Spinat er ikke kun sundt, men også lækkert! Salater med spinat

Spinat er ikke kun sundt, men også lækkert! Salater med spinat
Spinat er ikke kun sundt, men også lækkert! Salater med spinat
Anonim

Spinatsalater er dukket op i vores kost relativt for nylig. Opskrifter på sådanne retter kom til os fra Mellemøsten, eller rettere, fra Persien. Denne plante er meget almindelig der. Spinat, hvis egenskaber blev værdsat af gamle mennesker, indtil nogen tid var ikke så populær hos os som i Amerika eller Europa. Men for nylig er flere og flere husmødre opmærksomme på dette produkt. Spinat er et lager af vitaminer og mineraler. Den er rig på magnesium, jern og vegetabilsk protein. I denne artikel vil vi fortælle dig opskrifter på at lave salater med denne plante.

spinat det
spinat det

Spinat- og radisesalat

Denne ret tilberedes på tyve minutter. Baseret på fire portioner skal vi tage to hundrede gram bladspinat, to eller tre bundter radiser, en appelsin og halvtreds gram appelsinjuice. Spinat er en plante, der vokser tæt på jorden. Derfor skal det omhyggeligt sorteres fra, vaskes og tørres med køkkenrulle. Radiser skal også vaskes og skæres i cirkler. Skræl appelsinen og skær den i skiver. Kom spinatblade, radise og appelsin i en salatskål. Smag til med juice og vegetabilsk olie. Salaten er klar!

spinats egenskaber
spinats egenskaber

Bacon- og tomatsalat

Spinat er så alsidigt et produkt, at det sikkert kan kombineres med kød, fisk og andre grøntsager. Til salaten skal vi bruge fire hundrede gram spinat (du kan tage både frossen og frisk), to hundrede gram bacon, to cherrytomater, tyve gram sojasauce, halvtreds gram vegetabilsk olie, citron- eller limesaft, s alt og peber efter smag. Hvis du bruger frossen spinat, så tø den op og pres vandet ud. Frisk spinat skal vaskes, hakkes og kommes i en stegepande med opvarmet olie. Send derefter den tynde skive bacon til samme sted og fortsæt med at stege ved svag varme. I mellemtiden vaskes tomaterne, skæres i skiver, kommes i en salatskål og sojasovs hældes over. Når spinaten bliver smaragdgrøn, kan du tage den af varmen. Bland citron- eller limesaft med sojasovs og tilsæt s alt og friskkværnet sort peber. Læg spinat og bacon ovenpå tomaterne, hæld den tilberedte sauce ovenpå, lad afkøle. Det er det, du kan servere salat på bordet!

salater med spinat
salater med spinat

Spinat- og ostesalat

Spinat er et meget sundt, tilfredsstillende og velsmagende produkt. Og når det kombineres med ost, giver det en vidunderlig sammensætning! Så vi har brug for to hundrede og halvtreds gram spinat, to hundrede gram suluguni eller mozzarella ost, fire æg, tre spiseskefulde creme fraiche, fire teskefulde citronsaft, s alt og peber efter smag. Tilbered spinat: vask,tør og adskil bladene fra stænglerne. Store blade skal rives i hånden. Hårdkog æggene og adskil blommerne fra hviderne ved at skære i halve. Hak proteinet fint, og blommerne kan smuldres i en skål med spinat i hånden. Skær osten i tern og tilsæt de tilberedte ingredienser. Forbered dressingen separat. Bland creme fraiche med citronsaft, s alt og sort peber. Krydr salaten med den resulterende blanding og lad den brygge i tredive til fyrre minutter. God appetit!

At vide, hvordan man laver spinatsalater, vil ikke kun imponere din familie og gæster med dine kulinariske færdigheder, men også give dem et sundt, sundt måltid.

Anbefalede: