lag dej i formen, og læg derefter fyldet ud et efter et - ris, hof, flere ris, æg, det sidste lag ris, så rosiner. Dryp alle lag ovenpå med olie. Dæk med et andet lag. Krymp kanterne og bag i lidt over en time.

Anbefalede: