Sochniki med hytteost: opskrift
Sochniki med hytteost: opskrift
Anonim

Nogle mennesker forbinder deres skoleår med pioner-"linjen", andre - med diktater og prøver. Men for alle er de mest glædelige minder fra dengang lækre sukkulenter med hytteost. Trin for trin opskrifter på denne delikatesse vil blive præsenteret nedenfor. Der er mange af dem, så du kan vælge den, der passer til dig: sukkulenter ifølge GOST nøjagtigt som dem, vi nød i skolens cafeteria i en pause, eller hjemmebagte kager lavet af smuldret dej med det mest delikate fyld.

Lad os sige med det samme: Hvis du bager disse tærter mindst én gang, vil du ikke længere købe de samme i bageren. Sochniki (det er mere korrekt at sige "saftigt") er en traditionel russisk godbid. De, hvis nogen ikke ved det, er en halvmåneformet kage, hvorfra fyldet ser ud. Det er traditionelt ostemasse. Den møre saftighed af frisk ost gav retten dens navn.

Sådan laver du fyld til saftpressere med hytteost
Sådan laver du fyld til saftpressere med hytteost

Sochniki ifølge GOST. Produkter

Smagen af de tærter, der sælges nu, er slet ikke den samme. Og alt fordi de er produceret ikke i henhold til GOST, men ifølge TU - tekniske forhold. Og det betyder, at i stedet for æg iopskriften bruger pulver, i stedet for smør - margarine, og cremefraiche er ikke engang tæt der. Men hvis du plages af nostalgi efter dine skoleår, så lad os lave hytteosttærter, som vi spiste i barndommen. Hvad skal vi bruge til dette? Hvis vi taler om GOST, lad os være præcise. Vi måler straks alle produkterne op, så vi har dem lige ved hånden. Vi skal bruge: et æg og to æggeblommer mere, 240 gram hvedemel, hvoraf 200 g vil gå i dejen, 50 g creme fraiche, en halv pakke smør, 70 g pulveriseret sukker, en kaffeske vanillin, 200 g frisk ikke-syreholdig og us altet hytteost og en pose bagepulver til dejen. Som du kan se, er sammensætningen enkel. Alle ingredienserne på listen kan findes i ethvert hjem.

Sokker med hytteost opskrifter trin for trin
Sokker med hytteost opskrifter trin for trin

GOST-opskrift: fyld

Begynder at lave mad trin for trin sucniki med hytteost. Mange argumenterer: hvilken handling skal være den første - forberede dejen eller påfyldningen? Dels skal saftpressernes sandede bund have lov til at stå i køleskabet i en halv time. Dette vil gøre dejen mere elastisk. Men fyldet skal stå. Når alt kommer til alt, selvom vi indfører pulver i ostemassen og ikke granuleret sukker, skal det stadig have tid til at opløses.

Lad os starte med fyldet. I en skål med hytteost tilsættes en blomme, vanillin, creme fraiche, 40 gram mel og pulveriseret sukker. Pisk denne masse med et piskeris eller røremaskine. Ostemassen skal være luftig. Hvis du bruger vaniljesukker, skal du male det til pulver i en kaffekværn. Det skal siges, at smagen af sukkulenter afhænger af hytteostens kvalitet. Et gammelt gråt produkt kan ødelægge hele retten.

Madlavningdej

Mens fyldet "kommer", lad os tage os af basen. GOST foreskriver at tilberede sukkulenter med hytteost fra mørdej. Måske nogen kan lide mere luftige kiks? Vi vil overveje denne mulighed, men senere. Sanddej kan æltes på forskellige måder. I sovjetiske fabrikker handlede kulinariske specialister enkelt. De blandede et æg, sukker og blødgjort smør, pisk denne masse og tilsatte derefter gradvist mel blandet med bagepulver. Sådan sandkagedej skal ikke æltes længe. Det vil være nok, hvis det holder op med at klæbe til dine hænder. Jo længere batchen er, jo hårdere vil den færdige kage komme ud. Den korrekte sandkugle skal være blank, skinnende med en olieagtig glans. Det er bedst at pakke det ind i husholdningsfilm og lade det hvile en halv time i køleskabet.

Sokker med hytteost opskrifter
Sokker med hytteost opskrifter

Tilberedning af hytteosttærter

Vi tager dejen ud og laver en pølse af den, som vi skærer i stykker. Rul hvert stykke til en cirkel eller oval form. Dejen må ikke være for tynd. Tykkelsen af laget ifølge GOST er en halv centimeter. Du kan gøre andet. Rul al dejen ud i et stort lag, og skær derefter cirkler med en underkop. Saml rester og krølle. Rul en lille bolle ud igen, skær flere cirkler ud. Fordel fyldet på halvdelen af hver. Dæk med den resterende kant og klem lidt. Hvis du har en krøllet kniv, giver vi dejens kanter for at give produkterne et genkendeligt udseende. Smør en bageplade med margarine eller dæk med bagepapir. Vi lægger juicerne ud. Smør toppen af produkterne med den resterende blomme. Ovnen skal allerede være forvarmet. Vi bager tærter i en halv time ved en temperatur på 190 ° C. Lad dem først køle af i ovnen og derefter på en rist.

Sokker med hytteost trin for trin
Sokker med hytteost trin for trin

En anden teknologi til fremstilling af sandkagedej

Du kan tilberede sukkulenter med hytteost anderledes. Der er mange mørdejsopskrifter. Vil du lave en sprød sandkage, der står i kontrast til et delikat fyld, så tilbered sukkulenterne sådan her. Kom olien i fryseren. Bland mel med kagepulver. Tag olien ud og gnid den til store chips. Du skal handle hurtigt, før det bliver blødt. Så skal du male hele massen mellem håndfladerne, indtil den bliver til små krummer. Skil blommen fra hinanden og mal den hvid med sukker. Tilsæt creme fraiche, pisk. I det afkølede protein tilsættes s alt på spidsen af kniven. Pisk indtil luftigt modstandsdygtigt skum. Tilsæt først blommen til melkrummerne og derefter proteinet. Denne dej skal også have lov at stå i køleskabet i en halv time, inden du begynder at rulle den ud. Men glem ikke at pakke den olieholdige bolle ind i husholdningsfilm, så den ikke snor sig.

Sochi "Skoleår"

Sigt 340 gram mel på arbejdsfladen. Tilsæt en halv teskefuld s alt og bagepulver. Smelt 70 g smør, det skal ikke være flydende, men beholde en cremet struktur. Pisk ægget med 70 g sukker og en spiseskefuld creme fraiche. Tilføj til tørre ingredienser. Ælt i kort tid. Vi danner en bolle, som vi fjerner i en halv time i køleskabet. I løbet af denne tid vil vi forberede fyldet til sukkulenter med hytteost. To hundrede gram frisk bondeostgnid gennem en sigte for at bryde de mindste klumper op. Ostemassen skal have en glat cremet konsistens. Tilsæt to eller tre spiseskefulde sukker og en hel del mel. Adskil proteinet og pisk det. Vi blander skummet til fyldet. Vi danner sukkulenter, smører den øvre overflade med rystet æggeblomme. Bages i cirka tyve minutter ved 190 °C.

Cottage cheese butterdej opskrifter
Cottage cheese butterdej opskrifter

Hjemmelavede hytteosttærter

Smagen og teksturen af dejen i disse produkter vil komme ud som en kiks - luftig, mør, duftende. Men det er gjort meget enkelt, og i ovnen opfører det sig ikke lunefuldt, som en kiks. Dem, der elsker blød dej, vil kunne lide disse sukkulenter. Smelt halvtreds gram smør og lad det køle af. I mellemtiden piskes ægget med en knivspids vanilje og to spiseskefulde sukker. Tilsæt varm (men ikke varm, ellers vil proteinet stivne) olie til det. Fortynd denne masse med to spiseskefulde creme fraiche. Sigt 250 gram mel i en separat beholder. Bland det med en pose bagepulver.

Lad os begynde at tilføje tørre ingredienser til den flydende masse. Ælt en blød og elastisk dej. Til fyldet blandes 200 gram moset dejagtig hytteost med to spiseskefulde sukker og en spiseskefuld mel. Pisk æggehviden. Bland forsigtigt i fyldet. Hæld to spiseskefulde valmuefrø i. Rør fyldet med en ske til det er glat. Læg dejen på en meldrysset overflade og rul ud til en ½ tomme tyk plade. Skær cirkler ud, læg fyldet, form sukkulenter. Læg dem ud på en bageplade med bagepapir. Smør toppensukkulenter med blomme. Bages ved 180°C.

Hjemmelavet juicer med hytteost
Hjemmelavet juicer med hytteost

Hej fra barndommen

Dette er endnu en opskrift på hytteostpressere, der gør dem luftige, møre og smelter i munden. Vi slår et æg i halvandet til to glas mel, tilsæt tre spiseskefulde smeltet margarine, den samme mængde sukker, omkring 70 milliliter creme fraiche, en pose bagepulver og en knivspids s alt. Ælt blød elastisk dej. Lad os give ham en pause i en halv time. Til påfyldningen blandes tre hundrede gram hytteost med fire spiseskefulde sukker, halvdelen af mængden af semulje og et æg. For smag er det tilladt at tilføje citronskal, romessens eller vanillin. Du kan eksperimentere med smagen af fyldet. Tilsæt fx en håndfuld rosiner eller hakkede tørrede abrikoser til hytteosten. Og du kan lave "Hej fra barndommen" med en overraskelse. I midten af fyldet, som vi smører på hver juice, lægger vi et udstenet kirsebær, et jordbær eller et par blåbær. Vi bager produkter ved 200 ° C i cirka en halv time. Afkøl på en rist og drys med flormelis.

Gamle russiske juicepressere

Tidligere havde husmødre ikke sådanne køkkenhjælpere som en brødmaskine, foodprocessor eller mixer. Ja, og bagepulverdej kunne ikke fås. I stedet brugte de sodavand læsket med eddike. Men saftpressere med hytteost lavet af sandkager og mør dej blev på ingen måde værre, hvis ikke bedre end moderne. Hvad er hemmeligheden? I naturlige og friske produkter, selvfølgelig. Ikke margarine, men smør (120 g) går i dejen. Vi blødgør det til stuetemperatur og bland med et halvt glas sukker, et ægog hundrede milliliter creme fraiche. Pisk lidt med en gaffel. Tilsæt to en halv kop mel og en knivspids s alt. Vi slukker sodavand på spidsen af en teskefuld med eddike. Tilføj til den samlede masse og ælt hurtigt dejen. Dæk den til med et håndklæde og stil den på køl. Fyldet er mørt ved at tilsætte creme fraiche (fire spiseskefulde) til ostemassen (250 gram). Glem ikke at søde med sukker efter smag. For at fyldet ikke siver ud, tilsæt to spiseskefulde mel til det. Hvis du vil gøre det endnu blødere, blandes det piskede protein i til sidst.

Cottage cheese butterdej
Cottage cheese butterdej

Juice uden æg

Denne dessert bliver næppe lavet helt vegetarisk, da cremefraiche skal tilsættes dejen. Du kan lave saftpressere med hytteost af soja, feta, eller endda helt ændre fyldet ved at putte revne æbler med sukker, rosiner eller valmuefrø i tærter. Men hvis en af din husstand ikke vil spise æg - hvad skal man gøre i dette tilfælde? Lad os tage et kig på denne semi-vegetariske opskrift (ved hjælp af mejeriprodukter).

Smelt hundrede gram smør ved lav varme eller et vandbad. Tilsæt samme mængde sukker. Rør indtil krystallerne er helt opløst. Vi tager det af bålet. Vi introducerer et halvt glas creme fraiche i massen, bland. Vi slukker en halv teskefuld sodavand med citronsaft. Vi tilføjer den skumagtige masse til den fremtidige test. Vi begynder at tilføje mel - omkring to glas. Mens dejen hviler laves fyldet uden æg. Bare bland to hundrede gram tør hytteost med 2 spiseskefulde sukker. Men pisk ikke massen, ellers opløses krystallerne, og fyldet bliver for flydende. Et træk ved disse juicer er, at du skal fastgøre kanterne godt. Bag dem ved 180 °C i tyve minutter.

Det vigtigste er at begynde at lave mad

Hvem ville nægte lækre sukkulenter, der smelter i munden med hytteost? Billedet af denne dessert giver mig allerede lyst til at prøve dem. Og hvis du tilføjer duften af frisk bagning … Lad det glæde dine kære. Når alt kommer til alt, er ovenstående opskrifter så nemme at tilberede.

Anbefalede: