Kål: en opskrift med et billede. Kål fra frisk kål
Kål: en opskrift med et billede. Kål fra frisk kål
Anonim

Der er virkelig folkelige retter i køkkenet i forskellige lande. Dette inkluderer kål. Opskriften på dens forberedelse er overhovedet ikke kompliceret. Sandsynligvis er denne ret blevet tilberedt lige siden de tidspunkter, hvor kål begyndte at blive spist. Men variationer kan som sædvanligt være meget forskellige. Hvert køkken har sine egne nuancer i madlavningen. Så der er et sted for kulinarisk fantasi at strejfe rundt. Lad os prøve at koge kål i dag. Grundopskriften er ret simpel. Hvorfor ikke prøve det?

kål opskrift
kål opskrift

Lidt historie

Hvordan tilbereder man kål? Hvad er denne ret lavet af? Selve navnet taler for sig selv! Den er selvfølgelig lavet af kål. Men så er kål også anderledes: sur, s alt, frisk. Og tilføjelserne (som i øksesuppen i det berygtede russiske eventyr) kan være helt anderledes.

Faktisk er kål (et andet navn for retten) en nationalretUkrainsk, slovakisk, polsk køkken. Som sædvanlig hævder nogle andre lande, hvor grøntsagen af samme navn længe har haft ernæringsmæssig betydning, det også som et fødested. Med hensyn til dens slægtskab er kålsuppe lavet af frisk kål en bror til den velkendte borscht for os alle. Men det er lidt nemmere at tilberede og kræver ikke så mange ingredienser (som for ægte ukrainsk borsjtj, hvor skeen er).

kål i en multikoger
kål i en multikoger

Nytteværdi og popularitet

I mange lande rundt om i verden er lækker kål meget populær. Suppen er trods alt fyldig og sund. Derudover er det meget omkostningseffektivt. Det kan trods alt bruges, især når der ikke er andet ved hånden, som en fuldgyldig middag for en stor familie: både den første og den anden. Hvis denne ret er tilberedt ikke mager, men med kød, er svinekød bedst egnet. Hun er fed og nærende. Og surkål, der tidligere er vasket med vand for at fjerne overskydende syre, neutraliserer dette fedt godt, hvilket gør det muligt for alle indgående produkter at blive godt absorberet.

Nogle tilføjer mel, smør og creme fraiche med hvidløg. Og ifølge Zaporozhye, i Cossack - også hirse skal indføres på et vist stadium af forberedelsen. Så sandsynligvis kogte Sich-kosakkerne kål på den gamle Catherines tid.

Kineserne og folkene i det østlige Sibirien laver denne ret med ris og bruger kun frisk kål. Derfor bestemmer hver husmor på egen hånd, hvordan man laver kål (opskriften på dens forberedelse og ingredienser). Hvilket dog generelt er fintfordi du fuldt ud kan vise din kulinariske fantasi og tilberede en lækker ret, glæde dine kære eller gæster med denne enkle folkeret.

kålsuppe fra frisk kål
kålsuppe fra frisk kål

Ingredienser til hovedopskriften

Vi skal bruge: et pund frisk kål, den samme mængde surkål, men ikke for sur, et par gulerødder, cirka fem mellemstore kartofler, et par løg, svinebouillon, et stykke s altet (frisk)) svinefedt, en flok friske krydderurter - persille, dild, luchka.

hvordan man koger kål
hvordan man koger kål

madlavning

Kog først bouillonen efter alle regler fra et lille stykke svinekød. Dem, der ikke kan lide for fedt, advarer vi dig straks - denne suppe er netop det. Dette kan kun undgås, hvis du tilbereder magert kål. Dens opskrift vil blive givet nedenfor.

Når bouillonen er kogt, si den for gennemsigtighed (vi koger den også med et løghoved til samme formål). Og vi tager et stykke kogt blødt svinekød ud og skærer det i små stykker. Hakket tilbage til bouillonen.

Forberedelse af grøntsager

Skær frisk kål i tynde strimler med en speciel kniv (som for borsjtj). Skyl surkål let under rindende vand. Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Tre store gulerødder, tidligere skrællet. Hak løget fint. S alt salo skåret i små stykker. Og hak det friske grønt ganske fint.

Stejning

Med hensyn til borsjtj, for at gøre det velsmagende, skal du også tilberede en stege til kålsuppe. Læg stykker af spæk på panden(podcherevinu) og steg ved svag varme. Kom først løgene i gryden og derefter gulerødderne. Under omrøring, steg i fem minutter. Tilsæt derefter surkål, lidt bouillon til stegen, dæk gryden med et låg og lad det simre i yderligere ti minutter.

lækker kål
lækker kål

Sidste etape

På dette tidspunkt skal du smide frisk kål og kartofler i bouillonen og koge i 10 minutter. Vi kombinerer indholdet af gryden og gryden sammen under forsigtigt omrøring. Så koger vi den næsten færdige kål, indtil kartoflerne er klar (vi tager et stykke kartoffel ud og prøver: hvis det går i stykker uden anstrengelse, er suppen klar). Dæk med låg, tag af varmen og lad det trække. Nogle siger, at dette er en af de vigtigste ting at gøre: Lad grønkålssuppen sidde.

Server retten til bordet

Kål kan serveres til bordet på en halv time, drysset med hakkede friske krydderurter, og læg en skefuld creme fraiche i hver tallerken. Suppen skal være meget tyk (det ligner i hvert fald en klassiker til madlavning). Den skal i teorien have en ske stukket i midten af gryden. Groft brunt brød er bedst til denne ret.

kål opskrift
kål opskrift

Variationer

  1. Det menes, at der ikke er behov for at tilføje en tomat til kål. Men for tomatelskere er der mindst to variationer på grundopskriften. For det første: vi tager friske tomater (især gode, hvis de er i sæsonen, hvor de er billige) og introducerer dem i suppen på tidspunktet for den endelige forberedelse, efter at have skåret dem i store stykker. For det andet: tilsæt et par spiseskefulde tomatpure til stegen. Menså, hvad er der ellers, tilsæt flere rødbeder - og ægte borsjtj kan vise sig!
  2. Hvis du vil have kosakmad, så smid tre store skeer hirse i gryden på midterste trin af madlavningen (sammen med kartofler).
  3. Hvem kan ikke lide surhed, du kan koge kål uden surkål. Men så skal du tage dobbelt så meget frisk for at kompensere for suppens tykkelse.
  4. For dem, der er vant til at bruge dette køkkenapparat, kan du koge kål i en langsom komfur. Det er slet ikke svært, det tilberedes lige så meget som almindelig borsjtj.
  5. De, der faster og er på en kødfri diæt, kan tilberede magert kål. Gør det samme, men ikke på kødbouillon og uden deltagelse af fedt. Sandt nok viser det sig ikke så velsmagende, men det har også ret til sin plads på bordet. Smag derefter den magre suppe til hjerteligt med krydderier, friske krydderurter, creme fraiche (hvis det er tilladt) eller smeltet smør. Dette vil i høj grad forbedre smagssituationen. God appetit alle sammen!

Anbefalede: