Grøntsager i mikrobølgeovnen: hurtige og velsmagende opskrifter

Indholdsfortegnelse:

Grøntsager i mikrobølgeovnen: hurtige og velsmagende opskrifter
Grøntsager i mikrobølgeovnen: hurtige og velsmagende opskrifter
Anonim

De fleste bruger mikrobølgeovnen på en meget begrænset måde: til opvarmning af mad, optøning af mad, tilberedning af gryderetter, tærter, og det vil være en stor overraskelse for dem, at du bare kan koge grøntsager til salater i den, koge let diætmåltider med lidt eller intet fedt. Artiklen nedenfor beskriver flere muligheder for, hvordan man tilbereder grøntsager i mikrobølgeovnen, hvilket reducerer din tid i køkkenet markant.

grøntsager i mikroovnen
grøntsager i mikroovnen

For mange travle mennesker er det denne faktor, der bliver afgørende for valget af madlavningsopskrift, såvel som dens energiværdi. Når alt kommer til alt, fortsætter boomet omkring vægttab med at marchere rundt på planeten i mere end et årti.

Til vinaigrette

Grøntsager i mikrobølgeovnen til denne salat kan tilberedes på højst en halv time. Dette er et tungtvejende argument, da kogning af rødbeder på et almindeligt komfur (i en time eller mere) er ren og skær tortur. Kartofler i mikrobølgeovnen koger i gennemsnit ikke mere end 10 minutter, gulerødder - ikke mere end 15 og rødbeder - omkring tyve minutter. Den eneste betingelse er at vælgeikke for store grøntsager, næsten samme størrelse. Ellers bliver du nødt til at vente længere. Det skal du bruge for at tilberede grøntsager i mikrobølgeovnen:

  • tre rødbeder;
  • fire kartofler, gerne med en rosa hudtone;
  • to gulerødder;
  • ærmer eller bageposer: én for hver type grøntsag.

Hvis der ikke er tasker eller ærmer, kan du bruge almindelig husholdningsfilm.

madlavning

For at tilberede grøntsager i mikrobølgeovnen i en pose, skal du først vaske dem grundigt under rindende vand og fjerne de mindste snavskorn, der kan påvirke smagen af det kogte produkt. Læg hver type grøntsag i en separat pose, uden at tørre fra vandet, og bind dem godt. Hvis der ikke er bageposer, så pak hver grøntsag flere gange med almindelig husholdningsfilm. I hver knude skal du lave flere huller (bare gennembores med en gaffel), så varm luft kommer ud gennem dem under varmebehandlingen.

grøntsager i mikroovnen til vinaigrette
grøntsager i mikroovnen til vinaigrette

Hvis kapaciteten i mikrobølgeovnen er stor, kan du lægge grøntsagerne i den på samme tid og tage dem ud en efter en, mens de koger, og hvis ovnens rumfang ikke tillader dette, og placer dem derefter på skift. Tænd for maksimal strøm, og gør det klar.

Vigtigt at vide

Ikke alle ved, at fordelingen af varme i en mikrobølgeovn ikke er den samme: Temperaturen ved kanten er altid lavere end i midten. Af denne grund, når du tilbereder vinaigrette grøntsager i mikrobølgeovnen, skal duflyt dem med jævne mellemrum (hvert andet til tredje minut) fra den ene side til den anden, og vend dem desuden til den modsatte side.

Da alles mikrobølgestyrke er forskellig, bør du helt sikkert tjekke graden af klarhed ved at stikke hul i hver grøntsag med en gaffel eller kniv lige igennem posen. Når den ønskede tilstand er nået, skal du blot skære posen op, fjerne grøntsagerne og afkøle på en tallerken.

Kartofler i landlig stil

Alle kan lide denne ret på grund af dens lette tilberedning og fremragende smag, men at vente til den er tilberedt i ovnen er ikke for alle, for det er mindst femogfyrre minutter. Men det er hurtigt at bage lækre kartofler i mikrobølgeovnen, da det ikke tager mere end tyve minutter, nogle gange mindre, hvis en bestemt kartoffelsort vælges. Opskriften er god, fordi den ikke kræver bestemte proportioner, og alle ingredienserne er sat "efter øjet", baseret på deres smagspræferencer.

  • kartoffel;
  • s alt;
  • smør;
  • krydderiblanding - urter fra Provence eller italienske passer godt til denne grøntsag;
  • hvidløg.
kartofler i mikroovnen
kartofler i mikroovnen

Skær de skrællede kartofler i skiver, læg dem i et ovnfast fad. Ovenfra rives olien frosset i køleskabet - jo mere, jo lækrere og blødere bliver kartoflerne. Top med en blanding af s alt, krydderier og hvidløg, hakket i små stykker. Du kan også drysse med krydderurter.

Sæt formen i mikroovnen, tænd for høj effekt og rør kartoflerne hvert femte minut for atden var jævnt mættet med olie og duften af urter, og prøv den efter 15 minutters tilberedning. Den er muligvis allerede klar.

Broccoli med ost

Nem aftensmad lavet med mikroovnsgrøntsager bagt med ost kan laves på få minutter. Broccoli er i sådanne tilfælde ideel, da den har et meget lavt kalorieindhold, som i kombination med ost vil give en neutral effekt uden at belaste kroppen med ekstra kalorier. Til madlavning bør du tage følgende proportioner af produkter:

  • 350 gram broccolibuketter;
  • 140 gram hård ost;
  • et knivspids s alt og allehånde;
  • 1 spsk l. smør til smøring af fade.
hvordan man laver grøntsager i mikrobølgeovnen
hvordan man laver grøntsager i mikrobølgeovnen

Skyl kålen under rindende vand, tør mellem to lag køkkenrulle og læg den i en ovnfast fad. Tilsæt 2-4 spsk. l. vand, dæk med låg og sæt i mikroovnen ved fuld styrke. Efter fem minutter drysses med en blanding af s alt og peber, revet ost og returneres til mikrobølgeovnen i yderligere 40-50 sekunder (osten skal smelte i løbet af denne tid). Hvis mikrobølgeeffekten ikke er tilstrækkelig, vent venligst lidt længere.

Blomkålsspirer, rosenkål, grønne bønner eller enhver frossen grøntsagsblanding kan tilberedes på samme måde.

Pynt til tomatkød

Denne ret betragtes som provencalsk, da den ofte serveres der sammen med kød- og fiskeretter, selvom den tilberedes i en traditionel ovn. Men hvorfor ikke lave mad sådan herdisse grøntsager i mikroovnen, hvilket reducerer stegetiden markant? Til madlavning skal du bruge:

  • 400 gram friske tomater;
  • 1-2 spsk. l. olivenolie;
  • 2 fed hvidløg;
  • en lille håndfuld finthakket basilikum eller persille;
  • en generøs knivspids sort peber;
  • s alt efter smag.
kog grøntsager i mikroovnen
kog grøntsager i mikroovnen

Vælg mellemstore kødfulde tomater til denne ret. Skær hver i to og læg med skæresiden nedad på et rent linnedhåndklæde for at fjerne noget af saften. Overfør dem derefter til bageformen, og læg dem tæt i fadet.

Hak hvidløg, bland med krydderurter og peber, tilsæt s alt og olie. Drys blandingen over tomaterne, fordel den jævnt over overfladen. Send til mikrobølgeovnen, tænd for mellemtilstand og timeren i 4-5 minutter. Du kan servere ikke kun varm, men også kold. Tomater er meget velduftende og velsmagende, selv bare med et stykke sort brød.

Anbefalede: