Toscansk suppe: valg af produkter, opskrift, tilberedningstrin, foto
Toscansk suppe: valg af produkter, opskrift, tilberedningstrin, foto
Anonim

I nogle områder af Italien er suppe meget mere populær end pasta. For eksempel i Toscana-regionen ved næsten alle beboere, hvordan man tilbereder cacucco. Denne suppe er traditionelt tilberedt af flere typer fisk på én gang, som findes meget i det liguriske hav. Det menes, at jo mere fisk og skaldyr i en ret, jo rigere smag. Vi vil fortælle dig, hvordan man laver toscansk suppe i vores artikel. Til allersidst vil vi introducere yderligere to førsteretter, som er populære i denne region: med bønner og rejer og tomatpurésuppe med brød.

Cachukco - traditionel toscansk skaldyrssuppe

Funktioner ved madlavning af toscansk suppe
Funktioner ved madlavning af toscansk suppe

Denne ret er med rette den mest interessante i den italienske region Toscana. Oprindeligt blev kachukko tilberedt af fiskrester og afpuds. I dag mener man, at der skal være mindst fem typer fisk i suppen (ifølge antallet af bogstaver "c" i ordet cacciucco). Den traditionelle opskrift har så mange som 13 havindbyggere: rejer, blæksprutte, muræne, haj, gurnard, ål, muslinger, hummer, kutling, hestemakrel, sepia, multe, aborre. De fleste kokke begrænser sig dog til 6-7 slags fisk og skaldyr.

Der er to versioner af denne rets oprindelse. Ifølge en af dem blev toscansk suppe først tilberedt af enken efter en død fisker, hvis kammerater delte med hende, hvad de kunne. Den anden version siger, at retten blev opfundet af fyrmesteren, som var forbudt at stege fisk, da olien kun kunne bruges som brændstof til lampen.

I den største havn i Toscana, Livorno, afholdes Cachukco-festivalen årligt. Byens befolkning er meget stolte af deres verdensberømte suppe.

Valg af mad til retten

Konsistensen af toscansk suppe minder mere om gullasch. Den er tilberedt af en blanding af fiskebouillon og tomatsauce, hvortil havets delikatesser er tilsat. Nogle kokke tilføjer rødvin til suppen og afkræfter myten om, at kun hvid serveres til fisk.

For at forberede retten skal du forberede følgende ingredienser på forhånd:

  • fiskefilet (duft, dorado, torsk, helleflynder, havaborre, tun, havbars, sandart, tilapia, greenling) - 100 g hver;
  • skaldyr (blæksprutte, blæksprutte, kammusling, afskallede muslinger, kogte og pillede rejer, krabbekød, tigerrejer med skal) - 100 g hver;
  • gulerod - 200 g;
  • skalotteløg - 200 g;
  • hvidløg - 8 stykker;
  • porre - 1 stk.;
  • selleri - 1 stk;
  • krydretpaprika - 1 stk.;
  • fennikel - ¼ stykker;
  • passatasauce - 1 dåse;
  • tomater i deres egen juice - 200 g;
  • s alt efter smag;
  • basilikumgrønt.

Alle typer fisk og skaldyr skal bruge præcis 100 g hver. Denne mængde vil være nok til at gøre suppen rig og meget velsmagende. Du kan vælge andre fisk og skaldyr efter eget valg. Hvis de er frosne, skal de overføres fra fryseren til køleskabshylden på forhånd.

Yderligere til fiskebouillon skal du bruge:

  • ørredhaler og hoveder - 600 g;
  • løg - 150 g;
  • gulerod - 100 g;
  • vand - 3 l.

Når produkterne er valgt, kan du gå direkte til forberedelsen af det første kursus.

Trin-for-trin tilberedning af suppe

Denne ret tilberedes hurtigt og nemt. Den eneste vanskelighed er at finde og købe flere typer fiske- og skaldyrsdelikatesser på én gang, som skal være af god kvalitet.

Processen med at lave suppe består af følgende trin:

  1. Fiskebouillon. Den er lavet af efterladte ørreder. For at gøre dette anbringes fiskens haler og hoveder i en gryde med et løghoved og en hel gulerod og hældes med koldt vand. Bouillonen simrer ved svag varme i 40 minutter, hvorefter den filtreres gennem en sigte fra knoglerne.
  2. Svits grøntsager til suppe. Til denne ret skal du helt sikkert tage flere typer løg, duftende fennikelrod og saftig bladselleri.
  3. Bogmærke i fiske- og skaldyrssuppe. De koger meget hurtigt, hvorefter retten bringes til den perfekte smag ved hjælp af krydderier og serveres.

Grøntsagsdressing til suppe

Toscansk grøntsagsdressing til suppe
Toscansk grøntsagsdressing til suppe

Når fiskebouillonen allerede er kogt og filtreret, kan du gå videre til anden tilberedningsfase. Trin for trin kan det repræsenteres som følger:

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
  2. Knus hvidløget med den flade side af kniven, og hak det så meget som muligt.
  3. Hak skalotteløg, porre, fennikel og bladselleri fint.
  4. Skær varm peber i ringe. Frø kan fjernes fra bælgen, hvis det ønskes. Dette vil gøre retten mindre krydret.
  5. Opvarm olivenolie (75 ml) i en gryde.
  6. Først steges gulerødderne ved middel varme. Tilsæt derefter skalotteløg, peberfrugt, fennikel og hvidløg.
  7. Efter 10 minutter overføres porre og selleri fra en tallerken til bløde grøntsager.
  8. Efter 5 minutter tilsættes tomater og passatasauce til gryden. Du kan købe den i butikken eller lave din egen. På dette tidspunkt kan du tilføje rødvin (1 kop) til grøntsagsdressingen eller springe den over. Dette vil gøre smagen af retten ikke mindre afbalanceret.

Det hele handler om fisken

Fisk og skaldyrssuppe
Fisk og skaldyrssuppe

Efter at grøntsagerne i tomaten er blevet bløde nok (det er ikke nødvendigt at tillade kogning), hældes siet fiskebouillon i gryden. Nu bliver retten som en rigtig toscansk suppe. På dette tidspunkt skal det s altes efter smag.

TilPå sidste trin af madlavningen sættes fisk og skaldyr i tomatbouillonen. Først skal blæksprutte-, blæksprutte- og kammuslingkød sendes til gryden. Derefter lægges fisken, skåret i stykker på størrelse med en valnød. Og et minut senere tilsættes krabbekød, muslinger i vingerne, rejer til panden. Efter 5 minutter er suppen klar. Den skal ikke koges i lang tid, så skaldyrene ikke bliver gummiagtige.

Visningsmuligheder

Toscansk suppe med fisk
Toscansk suppe med fisk

Toscansk suppe lavet af tomater i deres egen juice, grøntsager og masser af fisk og skaldyr er tyk og rig. Den kan serveres ved bordet, ikke kun som en første ret, men også som en anden ret. Det anbefales at drysse fiskesuppe direkte på tallerkenen med frisk persille eller basilikum.

Ved servering skal hver type fisk og skaldyr lægges på en tallerken, inklusive blæksprutte og muslinger i vingerne. Sådan en ret bliver en rigtig dekoration af det festlige bord.

Italiensk suppe med bønner og rejer

Toscansk suppe med bønner og rejer
Toscansk suppe med bønner og rejer

Den næste ret er lige så populær i Toscana. Og suppen med rejer og bønner tilberedes i følgende rækkefølge:

  1. Kom bønner på dåse (3 b.) i et dørslag for at dræne overskydende væske.
  2. Hak løg og hvidløg (5-6 stykker) fint og steg i en gryde i olivenolie (2 spsk). Efter 3-4 minutter tilsættes tomatpure (¼ spsk), røde peberflager (1 tsk) og tørret oregano (2 tsk). Bland ingredienserne og kog 2 mereminutter.
  3. Hak dåsetomater (900 g) og tilsæt sammen med bønnerne på panden til grøntsagsstegningen. Hæld 1,5 liter hønsebouillon i. S alt og peber suppen, og fortsæt derefter tilberedningen i yderligere 25 minutter.
  4. På dette tidspunkt kan du lave rejer. Smelt smør i en stegepande. Kom hakket persille og rejer i det. Steg dem på begge sider i 3-4 minutter, og til sidst i tilberedningen tilsættes lidt s alt.
  5. Riv krøllkål (grønkål) i stykker med hænderne og send til gryden med den første ret sammen med basilikumblade. Efter 5 minutter tages den toscanske suppe fra varmen. Ifølge opskriften tilsættes rejer ikke med det samme, men lægges direkte på tallerkener.
  6. Drys hver portion med revet ost.

Tomatpurésuppe i toscansk stil med brød

Toscansk tomatpurésuppe med brød
Toscansk tomatpurésuppe med brød

Denne ret er ret nem at tilberede:

  1. Hæld olivenolie (4 spsk) i en gryde, varm og steg løg, hvidløg (3 fed) og friske basilikumblade derpå.
  2. Efter 7 minutter tilsættes zucchini i tern (300 g) og tomater (1 kg).
  3. Hæld 1 liter kød- eller hønsebouillon i en gryde med grøntsager, tilsæt s alt, peber og lad suppen simre ved svag varme i 20 minutter.
  4. Gammelt brød eller ciabatta (300 g) brækkes i stykker med hænderne. Tilføj til suppen og kog i 2-3 minutter. Et par stykker, hvis det ønskes, kan efterlades til at dekorere fadet i en tallerken.
  5. Tag gryden af varmen. Brug en stavblender til at male alle ingredienserne til en homogen masse. Resultatet skal være en suppe i toscansk stil med tomater og zucchini. Fordel fadet i skåle. Læg et par skiver brød eller kiks i midten.

Anbefalede: