Bagning af påskebrød i ovnen
Bagning af påskebrød i ovnen
Anonim

Hvad hedder påskebrødet? Du vil lære svaret på dette spørgsmål fra materialerne i den præsenterede artikel. Vi vil også fortælle dig om, hvordan sådanne kager laves derhjemme.

påskebrød
påskebrød

Generelle oplysninger

En ufravigelig egenskab ved en så lys ferie som påske er traditionelle kager. Babki og påskekager - uden dem er det ret svært at forestille sig et rigtigt feriebord. Sammen med dem laver moderne husmødre også kager som påskebrød. Det passer perfekt ind i denne feries format.

Artos (fremhævelse af første stavelse) er påskeugens indviede brød, lavet af en gærbase. Traditionen med dets tilberedning har ret stærkt påvirket påskekøkkenet i alle ortodokse nationer.

Den klassiske artos er tilberedt med billedet af et kors, hvorpå kun tornekronen er synlig. Dette symboliserer Kristi opstandelse, hans sejr over døden.

I det russiske samfund er kirkens påskebrød et højbagværk.

Hjemme kan artos tilberedes på mange måder. Nogle gange giver husmødre bagværk en usædvanlig form og kalder det påskebrød. Dette produkt har en fantastisk smag. Det kantjene som en ideel dekoration til det festlige bord. Men for dette skal du vise lidt fantasi.

Fremragende sammensætninger opnås fra sådant brød, hvis du kombinerer dem med små kager eller farvede æg. Selvom disse blot er nogle få af de mange forskellige muligheder, du kan vælge imellem.

hvad hedder påskebrød
hvad hedder påskebrød

Lækkert påskebrødsopskrift

På trods af den ydre kompleksitet er sådan bagning let og enkel. For at gøre den luftig og blød, bør du kun bruge friske og egnede produkter.

Så, til påskebrød har vi brug for:

  • hvedemel - fra 450 g;
  • granuleret sukker - fra 1,5 store skeer;
  • bords alt - ufuldstændig dessertske;
  • tørgær - 5 g;
  • sødmælk og varmt vand - ½ kop hver;
  • smør - cirka 60 g;
  • sesam - bruges til at drysse halvfabrikata.

Ælt dej

Dej til sådant brød bør kun laves med rig gær. Til dens æltning bruges en blanding af sødmælk og varmt drikkevand. De kombineres i én skål, og derefter tilsættes sukker og blandes godt. Efter at det søde produkt er opløst, tilsættes tørgær i retterne, og ingredienserne står helt alene. Efter ¼ time bør de svulme godt op.

Efter tilberedning af gærblandingen tilsættes s alt og meget blødt smør til den. Bland ingredienserne med hænderne og tilsæt hvedemel til dem.mel. Dette produkt skal hældes, indtil du får en homogen og elastisk dej. Den dækkes med en klud, lukkes med låg og efterlades i et varmt rum i 80-90 minutter. Som et resultat af en sådan eksponering bør du få en frodig og blød base. For at gøre den mere porøs slås den med jævne mellemrum med hænder.

opskrift på påskebrød
opskrift på påskebrød

Smuk brødformningsproces

Påskebrød kan formes på mange måder. Nogen laver det i form af et kryds med en krans af torne, og vi besluttede at give bagning en mere bekvem form til æg. Det blev således besluttet at forme brødet i form af en slags rede.

For at implementere planen skal du bruge en stor og rund varmebestandig form. Den er godt smurt med olie, og sættes derefter i den midterste del af skålen, efter at have vendt den på hovedet. Det skal bemærkes, at diameteren af dette fad skal være halvt så stor som hovedformen.

Efter opgørelsen er udarbejdet, fortsæt til dannelsen af et halvfærdigt produkt. For at gøre dette skal du tage et lille stykke dej og rulle det til et rundt lag med en tykkelse på 0,8 centimeter. Derefter lægges den ovenpå en omvendt skål. Dernæst er den resterende base opdelt i 7 dele, og identiske kugler dannes af dem. De placeres i mellemrummet mellem siderne af det ovnfaste fad og skålen.

Derefter er det udlagte lag ikke helt skåret i 7 dele. De resulterende kronbladssegmenter åbnes og trækker lidt i hjørnerne. Ved at placere dem på kugleformede halvfabrikata danner de en slags blomst.

Efter de beskrevne handlinger fjernes den omvendte skål forsigtigt. Med hensyn til brød er det smurt enten med solsikkeolie eller madolie eller æggeblomme. Til sidst drysses halvfabrikatet med sesamfrø.

Påskeugens brød
Påskeugens brød

Varmebehandlingsproces

Påskebrød bager ikke særlig længe i ovnen.

Når halvfabrikatet er klar, holdes det varmt i 10 minutter. Derefter anbringes produktet i en forvarmet ovn. Ved en temperatur på 200 grader koges rige kager i 55 minutter. I løbet af denne tid vil påskebrød øges i volumen, blive luftigt og rosenrødt. I dette tilfælde skal hullet i midten af produktet enten formindskes væsentligt eller helt forsvinde og stramme.

Servere lækre kager til påskebordet

Efter at brødet er bagt i ovnen, tages det ud og varmt smøres med smør. Dette vil gøre det mere duftende, blødt og velsmagende. Inden servering til festbordet lægges farvede æg i fordybningen i brødet.

Udadtil ligner sådanne kager meget en rede.

Summarize

På trods af at processen med at lave påskebrød tager meget tid (til at ælte dejen, holde den varm, forme og bage), bages sådan et produkt fra værtinden ret ofte, især til påsken helligdage.

kirkens påskebrød
kirkens påskebrød

Hvis du har dine egne ideer til, hvordan du laver rige kager, så kan du trygt implementere dem i den kulinariske proces.

Anbefalede: